λευκός και μαύρος πύργος από σκάκι ως ο Κυριότερος Εχθρός του Ανθρώπου
Image by albund from depositphotos

Ο Κυριότερος Εχθρός του Ανθρώπου
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε έναν κόσμο που μαστίζεται από το σκοτάδι, όπου ο φόβος επισκίαζε την ελπίδα, μια προφητεία προείπε την άφιξη ενός σωτήρα που θα νικούσε εκείνον που ονόμαζαν ως “εχθρός του ανθρώπου”. Ο θρύλος μιλούσε για μια αρχαία δύναμη κρυμμένη μέσα σε έναν εκλεκτό, που προοριζόταν να ξεσηκωθεί ενάντια στην κακία που απειλούσε την ανθρωπότητα.

Δεν ήξεραν, όμως, ότι ο εχθρός του ανθρώπου καραδοκούσε σε κοινή θέα, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει.

Ένα μυστηριώδες φυλαχτό

Μέσα στην αναταραχή, μια νεαρή γυναίκα με το όνομα Έλενα ανακάλυψε ένα μυστηριώδες φυλαχτό κρυμμένο στη σοφίτα της οικογένειάς της. Εν αγνοία της, αυτό το φυλαχτό κρατούσε το κλειδί για να ξεκλειδώσει τις πραγματικές δυνατότητές της.

Διαβάστε επίσης: Το Φυλαχτό με το Τρίτο Μάτι και οι Δυνάμεις του

Καθώς έπιασε το φυλαχτό, ένα κύμα ενέργειας, σαν ηλεκτρισμός, διαπέρασε το κορμί της. Από αυτή την μυστηριώδη ηλεκτροπληξία είχε την αίσθηση ότι άνοιξε ξαφνικά το τρίτο μάτι της, ότι λειτούργησε η επίφυσή της, φωτίζοντας την πορεία της προς την αλήθεια.

Ένα σκοτεινό μυστικό

Το ταξίδι της Έλενας την οδήγησε σε έναν κρυμμένο ναό, όπου ένας γέρος σοφός αποκάλυψε την αληθινή φύση του εχθρού του ανθρώπου. Ένα σκοτεινό μυστικό.

Ασύλληπτες φρικαλεότητες εξαπέλυσε στον κόσμο μια αρχαία οντότητα γνωστή ως Μαθάκας και η σύζυγός του Μαθακία, δύο έκπτωτοι άγγελοι που αναζητούσαν εκδίκηση ενάντια στην ανθρωπότητα για τις αντιληπτές αδικίες που έκαναν οι ίδιοι, σαν οργισμένοι καθρέφτες που μάλωναν.

Ο σοφός προειδοποίησε την Έλενα για την τεράστια δύναμη που διέθετε και την ευθύνη που έπρεπε να την ασκήσει για το ευρύτερο καλό.

Βοήθεια απίθανων συμμάχων

Η αναζήτηση της Έλενας για λύτρωση την οδήγησε να ζητήσει τη βοήθεια απίθανων συμμάχων. Ανάμεσά τους ήταν ο Φωσεινός, ένας επιδέξιος πολεμιστής που αναζητούσε λύτρωση για τα λάθη του παρελθόντος και η Μύθη, μια προικισμένη μάγισσα με μυστηριώδες παρελθόν. Μαζί, σχημάτισαν έναν άρρηκτο δεσμό, υποσχόμενοι να προστατεύσουν την ανθρωπότητα με κάθε κόστος.

Διαβάστε επίσης: Οι Αναζητητές του Αινίγματος και το Τάγμα των Σκιών

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ωστόσο, δεν ήταν όλοι οι συνεργάτες τους, αυτοί που φαινόταν. Ένας προδότης κρυβόταν ανάμεσά τους, δουλεύοντας κρυφά για τον Μαθάκα και την Μαθακία. Καθώς οι δυνάμεις της Έλενας αυξάνονταν, τόσο αυξανόταν η επιρροή του εχθρού, διαφθείροντας τους πιο κοντινούς της.

