Νύχτα, άντρας και γυναίκα, στο βάθος προβολείς

Βατικανό, ΗΠΑ και εξωγήινοι. Πέρα από τη φαντασία
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλά έχουν ειπωθεί και άλλα τόσα έχουν γραφτeί σχετικά με τους Πάπες και το Κράτος του Βατικανού. Εκείνο όμως, που κάνει την διαφορά είναι κάποιες αποκαλύψεις σχετικά με την επαφή που είχε η Αγία Έδρα και ειδικότερα ένας Πάπας, με εξωγήινους. Επιπλέον, πως είναι πιθανό Βατικανό, ΗΠΑ και εξωγήινοι να συνδέονται με κάποιο τρόπο; Υπήρξαν κρυφές συναντήσεις εξωγήινων με Βατικανό και ΗΠΑ

Αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι μία συναρπαστική ιστορία, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μία θεωρία συνωμοσίας, καθώς δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία ούτε έχουν επιβεβαιωθεί.

Ένας Ιταλός ανεξάρτητος ερευνητής UFO

Ο Cristoforo Barbato, γεννήθηκε στη Νάπολη το 1972, είναι ένας Ιταλός ανεξάρτητος ερευνητής UFO. Έχει εργαστεί και γράψει για διάφορα περιοδικά UFO. Για πολλά χρόνια ήταν μέλος του ιταλικού Centro Ufologico Nazionale. Είναι πολύ γνωστός για την δράση του και τις έρευνές του στο χώρο των UFO και των ανεξήγητων φαινομένων.

Λέγεται, λοιπόν, ότι κατά το έτος 2000, έλαβε αρκετά e-mails από ένα πρόσωπο που ο ίδιος αρχικά συμπέρανε πως ήταν μέσα από το Βατικανό. Οι πληροφορίες που πήρε ήταν συγκλονιστικές. Τόσο που ξεπερνούσαν τα όρια της φαντασίας.

Μετά από ένα χρόνο επαφών, μία βιντεοκασέτα

Στην αρχή, ήταν πολύ επιφυλακτικός μαζί του. Μετά από ένα χρόνο επαφών μέσω e-mail, ο άνθρωπος αυτός αποκάλυψε πως ανήκε στις μυστικές υπηρεσίες του Βατικανού (Servizio Informazioni del Vaticano) που ανήκε στην Τάξη των Ισουητών και εργάζονταν για την Αγία Έδρα.

Ο Barbato απαίτησε μία συνάντηση μαζί του, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν τις επαφές αναμεταξύ τους. Δύο συναντήσεις έλαβαν χώρα σε δημόσιο χώρο στη Ρώμη το 2001.

Ο Barbato βεβαιώθηκε πως η “επαφή” του δεν ήταν μυθομανής, αλλά πως διέθετε στοιχεία και μάλιστα πολύ περισσότερα από αυτά που του είχε αναφέρει στα e-mail που αντάλλαξαν.

Το 2001 η “επαφή” έδωσε στον Cristoforo Barbato μία βιντεοκασέτα (που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πεσκάρα, στην Ιταλία, στις 30 Απριλίου 2005) και περιείχε 2 λεπτών πλάνα από έναν πλανήτη στο βαθύ διάστημα ενώ πλησίαζε στο Ηλιακό Σύστημα. Για τον υποτιθέμενο πλανήτη, ορισμένοι είπαν ότι είναι ο Νιμπίρου.

Το μυστικό διαστημόπλοιο και ραδιοτηλεσκόπιο

Το βίντεο, είχε τραβηχτεί από μυστικό διαστημόπλοιο που ονομαζόταν “Siloe”. Το διαστημικό όχημα ήταν εξοπλισμένο με ένα εξελιγμένο σύστημα υπέρυθρης κάμερας και συναρμολογήθηκε στην γνωστή και μυστηριώδη περιοχή “Area 51”, στη Νεβάδα.

Οι εικόνες ήταν από τον Οκτώβριο του 1995 μέσω ενός μυστικού ραδιοτηλεσκόπιου κρυμμένο σε αχρησιμοποίητες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Αλάσκα, διαχειριζόμενο εξ ολοκλήρου από ορισμένους Ιησουίτες που ανήκαν στην προαναφερθείσα μυστική υπηρεσία του βατικανού, SIV.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το ραδιοτηλεσκόπιο, πρόσθεσε η “πηγή”, εγκαταστάθηκε το 1990 για να παρατηρήσει κάποιες ανωμαλίες ουράνιων σωμάτων στα πέρατα του Ηλιακού Συστήματος.

