Το MONSTER περιέχει ΚΑΤΟΥΡΑ ΑΓΕΛΑΔΑΣ: ανυπόστατη φήμη που διαψεύδεται

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

18 Μάιος 2015 – Όπως διαδίδεται, ήδη από το 2009, μια ανεξάρτητη εταιρία δοκιμών τροφίμων, η ENSL Analytics, μόλις κυκλοφόρησε τα ευρήματά της σχετικά με το ενεργειακό ποτό Monster Energy Drink. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, το προϊόν περιέχει ούρα αγελάδας.

Η δοκιμή, υποστηρίζεται ότι έγινε σε 500 δοχεία από καταστήματα σε όλη τη χώρα (ΗΠΑ). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κάθε energy drink περιέχει μεταξύ 2% – 5% συνοχή ούρων αγελάδας. Η ουρία, είναι μια χημική ουσία στα ούρα και τον ιδρώτα της αγελάδας και χρησιμοποιείται ως ορμόνη ενέργειας.

Υποστηρίζεται ακόμα ότι η ένωση ουρίας, δεν υπάρχει στη σήμανση των συστατικών επί του δοχείου, δεδομένου ότι δεν απαιτείται να γνωστοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, αυτά υπονοούνται και προστατεύονται από την επισήμανση «Energy Blend».

Φυσικά, η συγκεκριμένη εταιρία στην οποία ανήκει το ενεργειακό ποτό Monster, όπως και άλλες για τα ανάλογα ποτά κυκλοφορούν διάφορες ανάλογες φήμες, αντικρούουν κάθε κατηγορία ότι τα αναψυκτικά τους περιέχουν τέτοια συστατικά.

Σύμφωνα με την βρετανική mirror.co.uk, όλο αυτό οφείλεται σε μία παρεξήγηση.

Υπήρξε σημαντικός αριθμός φημών που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο που υποδηλώνουν ότι τα ενεργειακά ποτά περιέχουν σπέρμα ταύρου ή ούρα ταύρου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ενεργειακά ποτά συχνά περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται taurine. Η λέξη είναι παρόμοια με το Taurus, τη λατινική λέξη για τον ταύρο, από την οποία προέρχεται η σύγχυση. Η ταυρίνη είναι στην πραγματικότητα ένα αμινοξύ, το οποίο μπορεί να εξαχθεί από ζώα και στο παρελθόν εξαγόταν από βόδι ή ταύρο, αλλά σήμερα παρασκευάζεται συνθετικά στο εργαστήριο.

Επιπλέον, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε η αγγλική λέξη taurine, περιέχει την λέξη urine που σχετίζεται με τα ούρα Κατά συνέπεια, πρόκειται για μία ανυπόστατη φήμη ότι περιέχει ούρα αγελάδας ή ταύρου, ή οποιουδήποτε άλλου ζώου.

diadrastika.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.