To Γοργόνειο: Μία Άγνωστη Τεχνολογία από τα Άστρα
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχετε ακούσει ποτέ για To Γοργόνειο; Όχι; Λοιπόν, καθίστε, προσδεθείτε με διπλές ζώνες ασφαλείας γιατί ξεκινάει μια απίστευτα ιλιγγιώδης βόλτα, με τρελά γκάζια και απότομες στροφές χιλιομέτρων που είναι πιθανό να σας ζαλίσουν. Θα αναφερθούμε σε μία άγνωστη τεχνολογία από τα άστρα.

Μια διαφορετική προσέγγιση – κυρίως μέσα από τα βιβλία του Γεράσιμου Καλογεράκη – αποκαλύπτει, ανάμεσα σε άλλα, ότι Το Γοργόνειο ήταν ένα όπλο και πηγή ενέργειας.

Αποτελούνταν από έναν κεντρικό κρύσταλλο και συνδεόταν με κάποιο τρόπο με άλλους παρόμοιους κρυστάλλους και συλλέκτες, ομφαλούς και δέκτες, σε διάφορα σημαντικά ιερά των αρχαίων Ελλήνων, από το Δίον και την Τροία έως την Όαση Σίουα.

Αυτό το πανίσχυρο υλικό είχε την ικανότητα να κάνει κάποια πράγματα κυριολεκτικά συναρπαστικά που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Διάφορες αποκρυπτογραφήσεις

Λέγεται ότι η ελληνική μυθολογία, σε ορισμένους μύθους της κρυπτογραφεί μια προηγμένη τεχνολογία που ξεπερνάει ακόμα και την σύγχρονη, όπως την γνωρίζουμε. Διάφορες αποκρυπτογραφήσεις και πηγές, μας πληροφορούν τα εξής:

Το Γοργόνειο ήταν ένα είδος όπλου από κρυστάλλους, με τον ισχυρότερο κρύσταλλο να βρισκόταν στους Δελφούς και δεν ήταν άλλος από την πέτρα που είχε καταπιεί ο Κρόνος αντί του Δία, σύμφωνα με το μύθο. Κατά συνέπεια δεν ταυτίζεται με το γοργόνειο, ένα αποτροπαϊκό φυλαχτό, που τοποθέτησε η θεά Αθηνά στην ασπίδα και τον θώρακά της όταν ο Περσέας αποκεφάλισε την Μέδουσα Γοργώ, σύμφωνα με άλλο μύθο.

Με βάση τη νέα εκδοχή ο Δίας-Ζεύς έφερε από τον Γαλαξία της Ανδρομέδας την πέτρα που κατάπιε ο Κρόνος, δηλαδή τον κρύσταλλο που λειτουργούσε ως όπλο αλλά και ως ενέργεια με απίστευτες δυνατότητες. Σύμφωνα με τη νέα αφήγηση είχε παρόμοιες ιδιότητες, αλλά και πολλές διαφορές με το Χρυσόμαλλο Δέρας της σύγχρονης προσέγγισης.

Διαβάστε επίσης: Οι Απίστευτες Χρήσεις του Χρυσόμαλλου Δέρατος

Δεν μένει άλλο, από το να πάμε να δύομε και να μάθουμε τι, ενδεχομένως, μπορούσε να κάνει αυτό το αντικείμενο που που έφερε επάνω του μια άγνωστη τεχνολογία από τα άστρα:

Ταξιδεύει Ακαριαία

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πράγματα για το Γοργόνειο ήταν η ικανότητά του να ταξιδεύει στην άκρη του Σύμπαντος ακαριαία. Απλά φανταστείτε ότι μπορείτε να εξερευνήσετε τις μακρινές περιοχές του διαστήματος εν ριπή οφθαλμού.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Θα μπορούσε να είναι το υλικό μίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά εδώ μιλάμε για αυτό ως μια πιθανότητα.

Ενεργοποιεί τις μνήμες

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το Γοργόνειο είχε επίσης τη δύναμη να ενεργοποιεί τις μνήμες του συλλογικού ασυνείδητου.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις κοινές γνώσεις και εμπειρίες όλης της ανθρωπότητας.

Απλώς σκεφτείτε τις συνέπειες της δυνατότητας πρόσβασης σε ένα τόσο τεράστιο πηγάδι πληροφοριών.

Πολλαπλασιάζει τη δύναμη της σκέψης

Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, περιμένε να ακούσετε τι μπορούσε να κάνει με τη σκέψη:

Το Γοργόνειο μπορούσε επίσης να πολλαπλασιάσει τη δύναμη της σκέψης.

Αυτό σημαίνει ότι είχε τη δυνατότητα να ενισχύσει τις νοητικές μας ικανότητες πέρα ​​από οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε αυτήν τη στιγμή.

Είναι σαν να ξεκλειδώνεις το πλήρες δυναμικό του ανθρώπινου μυαλού.

Ακραία Καιρικά Φαινόμενα

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα που σχετίζονται με τον καιρό και τις καιρικές συνθήκες.

Το Γοργόνειο ήταν επίσης ικανό να προκαλέσει ή να σταματήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Φανταστείτε ότι μπορείτε να ελέγξετε τις δυνάμεις της φύσης μόνο με έναν κρύσταλλο. Είναι πραγματικά μια σκέψη που προκαλεί δέος.

Μαγνητικό Πεδίο της Γης

Νομίζω ότι αποκορύφωμα σε όλα αυτές τις απίστευτες δυνατότητες του Γοργόνειου είναι αυτό που ακολουθεί:

Το Γοργόνειο θα μπορούσε επίσης να απορροφήσει ή να ενισχύσει το μαγνητικό πεδίο της Γης.

Αυτό σημαίνει ότι είχε τη δυνατότητα να χειραγωγήσει τις ίδιες τις δυνάμεις που συγκρατούν τον πλανήτη μας ενωμένο.

Μια πηγή αφάνταστης δύναμης

Από τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι Το Γοργόνειο δεν ήταν συνηθισμένος κρύσταλλος. Ήταν μια πηγή αφάνταστης δύναμης και δυνατοτήτων.

Είναι κρίμα που όλα αυτά για μια τόσο αξιοσημείωτη δύναμη, επί του παρόντος, απλώς δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, ούτε να διασταυρωθούν, ενώ οι σκεπτικιστές τα απορρίπτουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Αλλά ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον; Ίσως μια μέρα, θα ξεκλειδώσουμε τα μυστικά του Γοργόνειου και θα αξιοποιήσουμε την απίστευτη δύναμή του για το καλό. Μέχρι τότε, μπορούμε μόνο να ονειρευόμαστε αυτές τις δυνατότητες

diadrastika / Image by Gerd Altmann from Pixabay