Η Πρώτη Επαφή με εξωγήινους

Η “πηγή” διαβέβαιωσε τον Barbato και για την Πρώτη Επαφή με εξωγήινους, του Προέδρου της Αμερικής Αιζενχάουερ στις 20 Φεβρουαρίου 1954, στο Muroc Air Field Base, παρουσία και του James Francis McIntyre, επίσκοπου του Λος Αντζελες.

Μετά από αυτό το απίστευτο γεγονός ο McIntyre πέταξε στη Ρώμη για να ενημερώσει τον Πάπα Πίο ΧΙΙ, ο οποίος και αποφάσισε την ίδρυση της SIV με σκοπό να λάβει κάθε δυνατή πληροφόρηση σχετικά με τους εξωγήινους και την αλληλεπίδρασή τους με την αμερικανική κυβέρνηση.

Από τότε ο επίσκοπος McIntyre και ο Αρχιεπίσκοπος του Ντιτρόιτ Edward Mooney έγιναν οι βασικοί σύνδεσμοι μεταξύ των ΗΠΑ και του κράτους του Βατικανού.

Κρυφές συναντήσεις εξωγήινων με Βατικανό και ΗΠΑ

Αργότερα μέλη της SIV ήρθαν σε επαφή με όντα, τύπου Nordic, που προέρχονταν από τις Πλειάδες. Αυτοί οι φιλικοί εξωγήινοι προειδοποίησαν για μία άλλη εξωγήινη φυλή (μάλλον εχθρική) που συναντήθηκε με τους Αμερικανούς στην έρημο της Καλιφόρνια.

Αυτές οι συναντήσεις μεταξύ SIV και εξωγήινων συνέβησαν, κυρίως, σε αμερικάνικο έδαφος. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως, αν όχι ολόκληρη η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τουλάχιστον ο Πρόεδρος και κάποιες Μυστικές Υπηρεσίες θα πρέπει να τις γνώριζαν.

Ωστόσο, δύο συναντήσεις έγιναν, στους Κήπους του Βατικανού στην Παπική Ακαδημία Επιστημών παρουσία του Πάπα Πίου ΧΙΙ. Όλο αυτό είχε διαβάθμμιση “Secretum Omega” που ισοδυναμεί με τον αντίστοιχο του ΝΑΤΟ, το λεγόμενο “Cosmic Top Secret”.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη μαζική επαφή με φιλικούς εξωγήινους

Το θέμα πήρε διαστάσεις

Όλα αυτά δημοσιεύτηκαν στο ιταλικό διμηνιαίο περιοδικό UFO Notiziario (Νο.62, Απρίλιος-Μάιος του 2006), μαζί με μερικά καρέ του βίντεο.

Από τότε, το θέμα πήρε διαστάσεις και δεν είναι λίγες οι αποκαλύψεις που πήραν σειρά για να φτάσουν στο ευρύ κοινό. Η Καθολική εκκλησία αρνείται επισήμως την ύπαρξη της υπηρεσίας.

Είναι σημαντικό να φιλτράρουμε

Οι σκεπτικιστές τα βρίσκουν όλα αυτά αβάσιμα και οι κυνηγοί παραπληροφόρησης απορρίπτουν κάθε είδους από τους παραπάνω ισχυρισμούς γιατί δεν βρίσκουν ή δεν τους παραδίδονται αποδεικτικά στοιχεία. Κάποιοι άλλοι τα βρίσκουν ως κατασκευασμένες πληροφορίες για να κάνει χοντρές πωλήσεις το περιοδικό.

Όπως και να έχει, όποια κι αν είναι η αλήθεια, όσο συναρπαστικές κι αν είναι κάποιες θεωρίες, καλό είναι, να ελέγχουμε τι πιθανότητες έχουν να είναι αλήθεια – είτε είμαστε φιλικοί προς αυτές είτε όχι.

Όσο ανοιχτόμυαλοι κι αν θεωρούμε ότι είμαστε, είναι σημαντικό να φιλτράρουμε κάποιες πληροφορίες ή/και να κρατούμε κάποιες επιφυλάξεις.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από thechurchandtheextraterrestrials, bibliotecapleyades.net
diadrastika / Image by Jim Cooper from Pixabay