Η μάχη αρχίζει

Η μοιραία μέρα έφτασε όταν η Έλενα, ο Φωσεινός και η Μύθη θα αντιμετώπιζαν τον Μαθάκα, τη γυναίκα του και τη λεγεώνα των σκοτεινών πλασμάτων του. Η μάχη αρχίζει και καθώς συνεχιζόταν, η Έλενα αξιοποίησε τις κρυφές της δυνάμεις, εξαπολύοντας έναν χείμαρρο φωτός ενάντια στο σκοτάδι του εχθρού. Έγινε σαφές ότι ήταν η ενσάρκωση της ελπίδας, ένας φάρος φωτός μπροστά στις συντριπτικές πιθανότητες.

Κάθε στιγμή που περνούσε, η δύναμη της Έλενας εξασθενούσε και η επίθεση του εχθρού εντεινόταν. Ο Φωσεινός και η Μύθη πολέμησαν γενναία, αλλά φαινόταν ότι χάθηκε κάθε ελπίδα. Σε μια τελική πράξη θυσίας, ο Φωσεινός εξαπέλυσε ένα απαγορευμένο ξόρκι, φυλακίζοντας προσωρινά τον Μαθάκα.

Καθώς το ξόρκι έπιασε, η Έλενα στεκόταν χτυπημένη αλλά νικήτρια. Η προφητεία είχε εκπληρωθεί και ο εχθρός του ανθρώπου είχε νικηθεί. Ωστόσο, το κόστος ήταν μεγάλο και η Έλενα θρήνησε τον χαμό του αγαπημένου της φίλου Φωσεινού.

Μια νέα εποχή

Στον απόηχο της μάχης, η Έλενα ορκίστηκε να ξαναχτίσει ό,τι είχε χαθεί και να τιμήσει τη θυσία που έκανε ο πεσμένος σύντροφός της. Έχοντας τη Μύθη στο πλευρό της, ξεκίνησαν μια αποστολή για να επουλώσουν τις πληγές του κόσμου και να τον προστατέψουν από τυχόν μελλοντικές απειλές. Μια νέα εποχή ξεκινούσε.

Διαβάστε επίσης: Οι Μαχητές του Φωτός και τα Σημάδια τους

Αν και τα σημάδια παρέμειναν, η ανθρωπότητα μπόρεσε επιτέλους να αναπνεύσει ανακουφίζοντας, γνωρίζοντας ότι ο εχθρός του ανθρώπου είχε εξοριστεί. Και καθώς η Έλενα κοίταζε τον ορίζοντα, μια αίσθηση ελπίδας την κυρίευσε, γιατί ήξερε ότι η νίκη τους δεν ήταν απλώς ένας θρίαμβος επί του σκότους, αλλά η αρχή μιας νέας εποχής φωτός.

Όμως, ο εχθρός του ανθρώπου δεν είχε εξοριστεί

Ωστόσο, στο παλάτι του Μαθάκα και της Μαθακίας, ανακάλυψαν ένα βιβλίο που ήταν χρόνια απαγορευμένο και γραμμένο στη γλώσσα των ξωτικών. Ανέλυε ότι Μαθάκας, σε ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει “καθρέφτης του ανθρώπου”, ενώ Μαθακία είναι η μεγάλη ιδέα που έχει ο άνθρωπος για τον εαυτό του και η τάση να υποβάλει το συμφέρον των άλλων στο δικό του.

Με απλά λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο κυριότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Να, λοιπόν, που ο εχθρός του ανθρώπου καραδοκούσε σε κοινή θέα, και δεν περίμενε πάντα την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει. Χτυπούσε απρόσμενα και αδιάκριτα.

Αυτή η εκδοχή τρόμαξε την Έλενα. Ο εχθρός του ανθρώπου δεν είχε εξοριστεί. Ήταν και θα είναι πάντα εκεί, πανταχού παρόν. Τώρα, η Έλενα κατάλαβε καλύτερο εκείνο που της είχε πει ο γέρος σοφός για το σκοτεινό μυστικό που… μάλωναν σαν οργισμένοι καθρέφτες.

diadrastika / Image by albund from depositphotos.com