Η γραφή Danube που λέγεται ότι είναι ελληνική, από τον Σείριο και η αρχαιότερη του Κόσμου, σύμφωνα με θεωρίες

[18/01/2016 - 09:34]

Η γραφή Danube που λέγεται ότι είναι ελληνική, από τον Σείριο και η αρχαιότερη του Κόσμου, σύμφωνα με θεωρίες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κατά καιρούς έρχονται στο φως διάφορες αρχαίες γραφές. Είναι τόσο παλιές που κανείς δεν μπορεί να τις αναγνωρίσει και να τις διαβάσει.

Υπάρχει, όμως, και ένα είδος γραφής που δέχεται μεγάλο πόλεμο από παντού καθώς, επιπλέον, θεωρείται και η αρχαιότερη γραφή του κόσμου…

Αφορά τα στοιχεία γραφής που βρέθηκαν στην Ευρώπη, στην Κοιλάδα του Δούναβη και φαίνεται πως η ηλικία της ξεπερνά το 5300 π.Χ.

Ο πολιτισμός στην Κοιλάδα του Δούναβη αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους γνωστούς πολιτισμούς στην Ευρώπη και φαίνεται να υπήρξε μεταξύ 5.500 και 3.500 π.Χ., σε μία τεράστια έκταση των Βαλκανίων από την Βόρεια Ελλάδα ως την Σλοβακία, την Κροατία και τη Ρουμανία.

Ο πολιτισμός αυτός, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της ανάπτυξης χάλκινων εργαλείων, με ένα πολύπλοκο σύστημα γραφής, με προηγμένη αρχιτεκτονική συμπεριλαμβανομένων διωρόφων οικιών, με κατασκευή επίπλων, όπως καρέκλες και τραπέζια -όταν… το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ζούσε στην Λίθινη Εποχή ! ! !

Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ η ΓΡΑΦΗ DANUBE, από τον ΣΕΙΡΙΟ και ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ του ΚΟΣΜΟΥ;

Επιπλέον ανέπτυξαν δεξιότητες όπως ύφανση, επεξεργασία δερμάτων, κατασκευή ενδυμάτων, χειραγώγηση του ξύλου, του πηλού και της πέτρας. Ακόμα είχαν γνώση του τροχού. Τέλος είχαν μια οικονομική, θρησκευτική και κοινωνική δομή.

Ωστόσο, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες πτυχές του πολιτισμού στην Κοιλάδα του Δούναβη είναι η γραπτή γλώσσα τους.

Ορισμένοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι η «γραφή» είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από γεωμετρικά σχήματα και σύμβολα -και τίποτε παραπάνω. Άλλοι υποστήριξαν ότι αυτά τα «σχήματα» αποτελούν στην πραγματικότητα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού συστήματος γραφής. Εάν αυτή η θεωρία είναι σωστή, τότε αυτομάτως γίνεται η αρχαιότερη γραπτή γλώσσα που βρέθηκε ποτέ, προγενέστερης ακόμα των Μινωϊτών και των Σουμερίων και πιθανότατα ακόμη και εκείνης του Δισπηλιού, η οποία έχει επίσημα χρονολογηθεί γύρω στο 5260 π.Χ.

Προσέξτε και συγκρίνετε:

Ομοιότητες ανάμεσα στην Επιγραφή του Δισπηλιού και στο Danube script:

Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ η ΓΡΑΦΗ DANUBE, από τον ΣΕΙΡΙΟ και ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ του ΚΟΣΜΟΥ;
Γραφή Danube ή Σύμβολα Vinca
Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ η ΓΡΑΦΗ DANUBE, από τον ΣΕΙΡΙΟ και ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ του ΚΟΣΜΟΥ;
Γραφή Δισπηλιού

Ο Harald Haarmann, ένας γερμανός γλωσσολόγος και επιστήμονας των πολιτισμών, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Archaeomythology, κορυφαίος ειδικός στα αρχαία χειρόγραφα και τις αρχαίες γλώσσες, υποστηρίζει σθεναρά την άποψη της παλαιότερης γραφής του κόσμου. Τα δισκία και οι πινακίδες που βρέθηκαν χρονολογούνται στο 5.500 π.Χ., ενώ πρόκειται για μια μορφή αλφαβήτου που ακόμη δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί.

Τα σύμβολα αυτά, τα οποία ονομάζονται επίσης σύμβολα Vinca, έχουν βρεθεί σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την κοιλάδα του Δούναβη και τις γύρω περιοχές, χαραγμένα σε αγγεία, ειδώλια, αδράχτια καθώς και σε αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό.

