Καταγράφηκε «Χρονοταξιδιώτης» σε Αγώνα του Mike Tyson το 1995; Δεν νομίζω.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ή έχουν ακουστά τον πυγμάχο Mike Tyson. Όμως, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι σε ένα βίντεο πυγμαχίας του Mike Tyson με τον Peter McNeeley, στο Las Vegas, στις 19 Αυγούστου 1995, διακρίνεται ανάμεσα στο πλήθος που παρακολουθεί τον αγώνα ένας τύπος που με τα σημερινά δεδομένα μοιάζει να κρατάει ένα κινητό, ένα smartphone με κάμερα στο πίσω μέρος του. Και ποιο είναι το περίεργο; Το παράδοξο είναι ότι το πρώτο κινητό τηλέφωνο με κάμερα πωλήθηκε το 2000, οπότε δεν γίνεται να υπάρχει κάποιος με μια τέτοια συσκευή οπουδήποτε στον πλανήτη, πέντε χρόνια πριν, το 1995.

Το βίντεο δείχνει μέρος του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, με τον μεγαλύτερο τζίρο στην ιστορία κατά τη διάρκεια του έτους και έγινε θέμα σε πολλά διεθνή πρωτοσέλιδα. Όμως το κλιπ που θα δείτε παρακάτω, επικεντρώνεται σε έναν θεατή που στέκεται στην πρώτη σειρά και μοιάζει να κρατάει μπροστά στο πρόσωπό του ένα smartphone για να καταγράψει τον αγώνα.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο YouTube το Σεπτέμβριο του 2015 από το κανάλι JammyBantam του YouTube, όπου και υποστηρίζεται ότι το αντικείμενο που κρατάει ο θεατής έχει ένα φακό κάμερας, ακριβώς όπως ένα σύγχρονο smartphone. Αν ισχύει αυτό και ότι δεν υπήρξαν παρόμοιες συσκευές τη δεκαετία του ’90, τότε μόνο αν ο θεατής ήταν χρονοταξιδιώτης που ήρθε από το μέλλον να παρακολουθήσει μια ιστορική πυγμαχία με το smartphone στο χέρι θα μπορούσε να εξηγήσει αυτό που βλέπουμε.

Διαβάστε ακόμα:  Πώς να ζητήσουμε από το σύμπαν αυτό που θέλουμε

Όμως, αν και η ιδέα ότι ο θεατής είναι χρονοταξιδιώτης επειδή δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, έχει ξεσηκώσει τα πλήθη, δημιουργώντας άθελά τους μια θεωρία συνωμοσίας, θα πρέπει να πούμε προς απογοήτευση όλων ότι ο άνθρωπος στην πρώτη σειρά δεν είναι χρονοταξιδιώτης. Όχι, επειδή επιστημονικά είναι απίθανο να μπορεί να συμβεί πρακτικά ένα ταξίδι στο χρόνο με βάση τα δεδομένα της Φυσικής που διαθέτουμε. Ο βασικός λόγος είναι πως το αντικείμενο που κρατάει είναι, κατά τα φαινόμενα, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Αν και δεν είναι ευδιάκριτες όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες του αντικειμένου ανάμεσα στα καρέ του κλιπ, όπως τον ακριβή τύπο και μοντέλο, υπάρχουν αρκετές φωτογραφικές μηχανές που είναι οπτικά σχεδόν όμοιες με το αντικείμενο προς εξέταση. Μερικές από αυτές, όπως ενδεικτικά τις δίνει το snopes.com, είναι οι Casio QV-10A, η Casio QV-100 και η Logitech Fotoman. Πρόκειται για φωτογραφικές μηχανές τσέπης που κυκλοφορούσαν ευρύτατα την δεκαετία εκείνη, αλλά με έναν αέρα από το 2000.

Πριν ψηθούμε με διάφορες ελκυστικές και συναρπαστικές θεωρίες που μας βοηθούν να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας, καλό είναι να σκεφτόμαστε και να εξετάζουμε όλες τις πλευρές για οποιαδήποτε παράξενη θεωρία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, κυρίως. Όσον αφορά για μια απόδραση από την πραγματικότητα, προτείνω μια ιστορία φαντασίας: Χρονοταξιδιώτης Αποκαλύπτει για Εξωγήινους που Έρχονται

Για την συνέχεια μπορείτε να δείτε το βίντεο που προαναφέραμε με τίτλο Unexplained Time Traveller Seen at Mike Tyson Fight όπου ο δημιουργός του Jammy Bantam, μετά από όσα αναφέραμε μοιάζει να διαμαρτύρεται στην γραπτή περιγραφή του: «Δεν ξέρω αν είναι ένας ταξιδιώτης του χρόνου ή όχι, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τι κάμερα είναι; Μια QV-100 δεν έχει ένα κομμάτι ασήμι στα δεξιά και αυτή η φωτογραφική μηχανή δεν φαίνεται να έχει μια μαύρη γραμμή κάτω από το φακό».

Διαβάστε ακόμα:  Φήμες θέλουν ότι η Διαστημική Δύναμη του Τραμπ ετοιμάζεται να πλησιάσει τον Νιμπίρου με ένα διαστημόπλοιο πέρα από κάθε φαντασία

diadrastika

loading...