Το Γιγάντιο Σπαθί του Σαμουράι που κρατά ένας γιγάντιο Σαμουράι συγκριτικά με το περιβάλλον
Image by oorka5 from depositphotos

Το Γιγάντιο Σπαθί του Σαμουράι
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μικρό χωριό φωλιασμένο στους πρόποδες ενός μεγαλοπρεπούς βουνού, ζούσε ένα νεαρό αγόρι που το έλεγαν Χίρο. Ο Χίρο πάντα γοητευόταν από τους θρύλους και τις ιστορίες γενναίων πολεμιστών και τα απίστευτα όπλα τους. Η αγαπημένη του ιστορία αφορούσε το γιγάντιο σπαθί του σαμουράι που ήταν κρυμμένο βαθιά μέσα στην καρδιά του βουνού, περιμένοντας έναν άξιο πολεμιστή να το διεκδικήσει.

Οπλισμένος με ένα ξύλινο σπαθί

Ένα ηλιόλουστο πρωινό, ο Χίρο αποφάσισε ότι ήταν καιρός να ξεκινήσει μια δική του περιπέτεια. Οπλισμένος με ένα ξύλινο σπαθί, την καρδιά του γεμάτη αποφασιστικότητα και έναν χάρτη που είχε βρει σε ένα παλιό βιβλίο, ο Χίρο ξεκίνησε προς το πανύψηλο βουνό.

Καθώς ο Χίρο τολμούσε βαθύτερα στην έρημο, ο αέρας αραίωσε και το μονοπάτι έγινε ύπουλο. Ο άνεμος ούρλιαζε μέσα από τα δέντρα, ψιθυρίζοντας αρχαία μυστικά μαχών ξεχασμένων από καιρό. Όμως ο Χίρο δεν πτοήθηκε, προχωρούσε διαρκώς με τα μάτια του νου του καρφωμένα στο έπαθλο που τον περίμενε.

Διαβάστε επίσης: Οι 7 Λευκοί Γίγαντες που έσωσαν το Πόρτο Γερμενό

Μετά από μέρες επίπονης αναρρίχησης, ο Χίρο έφτασε τελικά στη σπηλιά που οδηγούσε στον κρυφό θάλαμο. Με κάθε βήμα, η προσμονή του μεγάλωνε, το ίδιο και το σκοτάδι γύρω του. Το σπήλαιο, γεμάτο με σταλακτίτες, φαινόταν να φυλάει το γιγάντιο σπαθί του σαμουράι, αμφισβητώντας την αποφασιστικότητα του Χίρο.

Το γιγάντιο σπαθί του σαμουράι

Καθώς ο Χίρο έμπαινε στην αίθουσα, λαχάνιασε με δέος. Το γιγάντιο σπαθί του σαμουράι κρεμόταν ψηλά, με τη λεπίδα του να άστραφτε κάτω από το αχνό φως που χυνόταν σαν καταρράκτης μέσα από τις ρωγμές στην οροφή της σπηλιάς. Η λαβή, στολισμένη με περίπλοκα σκαλίσματα, φαινόταν να καλεί τον Χίρο πιο κοντά.

Φάνταζε τεράστιο. Σαν κάποτε να το σήκωνε ένας γίγαντας. Μόνο η λαβή του έφτανε τα δύο μέτρα. Κανείς δεν μπορούσε να το σηκώσει. Αποκλείεται. Γι’ αυτό όσοι έφτασαν ως εκεί δεν είχαν καταφέρει να το σύρουν ως το χωριό. Θα πρέπει να ήταν ασήκωτο.

Αναρωτήθηκε: Τι μέγεθος να είχε ο σαμουράι που σήκωνε αυτό το σπαθί; Θα πρέπει να ήταν γίγαντας, υπέθεσε. Είχε ακούσει πολλούς θρύλους για ανθρώπους που είχαν το μέγεθος γίγαντα – αλλά και για γίγαντες που δεν ανήκαν στο ανθρώπινο είδος.

Με χέρια που έτρεμαν, ο Χίρο άπλωσε το ξύλινο σπαθί του, νιώθοντας ένα κύμα ενέργειας να κυλάει στις φλέβες του. Ξαφνικά, μια φωνή αντήχησε μέσα από την αίθουσα, καμπανιστή και δυνατή. “Μόνο ένας αληθινός πολεμιστής μπορεί να χειριστεί αυτό το γιγάντιο σπαθί του σαμουράι. Απόδειξε την αξία σου.”

Διαβάστε επίσης: Ο Ήλιος είναι Ψεύτικος και το Φεγγάρι Ζωντανό

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Χωρίς δισταγμό, ο Χίρο δεν έχασε το θάρρος του και κούνησε το ξύλινο σπαθί του με όλη του τη δύναμη, εκτελώντας εντυπωσιακές κινήσεις και αριστοτεχνικούς ελιγμούς. Έμοιαζε με χορό. Κινήθηκε με χάρη, το σώμα και το μυαλό του συγχρονίστηκαν, σαν να τον καθοδηγούσαν αόρατες δυνάμεις. Ο ιδρώτας χύθηκε στο πρόσωπό του, αλλά εκείνος επέμενε, αποφασισμένος να αποδείξει την αξία του.

Ένα εκτυφλωτικό φως γέμισε την αίθουσα

Καθώς η ερμηνεία του Χίρο έφτασε στο κρεσέντο της, ένα εκτυφλωτικό φως γέμισε την αίθουσα. Το ξίφος, αναγνωρίζοντας το ακλόνητο πνεύμα του Χίρο και την γνήσια αγάπη του για την τέχνη του σπαθιού, άρχισε να συρρικνώνεται – ή έτσι του φάνηκε.

Μεταμορφώθηκε σε ένα σπαθί σαμουράι τέλειου μεγέθους, που ταίριαζε στη λαβή του χεριού του, σαν να ήταν πάντα γραφτό να είναι δικό του.

Με το σπαθί στο χέρι, ο Χίρο ένιωσε μια νέα αίσθηση σκοπού και δύναμης. Ήξερε ότι δεν ήταν μόνο ένα όπλο, αλλά σύμβολο του ταξιδιού του και των μαθημάτων που είχε πάρει στην πορεία. Το σπαθί ήταν σα να τον είχε επιλέξει. Ορκίστηκε, λοιπόν, να τιμήσει τη δύναμή του.

Ο Χίρο παρέμεινε ταπεινός

Πίσω στο χωριό του, ο Χίρο έγινε και ο ίδιος θρύλος. Οι άνθρωποι θαύμασαν την ικανότητά του με το γιγάντιο σπαθί του σαμουράι και οι ιστορίες της θαρραλέας περιπέτειάς του εξαπλώθηκαν παντού. Όμως ο Χίρο παρέμεινε ταπεινός, θυμούμενος πάντα το μακρύ και ύπουλο ταξίδι που είχε κάνει για να διεκδικήσει το πεπρωμένο του.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνοντας μία Ξεχωριστή Εμπειρία Ζωής

Και έτσι, η ιστορία του Χίρο ταξίδεψε στις γενιές, εμπνέοντας νέους πολεμιστές να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να αναζητήσουν τα δικά τους γιγάντια σπαθιά σαμουράι. Γιατί τελικά, δεν ήταν το ίδιο το σπαθί που κρατούσε την εξουσία, αλλά το πνεύμα και η αποφασιστικότητα εκείνων που το χρησιμοποιούσαν.

diadrastika / Image by oorka5 from depositphotos.com