Αντεστραμμένο Πεντάγωνο εικονίδιο
Image by de-kay from depositphotos

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Λιακόπουλο, αλλά και τα κείμενα που βρέθηκαν στο Νάγκ Χαμμάντι, όταν ο Σαμαέλ αποστάτησε από τον Θεό περιορίστηκε μαζί με τα αγγελικά πλάσματα που τον ακολούθησαν, σε ένα χαοτικά μεγάλο σφαιρικό χώρο του κατωτάτου επιπέδου της πραγματικής Δημιουργίας του Θεού και στην αρχή δεν θυμούνταν όλοι τους, ούτε ποιοι ήταν.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε, ότι ο λόγος της αποστασίας του Σαμαέλ Σατανά ήταν η μη αποδοχή της απόφασης του Θεού, να αναθέσει στους ανθρώπους την πανάρχαια αποστολή της καταστολής των δυνάμεων του σκότους και της διαφύλαξης της συνέχειας της ύπαρξης.

Ο Σαμαέλ, μετά την αποστασία του, πολέμησε μαζί με τα αγγελικά πλάσματα που τον ακολούθησαν, εναντίον του Αρχαγγέλου Μιχαέλ και καθώς αυτός, ο για τα δικά μας δεδομένα ακατάληπτος πόλεμος μαινόταν, πήρε εντολή το πρώτο δημιούργημα του Θεού, ο λεγόμενος στα πανάρχαια ερμητικά κείμενα “Δημιουργός Νούς” , ο Πρώτος Ελοχίμ , και εν ριπή οφθαλμού κατέστειλε την επανάσταση του Σαμαέλ, τον οποίο και περιόρισε μαζί με τα υπόλοιπα εκπεσόντα αγγελικά πλάσματα στην σφαιρική φυλακή του χάους, όπως προείπαμε.

Μαζί τους κλείστηκε μέσα στην σφαιρική αυτή φυλακή και μία αρχέγονη σκιά, ο απόλυτος τρόμος του κόσμου πρίν την όλη Δημιουργία.

Η έννοια της σκιάς στην φυσική που αντιλαμβανόμαστε είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας παρεμπόδισης της πορείας του φωτός. Το φώς όμως για εμάς έχει πηγή απ’ όπου ξεκινάει και απλώνεται σε αντίθεση με το λεγόμενο άκτιστο φώς, που είναι ο Θεός και δεν έχει σημείο εκπομπής. Υπάρχει δηλαδή παντού, όπως πανταχού παρόν είναι και ο Δημιουργός. Έτσι στον πραγματικό κόσμο σκιές δεν υπάρχουν. Η σκιά όμως έχει και μια έννοια διαφορετική και σημαντική, αφού είναι κάτι, που αναφέρεται σε πολλά κείμενα του Ερμή του Τρισμέγιστου αλλά και άλλα, είναι η παράγουσα το σκότος και την ανυπαρξία.

Ο Σαμαέλ – Γιαλνταμπαόθ ανέκαμψε , τα βρήκε με τη σκιά , και άρχισε λόγο της ματαιοδοξίας του, μέσα στην φυλακή του να δημιουργεί έναν κόσμο που να μοιάζει με αυτόν στον οποίο κάποτε ζούσε χρησιμοποιώντας την “ύλη” που η σκιά δημιούργησε. (Οι λεπτομέρειες όπως αυτές σώζονται στα αρχαία χειρόγραφα υπάρχουν στα κείμενα του Νάγκ Χαμμάντι τα οποία πρόσφατα ο Δημοσθένης Λιακόπουλος τα δημοσίευσε για πρώτη φορά στα Ελληνικά μαζί με πολλά σχόλια.) Προσπάθησε λοιπόν ο Σαμαέλ να κάνει ένα αντίγραφο του κόσμου του Θεού τον οποίο γνώριζε πλήρως αποτυχημένα βέβαια, αφού αυτό που έφτιαξε ήταν σαν το ατελές παιχνίδι ενός μικρού παιδιού.

