Η Σελήνη στάλθηκε γύρω από τη Γη το 26.174 π.Χ.
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχετε ακούσει ποτέ την περίεργη θεωρία ότι η Σελήνη στάλθηκε στην Γη περί το έτος 26.174 π.Χ.; Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε αυτήν την ενδιαφέρουσα ιδέα, συζητώντας πώς υπολογίστηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία, κατά την οποία υποτίθεται ότι στάλθηκε το φεγγάρι, ποιοι και γιατί θα είχαν κάνει κάτι τέτοιο.

Τι περιγράφει η περίεργη θεωρία

Η θεωρία ότι το φεγγάρι στάλθηκε στη Γη σε 26.174 π.Χ. υποδηλώνει ότι το φεγγάρι δεν ήταν αρχικά ένας φυσικός δορυφόρος του πλανήτη μας. Αντί αυτού, προτείνεται ότι ένας προχωρημένος πολιτισμός έστειλε σκόπιμα το φεγγάρι στην τροχιά Γη, κάποτε στο απώτατο παρελθόν.

Αυτή η πεποίθηση αμφισβητεί τις συμβατικές επιστημονικές προσεγγίσεις σχετικά με την προέλευση του φεγγαριού και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αληθινή φύση του ουράνιου συντρόφου μας.

Πώς προέρχεται ημερομηνία του 26.174 π.Χ.

Η ημερομηνία του 26.174 π.Χ., ως υποτιθέμενος χρόνος όταν το φεγγάρι στάλθηκε στη Γη, λέγεται ότι προκύπτει συνδυαστικά από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αρχαίων κειμένων, αρχαιολογικών ευρημάτων και αστρονομικών υπολογισμών.

Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας εκτιμούν και καταδεικνύουν αναφορές σε αρχαίους μύθους και θρύλους, ανά τον κόσμο, που περιγράφουν μια εποχή κατά την οποία το φεγγάρι δεν ήταν παρόν στον ουρανό.

Επιπλέον, ορισμένοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν αποκρυπτογραφήσει αστρονομικές ευθυγραμμίσεις και κύκλους χρόνου που δείχνουν το έτος 26.174 π.Χ. ως σημαντική στιγμή στην ιστορία της Γης.

Ενώ αυτή η ημερομηνία μπορεί να φαίνεται υπερβολική σε μερικούς, οι υποστηρικτές της θεωρίας πιστεύουν ότι κατέχει το κλειδί για την κατανόηση του αρχαίου παρελθόντος του πλανήτη μας. Από την άλλη, σκεπτικιστές και ορθολογιστές απορρίπτουν όλο το σκεπτικό ως μη βασιζόμενο σε επιστημονικά στοιχεία.

Ποιος έστειλε το φεγγάρι και γιατί;

Η ταυτότητα του πολιτισμού που φέρεται να έστειλε το φεγγάρι στη Γη το 26.174 π.Χ. παραμένει ένα μυστήριο.

Μερικοί θεωρητικοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να ήταν μια προηγμένη εξωγήινη φυλή με την τεχνολογία για να χειριστεί τα ουράνια σώματα. Άλλοι υποδεικνύουν ότι ήταν ένας πολύ προηγμένος ανθρώπινος πολιτισμός που υπήρχε στο μακρινό παρελθόν.

Άλλοι, όπως ο στρατηγός Γεράσιμος Καλογεράκης, ισχυρίζονται πως μέσω προσωπικών πηγών έχουν την πληροφορία πως η Σελήνη προσέρχεται από τον -Ε- του Βοώτη, κατά την εποχή της μεγάλης σύγκρουσης Διός-Κρόνου.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Το Αστροσκάφος Σελήνη Ανήκει στους Ολύμπιους

Όσο για τους λόγους πίσω από την αποστολή του φεγγαριού στη γη, υποστηρίζεται ότι περιέχει προηγμένη τεχνολογία και στάλθηκε υπέρ του Κρόνου, αλλά αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις του Δία οπότε και υποχρεώθηκε σε τροχαία γυρνώ από την Γη κατά το έτος 26.174 π.Χ.

Όμως οι θεωρίες δεν σταματούν εδώ. Ποικίλλουν. Κάποιοι πιστεύουν ότι το φεγγάρι στάλθηκε ως ένας τρόπος σταθεροποίησης του κλίματος και των παλιρροιών της Γης, ενώ άλλοι θεωρούν ότι ήταν μια σκόπιμη πράξη για να επηρεάσει την ανθρώπινη εξέλιξη. Ότι λειτουργεί σαν καταγραφικός μηχανισμός ή φύλακας (εξ ου και “δορυφόρος”, δηλαδή αυτός που “φέρει δόρυ”)

Ανεξάρτητα από τα κίνητρα – αν θα μπορούσε να αληθεύει πως η Σελήνη είναι τεχνητό και όχι φυσικό σώμα – η ιδέα ότι μπορεί να τοποθετήθηκε σκόπιμα σε τροχιά γύρω από τη Γη, εγείρει βαθιά ερωτήματα σχετικά με τη φύση της πραγματικότητάς μας.

Συμπέρασμα

Η θεωρία ότι το φεγγάρι στάλθηκε στη Γη σε 26.174 π.Χ. είναι μια ιδέα που προκαλεί σκέψη που εκτροχιάζει την κατανόησή μας για τον Κόσμο.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται υπερβολικό σε μερικούς, αν και υπάρχει έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων το συναρπαστικό μυστήριο και οι προκλητικές εκτιμήσεις που περιβάλλουν αυτήν την ιδέα συνεχίζουν να απασχολούν ορισμένους ερευνητές και πολλούς ενθουσιώδεις. Ωστόσο, είναι μία υπόθεση που χρειάζεται περαιτέρω εξερεύνηση και συζήτηση.

diadrastika / Image by gene1970 from Pixabay