Το Αστροσκάφος Σελήνη Ανήκει στους Ολύμπιους
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σήκωσες ποτέ το βλέμμα σου προς το φεγγάρι και αναρωτήθηκες ποια μυστικά μπορεί να κρύβει; Λοιπόν, τι θα γινόταν αν έλεγα ότι κάποιοι πιστεύουν ότι το φεγγάρι δεν είναι απλώς ένας φυσικός δορυφόρος, αλλά αστροσκάφος: ένα κοίλο, τεχνητό διαστημόπλοιο που ανήκει στους Ολύμπιους θεούς;

Διαβάστε επίσης: Για τον έλεγχο της Σελήνης έγινε ο Τρωικός Πόλεμος

Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι από μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες θεωρίες και στοιχεία που υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα.

Η Σελήνη είναι τεχνητός δορυφόρος

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Καλογεράκη και ορισμένα βιβλία του: “Η Σελήνη είναι τεχνητός δορυφόρος.

Είναι επανδρωμένη με γήινες και εξωγήινες δυνάμεις. Το εσωτερικό της είναι διαμορφωμένο σε δώδεκα επίπεδα, κατ’ αντιστοιχίαν προς τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου […] και συνεχίζει με άλλες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του “Το Απόλυτο Μυστικό”.

Διαβάστε επίσης: Γιοί και κόρες του Ήλιου. Οι αστρικές αποστολές

Σε αυτό το βιβλίο, ανάμεσα σε γραφόμενα, υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το εσωτερικό της Κούφιας και Τεχνητής Σελήνης. Αν και πολλοί τα απορρίπτουν – ειδικά οι σκεπτικιστές – έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών άλλων. Ας δούμε τι μπορεί να συμβαίνει:

Κούφιο Φεγγάρι

Αρχικά, ας εξετάσουμε την έννοια του φεγγαριού να είναι κούφιο.

Μερικοί επιστήμονες και ερευνητές έχουν προτείνει ότι η ασυνήθιστα χαμηλή πυκνότητα του φεγγαριού και ο τρόπος που χτυπά σαν καμπάνα όταν χτυπηθεί από μετεωρίτες θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι είναι κοίλο.

Αυτό οδήγησε σε εικασίες ότι το φεγγάρι θα μπορούσε να είναι μια τεχνητή δομή και όχι ένα φυσικό ουράνιο σώμα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ένα πλήρως λειτουργικό αστροσκάφος

Τώρα, ας το πάμε ένα βήμα παραπέρα και ας φανταστούμε ότι το φεγγάρι δεν είναι απλώς μια κοίλη δομή, αλλά ένα πλήρως λειτουργικό αστροσκάφος.

Σύμφωνα με ορισμένους θεωρητικούς των Αρχαίων Αστροναυτών, το φεγγάρι θα μπορούσε να είναι ένα διαστημικό σκάφος που στάλθηκε στη Γη από έναν προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό ή, σε αυτήν την περίπτωση, από τους Ολύμπιους θεούς της ελληνικής μυθολογίας.

Αυτή η θεωρία προτείνει ότι το φεγγάρι τοποθετήθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Τι μπορεί να σημαίνει

Λοιπόν, τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό;

Εάν το φεγγάρι είναι πράγματι ένα κοίλο, τεχνητό αστρόπλοιο που ανήκει στους Ολύμπιους θεούς, θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγήσει πολλά από τα μυστήρια που περιβάλλουν το φεγγάρι και την επιρροή του στη Γη.

Για παράδειγμα, η βαρυτική έλξη του φεγγαριού έχει συσχετιστεί εδώ και πολύ καιρό με διάφορα φαινόμενα όπως οι παλίρροιες, οι κύκλοι γονιμότητας, ακόμη και η ανθρώπινη συμπεριφορά.

Εάν το φεγγάρι είναι ένα διαστημόπλοιο, θα μπορούσε να χρησιμοποιεί αυτές τις δυνάμεις για να χειραγωγήσει διακριτικά τη ζωή στη Γη.

Επιπλέον, η ιδέα ότι το φεγγάρι είναι ένα αστροσκάφος θα μπορούσε επίσης να ρίξει φως στις πολυάριθμες ανεξήγητες σεληνιακές ανωμαλίες, όπως περίεργα φώτα, δομές, ακόμη και υποτιθέμενες βάσεις εξωγήινων.

Εάν το φεγγάρι είναι διαστημόπλοιο, θα ήταν λογικό να έχει διάφορα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και πιθανώς ακόμη και κρυφά διαμερίσματα ή δομές.

Εάν ανήκει στους Ολύμπιους θεούς

Εάν ανήκει στους Ολύμπιους θεούς τότε γεννιούνται δεκάδεε ερωτήματα – αν όχι εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες.

Ποια είναι η φύση των Ολύμπιων θεών που χρειάζονται διαστημόπλοιο για να κινηθούν; Ζουν μέσα στη Σελήνη; Για ποιο λόγο; Κρύβονται; είναι κυνηγημένοι; Γιατί δεν αποκαλύπτονται; Γιατί δεν επεμβαίνουν;

Εάν οι Ολύμπιοι δεν ζουν μέσα στην Σελήνη; Ποια είναι η εργασία όλων αυτών που κατοικούν μέσα εκεί χιλιάδες χρόνια; Εποπτεύουν; Παρατηρούν; Μεταφέρουν πληροφορίες και με ποιο σκοπό; Ζουν άνθρωποι μέσα εκεί; Με τη θέλησή τους, ως όμηροι ή μήπως είναι αιχμάλωτοι;

Πως τρέφονται; Υπάρχει εσωτερικά βιοποικιλότητα, χλωρίδα και πανίδα; Είναι ένα αποστειρωμένο περιβάλλον;

Υπάρχει κάποια αλήθεια;

Φυσικά, είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε αυτές τις θεωρίες με μια υγιή δόση σκεπτικισμού και κριτικής σκέψης.

Ωστόσο, είναι πάντα συναρπαστικό να εξερευνούμε εναλλακτικές προοπτικές και να αμφισβητούμε την κατανόησή μας για το σύμπαν.

Είτε το φεγγάρι είναι πραγματικά ένα κοίλο, τεχνητό αστροσκάφος που ανήκει στους Ολύμπιους θεούς, είτε όχι, είναι αναμφισβήτητο ότι συνεχίζει να εμπνέει ατελείωτες εικασίες.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτήν την ενδιαφέρουσα θεωρία; Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια στην ιδέα ότι το φεγγάρι είναι ένα διαστημόπλοιο που ανήκει στους Ολύμπιους και όχι σε κάποιους άλλους ή σε κανέναν;

diadrastika / Image by Mario Aranda from Pixabay