Όσον αφορά την δομή της Σφαιρικής Φυλακής του Χάους:

Στο κέντρο της σφαιρικής φυλακής είναι η σκοτεινή σκιά η οποία έχει πάρει σφαιρικό σχήμα και γύρω της με την μορφή των φλοιών του κρεμμυδιού , βρίσκονται τα 7 επίπεδα του κόσμου της ύλης του Σαμαέλ , οι 7 ουρανοί του χάους. Γύρω από το τελευταίο επίπεδο βρίσκεται το περιοριστικό ενεργειακό πεδίο, η επιφάνεια του οποίου μοιάζει με υδάτινη και περικλείει σαν σφαίρα όλα τα επίπεδα.

Ό όρος “ουρανος” , ή ” ουρανοί ” στα αρχαία κείμενα δεν αναφέρεται στον γαλάζιο η σκοτεινό ουρανό του ψεύτικου κόσμου που βλέπουμε εμείς , αλλά έχει την έννοια των πολυεπίπεδων συμπάντων.

Ο Σαμαέλ έπειτα οργάνωσε τους δαίμονες του , ανά ουρανό , ανά σύμπαν μέσα στο σύμπαν (τα λεγόμενα παράλληλα σύμπαντα) και έκανε απογόνους από τον εαυτό του. Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Λιακόπουλο αλλά και τα κείμενα του Ναγκ Χαμμάντι έκανε 6 γιους που ο καθένας πήρε και από ένα επίπεδο ύλης να διοικεί , ενώ το 7ο το κράτησε ο ίδιος ο Σαμαέλ.

Έπειτα αφού οργάνωσε το πολυεπίπεδο σύμπαν του , το βασίλειο της ύλης μέσα στη σφαρική φυλακή, θέλησε στο τέλος, όπως και ο Θεός, να κάνει και εκείνος ανθρώπους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τότε είπε στους αρχαγγέλους του σκότους να φτιάξουν τα ανθρώπινα υλικά σώματα και σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα έφτιαξαν ένα σώμα που έμοιαζε στον πραγματικό άνθρωπο , το οποίο όμως ήταν άχρηστο , απλά σερνόταν στο έδαφος και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Δημιούργησε μαζί με τους δαίμονές του έναν άνθρωπο από ύλη , τον οποίο τον τοποθέτησαν οι δαίμονες μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον , στον λεγόμενο παράδεισο της ύλης , σε εξομοίωση με το τι είχε γίνει στον πραγματικό κόσμο. Ο υλικός άνθρωπος όμως δεν “λειτουργούσε” χωρίς αληθινή αθάνατη ψυχή.

Εντωμεταξύ Έξω από το βασίλειο των πολλαπλών συμπάντων της ύλης του Σαμαέλ , οι πραγματικοί άνθρωποι είχαν δημιουργηθεί και ζούσαν στον πραγματικό πολυσύνθετο κόσμο του Θεού μέσα σε ανείπωτη ευτυχία , χαρά , ζωή , και φως.

Ο αρχιαποστάτης Σαμαέλ με κάποιο ακατάληπτο σε εμάς τρόπο αφού ούτε γλώσσα υπάρχει ούτε τρόπος να περιγραφεί στον κόσμο που ζούμε αυτό που έγινε εκεί , κυρίως γιατί τα γεγονότα στον πραγματικό κόσμο δεν συμβαίνουν με βάση τον χρόνο , μας έπεισε όλους , και δεχτήκαμε όλοι την άποψή του ότι μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς τον Θεό , έτσι φύγαμε όλοι από τον πραγματικό κόσμο. Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για τους ανθρώπους και ο Θεός ήθελε να βοηθήσει τα πλάσματα Του και βέβαια να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία παρότι κανείς μας δεν Του ζητούσε τίποτα. ο Σαμαέλ όμως επικαλέστηκε το δίκαιο της Δημιουργίας και είπε, “αφού δεν σου ζητάνε βοήθεια , κανένας τους , δεν είναι δίκαιο να τους βοηθήσεις” και συνέχισε λέγοντας, “αν θέλεις να τους βοηθήσεις , τότε θα έχω και εγώ την ευκαιρία μου να τους ξαναπλανέψω.”