Περισσότερα από χίλια κομμάτια με παρόμοιες επιγραφές έχουν βρεθεί σε διάφορες τοποθεσίες σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της νοτιοανατολικής Ευρώπης, κυρίως στην Ελλάδα (Επιγραφή Δισπηλιού), την Βουλγαρία, την πρώην Γιουγκοσλαβία, την Ρουμανία, την ανατολική Ουγγαρία, τη Μολδαβία, την νότια Ουκρανία.

Ωστόσο, η πλειονότητα των μελετητών της Μεσοποταμίας έχει απορρίψει την πρόταση Haarmann, θεωρώντας ότι τα σύμβολα είναι μόνο διακοσμητικά, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν περίπου 700 διαφορετικοί χαρακτήρες -όταν ένας τέτοιος περίπου αριθμός έχει καταμετρηθεί για τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά.

Άλλοι μελετητές υποστηρίζουν ότι ο πολιτισμός της Κοιλάδας του Δούναβη έχει αντιγράψει σχήματα και σύμβολα από τους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας, παρά το γεγονός ότι ορισμένες από τις πινακίδες του Δούναβη έχουν βρεθεί να είναι μεγαλύτερης ηλικίας από εκείνες τις Μεσοποταμίας.

Παρά τις διαφωνίες των ειδικών αρχαιολόγων, επιγραφολόγων και γλωσολόγων κάποιοι άλλοι ερευνητές, πάνε την υπόθεση ακόμα πιο μακριά. Πολύ μακριά.

Εκτός από την γραφή έχουν βρεθεί και διάφορα άλλα τεχνουργήματα. Ανάμεσά τους είναι και αγαλματίδια που θυμίζουν εξωγήινες μορφές. Ωστόσο και αυτές οι φιγούρες φέρνουν σε διαφωνίες τους ανεξάρτητους ερευνητές. Άλλοι θεωρούν πως σχετίζονται με ερπετοειδή, άλλοι με τους Ανουνάκι και κάποιοι μιλούν για είδωλα που φέρουν ή θυμίζουν κεφάλι σκύλου.

Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ η ΓΡΑΦΗ DANUBE, από τον ΣΕΙΡΙΟ και ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ του ΚΟΣΜΟΥ;
Είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ η ΓΡΑΦΗ DANUBE, από τον ΣΕΙΡΙΟ και ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ του ΚΟΣΜΟΥ;

Βέβαια, το μυστήριο των κυνοκέφαλων χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς συναντάτε σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, ακόμα και σε εικόνες του χριστιανικού κόσμου, όπως π.χ. στην εικόνα με τον Άγιο Χριστόφορο.

Τα κυνοκέφαλα αγαλματίδια φέρνουν συνειρμούς σχετικούς με τον Σείριο και ισχυρίζονται πως έχουν να κάνουν με εξωγήινο πολιτισμό που ήρθε από εκεί, έφερε ζωή και πολιτισμό στην Γη. Υποστηρίζοντας την θεωρία τους ως σωστή, προτείνουν ότι και η γραφή έχει κατευθείαν προέλευση από τον Σείριο, το άστρο των θεών: The God Star ή the dog star (ο αναγραμματισμός του god=θεός δίνει dog=σκύλος, κύνας).

Ας συνδυάσουμε αυτές τις εκτιμήσεις: Η εν λόγω γραφή έχει βρεθεί σε περιοχές που στην απώτατη αρχαιότητα σχετίζονταν με ελληνικά φύλα και περιοχές. Καλλιτεχνήματα του ίδιου πολιτισμού παρουσιάζουν κυνόμορφες φιγούρες. Ο Σείριος σχετίζεται με τους Κύνες. Η καταγωγή των Ελλήνων «κρατάει» από τον Σείριο -όπως θέλει μία θεωρία.

Θα μπορούσαμε και εμείς, με την σειρά μας, να υποστηρίξουμε πως η γραφή του πολιτισμού της Κοιλάδας του Δούναβη έχει Σείριο-Ελληνική προέλευση; Και… μήπως μιλάμε για ένα πρώιμο αλφάβητο ενός Αρχαίου και Παγκόσμιου Πολιτισμού, του Ελληνικού;

Όσο διαφωνούν οι ερευνητές, επίσημοι, ανεπίσημοι και ανεξάρτητοι, ίσως δεν μάθουμε ποτέ. Ίσως, όμως, οι υποψίες να αγγίζουν μία απίστευτη πραγματικότητα…

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