Ανακαλύπτουν Μυστική Είσοδο στη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας

[20/03/2019 - 09:32]

Ανακαλύπτουν Μυστική Είσοδο στη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένας Άγγλος ιστορικός αποκαλύπτει διάφορα στοιχεία που οδηγούν στο ότι η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας έχει μια μυστική πόρτα που οδηγεί σε σήραγγες της νεκρόπολης.

Ο Matt Sibson είναι ο άνθρωπος πίσω από το κανάλι Ancient Architects του YouTube. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 2 Μαρτίου 2019, ανακοίνωσε μια εκπληκτική ανακάλυψη που αναφέρεται σε ένα αρχαίο μυστήριο που σχετίζεται με ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της αρχαίας Αιγύπτου.

Αρχικά υπήρχαν τρεις στήλες στο μνημείο που βρίσκεται μπροστά από τη Σφίγγα: Η “Dream Stela”, που χτίστηκε από τον βασιλιά Τούθμωσις, μεταξύ 1479 π.Χ. και 1425 π.Χ., το οποίο εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του. Επίσης η Stela B και η Stela C.

Τα δύο άλλα Stela που δημιουργήθηκαν από τον Ραμσή, δύο αιώνες αργότερα, αλλά κατέληξαν στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, τα οποία “έχουν μιλήσει ελάχιστα από τότε”.

Αφού βρήκε μια εικόνα μιας από τις δύο αυτές στήλες σε ένα βιβλίο που έγραψε ο εξερευνητής Richard William Howard Vyse το 1837, ο Sibson έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη.

“Υπάρχει μια σφίγγα στην κορυφή μιας πλατφόρμας, με τον Ραμσή δίπλα της να δίνει μια προσφορά. Η σφίγγα κάθεται σε κάτι που φαίνεται να είναι μία πόρτα. Στην Dream Stela, υπάρχει και μια πόρτα κάτω από τη σφίγγα που την υποστηρίζει”, εξήγησε στο Daily Star.

Επιπλέον, σημειώνει ότι ο Howard Vyse στο βιβλίο του δήλωσε ότι “οι εκσκαφείς βρήκαν μια πόρτα κάτω από τη Μεγάλη Σφίγγα, η οποία θα μπορούσε να οδηγεί σε μια κοιλότητα κάτω από αυτήν”. Το βιβλίο δείχνει μόνο μία από τις στήλες λεπτομερώς.

“Τι δείχνει η άλλη; Πρέπει να μελετηθεί. Θα μπορούσα να ρίξω περισσότερο φως στην πόρτα”, πρότεινε ο Sibson. “Νομίζω ότι υπάρχει κάτι κάτω από αυτή, υπάρχουν πολλές σήραγγες κάτω από το οροπέδιο της Γκίζας”, πρόσθεσε.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

The Great Sphinx of Egypt: Secrets of the Lost Relics Revealed | Ancient Architects

diadrastika.com

Διαβάστε τη συνέχεια

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