ο Μαύρος Κύβος σε διάφορες εκδοχές

Ο Μαύρος Κύβος που Εμπεριέχει Όλες τις Θρησκείες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχουν πολλές θρησκείες και, φυσικά, πολλοί και αντίστοιχοι πιστοί. Ωστόσο, όσο διαφορετικά ή αντίθετα κι αν είναι τα πιστεύω τους, όλες οι θρησκείες συναντούνται σε μία κοινή συνισταμένη.

Παραδόξως όλες βρίσκονται σε ένα απλό σύμβολο…

Ο κύβος συμβολίζει την Γη, σύμφωνα με τους Πυθαγόρειους. Είναι το στερεό που εδραιώνει τον κόσμο. Οι Φαραώ κάθονταν σε θρόνους από κύβο. Είναι η τρισδιάστατη εκδοχή του τετραγώνου, όπου τέσσερις φορές ένα τετράγωνο μας κάνει ένα κύβο και μας οδηγεί στην τετρακτίδα των Πυθαγορείων.

Η Τετρακτύς, μέσω του κύβου, συναντάται παραδόξως στην Καμπάλα η οποία σχετίζεται και με τον Αλλάχ, όταν κάποιος θέλει να κάνει αλχημείες με τα σύμβολα.

Διαβάστε επίσης: Ανάποδος σταυρός και Guy Fawkes. Σύμβολα με διαφορετική έννοια από αυτήν που γνωρίζουμε.

Μαύρος Κύβος

Οι αποκρυφιστές λένε πως ο Μαύρος Κύβος σχετίζεται με τον Κρόνο, ο οποίος ως απομακρυσμένος από τον Ήλιο, θεωρείται σκοτεινός, μαύρος. Παραδόξως, στον συγκεκριμένο πλανήτη υπάρχει ένα τεράστιο και μυστηριώδες εξάγωνο που πρωτοφωτογράφισε το Voyager και αργότερα το Cassini. Αν το σκεφτείτε λίγο θα δείτε πως το εξάγωνο είναι ένας κύβος από μία άλλη οπτική γωνία.

Δείτε το κόκκινο σχήμα στα Σεφιρόθ (φώτο).

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΒΟΣ που ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ όλες ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

Ο Κρόνος, για πολλούς και διάφορους λόγους μερικοί από τους οποίους συνδέονται με τον Άλιστερ Κρόουλι, συμβολικά σχετίζεται με τον Σατανά.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όμως ο κύβος αποτελείται από 6 τετράγωνα που σχηματίζουν έναν μη ισοσκελή σταυρό, όπως του Εσταυρωμένου. Έμμεση σχέση υπάρχει με τον αιγυπτιακό σταυρό. Στην Αίγυπτο Κα είναι το Πνεύμα. Μπα είναι η Ψυχή.

Ας τα ενώσουμε όλα μαζί: Κα – Μπα – λα (Αλλάχ) = Το Πνεύμα και η Ψυχή του Αλλάχ

Αλλά τι παρατηρείτε; Μήπως ότι όλες οι σημαντικότερες θρησκείες (και δη οι μονοθεϊστικές) συναντώνται μέσα σε ένα και μόνο σύμβολο; Τον Κύβο…

Ξέρετε ότι υπάρχουν πιστοί και ιερείς που συγκεντρώνονται για να λατρέψουν έναν κύβο;

saturn-box

Το όλο θέμα είναι αρκετά περίπλοκο και οι συμβολισμοί χαώδεις. Μπορούν να γραφτούν τόμοι ολόκληροι. Χιλιάδες αντιρρήσεις μπορούν να πέσουν στο τραπέζι από τον οποιοδήποτε πιστό και άλλα τόσα επιχειρήματα για να υποστηρίξουν τη μία ή την άλλη πλευρά.

Το θέμα γράφεται για να εστιάσετε την προσοχή σας στο ότι σε ένα και μόνο σύμβολο, εμπεριέχονται όλες οι θρησκείες που διαφεντεύουν τον πλανήτη. Όλα σε ένα… νοικοκυρεμένα…

‘Αραγε, δημιουργήθηκε επίτηδες ο συμβολισμός αυτός, ή οι έννοιες και οι θρησκείες που εμπεριέχονται σε αυτόν προϋπήρχαν από παλιά και απλά έγινε αναδιανομή;…

Κρατήστε το στο νου σας. Προβληματιστείτε. Ίσως, κάποια στιγμή θα σας χρειαστεί…

diadrastika.com για το katohika.gr