Στα υπόγεια του Βατικανό

Κρύβει το Βατικανό ευρήματα Ερπετοειδών Ανουνάκι;
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πολλοί λένε ότι η εξωγήινη φυλή των Ανουνάκι δεν υπάρχει. Ότι αυτοί και ο πλανήτης τους ο Νιμπίρου είναι μία ανοησία και πολύ κακώς έχουν συνδεθεί με τους Σουμέριους και τον πολιτισμό τους. Επίσης, ότι καμία σχέση δεν υπάρχει σε όλα αυτά με τα ερπετοειδή. Ωστόσο, μία θεωρία συνωμοσίας επιμένει πως, όχι μόνο ισχύουν όλα, ένα προς ένα, αλλά και ότι το Βατικανό κρύβει ευρήματα Ερπετοειδών Ανουνάκι.

Διαβάστε επίσης: Τα Απόκρυφα της Πόλης του Βατικανού

Το Ασσυριανό ανάγλυφο από σκούρο καφέ διορίτη

Μάλιστα, ένα ανάγλυφο, σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας, φαίνεται να σιγοντάρει αυτούς τους ισχυρισμούς και να υποστηρίζει ακόμα περισσότερο την μεταξύ τους σχέση.

Σύμφωνα με τον Loidesp Eranza στο Pinterest, πρόκειται για Ασσυριανό ανάγλυφο από σκούρο καφέ διορίτη, διπλής όψης, πιθανώς του 7ου-8ου αιώνα π.Χ. Στην μία όψη βλέπουμε την Lamashtu με κεφάλι λιονταριού που βρυχάται και αυτιά γαϊδάρου, να κρατάει από ένα δικέφαλο φίδι σε κάθε χέρι, ενώ θηλάζει δύο σκυλιά.

Στην άλλη όψη, επτά φιγούρες με μάλλον ανθρώπινο σώμα αλλά με κεφάλι ερπετού έχουν στηθεί στην σειρά, μπροστά από μία άλλη περίεργη μορφή που έντονα θυμίζει πουλί.

Επάνω από τα κεφάλια τους υπάρχουν μερικά σύμβολα τεσσάρων αστρικών θεοτήτων της Ασσυρίας. Το τρίτο στα δεξιά λέγεται πως είναι ο πσίγνωστος “φτερωτός ήλιος”, ή σύμβολο του Νιμπίρου. Αυτομάτως, σε αυτή τη θεωρία συνωμοσίας, όλα συνδέονται σε ένα ανάγλυφο: Ανουνάκι, Σουμέριοι, Νιμπίρου, Ερπετοειδή.

Σύμφωνα με τις 14 πινακίδες του Ένκι, οι Ανουνάκι κατέβηκαν στην Γη όταν ο πλανήτης τους Νιμπίρου ήταν κοντά. Μερικά χρόνια αργότερα έφτιαξαν τον πρώτο άνθρωπο.

Στα μυστικά θησαυροφυλάκια του Βατικανού

Τώρα, όμως, λέγεται ότι παρόμοια σαν και το παραπάνω βρίσκονται μαζί με άλλα “θαμμένα” στα μυστικά θησαυροφυλάκια του Βατικανού. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθεί ή να επιβεβαιωθεί. Αλλά ούτε και να διαψευστεί. Παρότι, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τέτοιου είδους θεωρίες, δίνεται και συνέχεια στο χώρο της συνωμοσιογραφίας.

Γενικότερα, για το Βατικανό κυκλοφορούν τόσες φήμες που δεν είναι εύκολο να βγει άκρη. Όμως, κανένα ισχυριζόμενο στοιχείο δεν μπορεί να διασταυρωθεί, αφού η πρόσβαση σε αυτά τα υποτιθέμενα κρυφά και μυστικά σωμάτια, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Διαβάστε επίσης: Τα κρυφά αρχεία της Βιβλιοθήκης του Βατικανού και οι φήμες γύρω από αυτά

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ανουνάκι κρύβονται πίσω από το Βατικανό

Αυτό, όμως, δεν πτοεί τους συνωμοσιογράφους. Ίσα-ίσα που έχουν να πουν ότι το Βατικανό γνωρίζει πάρα πολλά τα οποία και κρύβει.

Εξακολουθώντας στην ίδια πάντα θεωρία συνωμοσίας, υπάρχει ένας ισχυρισμός, ο οποίος κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, ότι οι Ανουνάκι είναι οι πραγματικοί δημιουργοί των ανθρώπων άρα και των θρησκειών.

Σύμφωνα με τις υποτιθέμενες μεταφράσεις του Σίτσιν (ο οποίος έχει καταχωρηθεί ως ψευδοεπιστήμονας και ψευδοιστορικός), υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία ως προς την δημιουργία του ανθρώπου, ανάλογες με αυτές στην Βίβλο αλλά και άλλων θρησκειών και παραδόσεων.

Αλλά, αγαπητοί αναγνώστες, η θεωρία αυτή πάει ακόμα πιο πέρα: Ότι είναι οι Ανουνάκι που, όχι μόνο, κρύβονται πίσω από το Βατικανό αλλά είναι και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του και, φυσικά, ότι οι Ανουνάκι “κινούν” τα νήματα του εκάστοτε Πάπα.

Αλλά όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, εάν θέλουμε να δούμε τα πράγματα εντελώς πρακτικά και ρεαλιστικά, δεν υπάρχει κάποια βάση ή έστω η παραμικρή ένδειξη. Είναι σημαντικό, λοιπόν, πριν υιοθετήσουμε μία θεωρία να την δούμε με κριτικό μυαλό.

diadrastika Image by lorenzogallo from Pixabay