Τότε περιορίστηκαν οι ψυχές των ανθρώπων , μπήκαν σε στάση και ορίστηκε κάθε ψυχή , κάθε άνθρωπος , να μπαίνει στο βασίλειο της ύλης του Σαμαέλ, να παίρνει ένα υλικό ανθρώπινο σώμα, από εκείνα που είχαν κάνει οι δαίμονες και να δοκιμάζεται παίζοντας το παιχνίδι που λέγεται Ζωή. Ωστόσο ο πραγματικός άνθρωπος , η αθάνατη ψυχή , σε συνδυασμό με το σώμα το υλικό, που είχαν φτιάξει οι δαίμονες, έδωσαν ένα υπερόν που μπορούσε να έχει δυνατότητες ανώτερες των δαιμόνων και του ίδιου του Σαμαέλ. Τότε οι δαίμονες τρόμαξαν και χαρακτηριστικά είπαν : “Αυτός έγινε σαν ένας απο εμάς” το οποίο αναφέρεται και στην παλιά διαθήκη αφού η παλιά διαθήκη περιγράφει την δημιουργία του Σατανά και του ψεύτικου κόσμου.

Η εβραϊκή γένεση που είναι μια αντιγραφή παλαιότερων βαβυλωνιακών και χαλδαϊκών κειμένων , δεν έχει πρόβλημα μόνο λόγο της αποκάλυψης των χειρογράφων του Ναγκ Χαμμάντι. Έχει πρόβλημα απο μόνη της. Και αυτοαποκαλύπτει το οτι ο ονομαζόμενος στην ελληνική μετάφραση ως Θεός , μόνο Θεός δεν είναι, αφου εμφανίζεται να έχει ιδιότητες παρόμοιες με των ανθρώπων. Ο “θεός” της παλιάς διαθήκης εμφανίζεται να έχει ξεχάσει οτι έκανε τον άνθρωπο, μετά μετανιώνει , αλλάζει γνώμη , και άλλα φαιδρά. Όλα τα παραπάνω φαντάζουν φαιδρά στην παλιά διαθήκη επειδή λέει οτι δήθεν τα κάνει ο Δημιουργός Θεός. Ενώ στα χειρόγραφα του Νάγκ Χαμμάντι
εμφανίζονται ως φυσιολογικά, επειδή τα κάνουν οι εκπεσόντες δαίμονες που απ’ την ματαιοδοξία τους το παίζουν θεοί.

Οι δαίμονες λοιπόν επαναρύθμισαν το ανθρώπινο σώμα υποβαθμίζοντας το και μειώνοντας κατά πάρα πολύ, το ποσοστό χρήσης του εγκεφάλου. Τόσο που να μήν θυμούνται καν την καταγωγή τους. Ο Σαμαέλ μέσα στην παραφροσύνη του έβαλε τους ανθρώπους που είχαν έρθει να δοκιμαστούν σε έναν παράδεισο της ύλης. Οι άνθρωποι όμως αποδείχθηκαν ανυπάκουοι και στον ψεύτικο κόσμο του Σαμαέλ. Τότε ο Σαμαέλ τους έβγαλε από τον υλικό λεγόμενο παράδεισο, που βρισκόταν στον πρώτο ουρανό του χάους. Αποστάτες από τον Θεό οι άνθρωποι , αποστάτες και από τον Σαμαέλ.

Λένε τα πανάρχαια ερμητικά κείμενα : ” Όπως είναι επάνω έτσι είναι και κάτω.”

Όπως δηλαδή στο πραγματικό σύμπαν (άνω των “υδάτων” (του ενεργειακού περιοριστικού φράγματος) έτσι και στο ψεύτικο σύμπαν (κάτω από το ενεργειακό φράγμα). Είχε δίκαιο λοιπόν ο Ερμής ο Τρισμέγιστος.

Άρχισε τότε ο αόρατος πόλεμος και ο Σαμαέλ θέλει να κάνει τους ανθρώπους να τον λατρέψουν, επιλέγοντας τον κόσμο του, ενώ ο Θεός θέλει να μας πείσει ότι πρέπει να αρνηθούμε τον κόσμο της ύλης και να ζητήσουμε να επιστρέψουμε στον αληθινό κόσμο του Θεού, ζώντας όπως μας έδειξε και μας είπε ο ίδιος ο Χριστός.

