Οι Μυστηριώδεις Θολοί Αλλά Διάφανοι Λίθοι που Βρέθηκαν στην Έρημο της Λιβύης

Το 1934, ο Άγγλος εξερευνητής, τοπογράφος και στρατιωτικός Patrick Andrew Clayton, του οποίου η ζωή και τα κατορθώματα ενέπνευσαν το βιβλίο και κατόπιν, την ταινία “Ο Άγγλος Ασθενής”, με εντολή της Βρετανικής Κυβέρνησης, ανέλαβε τη χαρτογράφηση ενός ανεξερεύνητου τμήματος της ερήμου της Λιβύης.

Εκεί, ο περίφημος αυτός εξερευνητής ανακάλυψε μια μεγάλη σχετικώς έκταση της ερήμου, η οποία καλυπτόταν από μυστηριώδεις διάφανους λίθους, άγνωστοι μέχρι τότε στην επιστήμη της Ορυκτολογίας. Σε εκείνα τα εδάφη, άλλωστε, δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του ούτε Άραβας, ούτε Ευρωπαίος.

Δείγματα τέτοιων λίθων μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο, όπου και εξετάστηκαν επιμελώς, αλλά οι επιστήμονες ομολόγησαν ότι δεν είχαν ξαναδεί ποτέ παρόμοιο λίθο. Υπέθεσαν ότι επρόκειτο περί συντριμμιών αερόλιθου κι επομένως, περί κοσμικής ύλης, η οποία κατέπεσε στη Γη από άλλον πλανήτη.

Οι μυστηριώδεις αυτοί διάφανοι λίθοι, που ανακαλύφθηκαν στην έρημο της Λιβύης, παρά την εξαιρετική επιστημονική τους αξία, δεν είχαν, όμως, καμιά απολύτως αξία για την κατασκευή κοσμημάτων. Ήταν θολοί, δεν είχαν καμία λάμψη και ήταν πραγματικά σκληρότατοι.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 14/07/1934

strangepress.gr

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.