μυστικό αεροσκάφος

Σαν Μυστικό αεροσκάφος ξεπροβάλει από τους πάγους της Ανταρκτικής;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η υπόθεση μυστικό αεροσκάφος, φαίνεται να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Ας δούμε πως ξεκίνησαν όλα. Ένας χρήστης του διαδικτύου χρησιμοποιούσε το Google Earth και σάρωνε το Νότιο Πόλο. Εξερευνούσε την Ανταρκτική και περνώντας από την περιοχή Queen Maud της παγωμένης ηπείρου, παρατήρησε ότι κάτι δεν ταίριαζε με το υπόλοιπο περιβάλλον.

Μια πιο προσεκτική ματιά από διάφορες γωνίες, απεικονίζει ένα περίπου τριγωνικό αντικείμενο ή δομή που, σύμφωνα με τις μετρήσεις, δείχνει να έχει 107 μέτρα μήκος και 74 πλάτος. Τι θα μπορούσε να είναι; Ίσως, ένας φυσικός σχηματισμός; Δεν μπορεί να αποκλειστεί. Απλά τυχαίνει να έχει μία πολύ στυλιζαρισμένη εμφάνιση, μοιάζει αρκετά επιτηδευμένο. Με απλά λόγια φαίνεται να είναι στημένο. Μάλλον όχι σαν έκθεμα κάποιου σύγχρονου αφαιρετικού καλλιτέχνη, αλλά σαν να υπήρχε από παλιά εκεί και με το λιώσιμο των πάγων φανερώθηκε.

Όπως αναφέρει η Βρετανική dailystar.co.uk, εξωφρενικές αξιώσεις εικάζουν ότι αυτό το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένα ιπτάμενο όχημα ή ένα αρχαίο ίσως και ακόμα μυστικό αεροσκάφος που μπορεί να έχει θαφτεί στα χιόνια εδώ και δεκάδες, εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια. Πράγματι, προς τα εκεί πήγαινε και η δική μου σκέψη. Επιπλέον, από το σχήμα που έχει το χιόνι στην μία πλευρά του θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το υποθετικό διαστημόπλοιο έπεσε, λόγω κάποιου προβλήματος οπότε και, έκανε απότομη προσγείωση που χάραξε την τροχιά του στον πάγο καθώς γλιστρούσε επάνω του. Αλλά είναι έτσι, ή απλά η λογική αυτής της υπόθεσης είναι επηρεασμένη από την φαντασία μας;

“Τα ίσια άκρα είναι εντελώς αφύσικα”, ισχυρίστηκε κάποιος σε σχόλιό του ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: “Πιθανότατα υπήρχε ένας αρχαίος πολιτισμός που έζησε στην Ανταρκτική πριν καλυφθεί από χιόνι”. Αυτή η τελευταία παρατήρηση θα μπορούσε να έχει πολλά πιθανότητες να ισχύει. Χάρη στο πρότζεκτ Whillans Ice Stream Subglacial Access Research Drilling, ερευνητές υποθέτουν ότι η Ανταρκτική γνώρισε τροπικό ή εύκρατο κλίμα, καλύπτονταν από δάση και κατοικήθηκε από διάφορες αρχαίες μορφές ζωής.

Επιπλέον εντοπίστηκε απολιθωμένο δάσος 280.000.000 ετών. Ένας θρύλος/μύθος περιγράφει ότι κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής βρίσκεται μια χαμένη πόλη που ονομάζεται “Kayona” ή “Kaoma”, η οποία πάγωσε ξαφνικά ύστερα από βίαιες πλανητικές αλλαγές.

Θα μπορούσαν όλα αυτά να συνάδουν υπέρ της εκτίμησης ότι το περίεργο τριγωνικό αντικείμενο είναι κάποιο ιπτάμενο όχημα χιλιάδων ετών πριν από σήμερα; Ίσως, μόνο αν κάποια στιγμή η σύγχρονη επιστήμη αποφανθεί ότι υπήρχαν άνθρωποι ενός προηγμένου πολιτισμένου εκείνα τα χρόνια. Αν και αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επίσημα, οι προσδοκίες πολλών ανθρώπων και η φαντασία μας κάνουν αυτή την υπόθεση αποδεκτή. Θα μπορούσε να είναι ένα σύγχρονο μυστικό αεροσκάφος;

Αν και υπήρξαν σχόλια ότι αυτό το αντικείμενο δεν είναι πιθανό να πρόκειται για ένα ιπτάμενο διαστημόπλοιο ανώτερης εξωγήινης φυλής, αλλά ένας φυσικός σχηματισμός – θεωρητικά τίποτα από τα δύο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε -, κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσε να είναι κάποιο μοντέλο τύπου TR-3B, ένα υπερηχητικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο με τριγωνικό σχεδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που εικάζεται ότι έχει αναπτυχθεί με μυστικά κονδύλια σε κρυφά εργαστήρια. Αλλά και αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να στηριχτεί με στοιχεία απτά και ακράδαντα.

Τι μπορεί να είναι, τελικά, αυτό το τρίγωνο ανάμεσα σε πάρα πολλές υποθέσεις και εικασίες; Ένα αρχαίο διαστημόπλοιο, ένα σύγχρονο μυστικό αεροσκάφος ή απλά ένας φυσικός σχηματισμός; Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει την δική του υπόθεση και να βγάλει το δικό του συμπέρασμα. Και, για να έχετε σαφέστερη εικόνα, σας δίνουμε τις συντεταγμένες να ψάξετε και μόνοι σας εδώ: 72°35’15.0″S 31°18’46.0″E, ή/και να δείτε το βίντεο που ακολουθεί, με τίτλο Huge Triangular UFO emerges from Antarctica ice:

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika / photo Google Earth