Τότε οι άνθρωποι μπήκανε στο Μάτριξ. Το οποίο Μάτριξ βρίσκεται κάτω από όλους τους ουρανούς του χάους, σε μία φλούδα, βυθισμένο ελαφρώς μέσα στην σκοτεινή σκιά και εκεί παίζουμε το παιχνίδι που λέγεται ζωή. Αυτό σηματοδοτεί τον κόσμο του σκότους. Το απόλυτο μαύρο που βλέπουμε στο διάστημα , και που βλέπουμε την νύχτα στον ουρανό,αλλα και η περιβόητη “σκοτεινή ύλη” δεν είναι παρά η σκιά, η οποία καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη την σφαιρική φυλακή.

Τέλος ένα σχέδιο της Δομής της σφαιρικής φυλακής του χάους θα μπορούσε να είναι αυτό :

Η Αποστασία του Σαμαέλ, ο Πόλεμος στον Ουρανό και η Σφαιρική Φυλακή του Χάους
Σφαιρική φυλακή του Χάους

Και όλο αυτό φανταστείτε το σε μία άκρη, σαν μία ψείρα στο πρώτο επίπεδο της πραγματικής Δημιουργίας. “Πάνω” η καλύτερα πέρα, απο το ενεργειακό φράγμα είναι ο πραγματικός κόσμος του Θεού. Εμείς ζούμε βυθισμένοι στο “υπόγειο” του σκότους. Για να πάει κάποιος άνθρωπος εκεί, να γυρίσει δηλαδή στην φωτεινή πατρίδα και να φύγει απο εδώ, θα πρέπει να κριθεί άξιος απο τον Ιησού Χριστό στην κρίση της Δευτέρας Παρουσίας.

Για να κριθεί άξιος πρέπει να ακολουθήσει τις απλές οδηγίες του Χριστού και να τις εφαρμόσει εδώ, εν όσο ζεί, μέσα στο Μάτριξ. Όποιος μείνει μέσα στην φυλακή μετά τα γεγονότα της Δευτέρας Παρουσίας θα βιώσει πράγματι την κόλαση, αφού στον επόμενο κόσμο του Σαμαέλ θα υπάρχει σαφής κίνδυνος να χαθεί η ψυχή κάποιου στην ανυπαρξία για πάντα. Να περάσει κάποιος από το “είναι” στο “μή είναι” δηλαδή, απο εκείνα τα μέσα του σκότους, που θα μπορούν να το κάνουν αυτό και που στην κόλαση την οποία βιώνουμε τώρα δεν ασχολούνται με εμάς. Όταν λοιπόν γίνει η Δευτέρα Παρουσία και πάρει ο Χριστός τους δικούς Του , εκείνους που Tον επέλεξαν και φύγουν , θα φορτώσει το επόμενο στάδιο του Σαμαέλ, ενα πολύ πιο δύσκολο και επικίνδυνο επίπεδο, το οποίο όσοι δεν επέλεξαν τον Χριστό θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Δεν παίρνει κανέναν μας να πάμε στο επόμενο επίπεδο του Σαμαέλ , είναι κάτι τρομερά κακό και άσχημο για κάποιον να πάει και εκεί, την στιγμή που ήρθε ο ίδιος ο Χριστός και σταυρώθηκε για να έχει ο καθένας μας το δικαίωμα να φύγει από δω μέσα και να γυρίσει στον πραγματικό κόσμο. Όπως λέει και ο Απόστολος Παύλος: “Τώρα είναι η ώρα να σωθούμε”. Τώρα που έχουμε τα λόγια του Χριστού. Δεν μπορούμε να χάσουμε τέτοια ευκαιρία.

Γι’αυτό και ο Χριστός δεν μας επαναπαύει ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Δεν μας χαϊδεύει τα αυτιά, γιατί μας αγαπάει και μας θέλει κοντά Του. Δεν μας λέει όλα είναι καλά. Μας λέει ότι πρέπει να σηκωθούμε να φύγουμε από εδώ και να ξεχάσουμε τον κόσμο αυτό, τον κόσμο του Διαβόλου, διότι κινδυνεύουμε ΑΓΡΙΩΣ αν δεν φύγουμε από τον κόσμο αυτό.

Όπως λέει ο Χριστός στα κείμενα που σώθηκαν στο Νάγκ Χαμμάντι :

« Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω. Απευθύνομαι σε όσους δεν κοιμούνται »

Οι Πληροφορίες προήλθαν απο τον Δημοσθένη Λιακόπουλο και τα κείμενα του Νάγκ Χαμμάντι

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ

EΛ HUNTER 888 / Image by de-kay from depositphotos.com