Στην Μεγάλη Πυραμίδα φυγαδεύτηκε η Κιβωτός της Διαθήκης, σύμφωνα με ενδείξεις από μετρήσεις που ταιριάζουν με τις διαστάσεις της

Στην Μεγάλη Πυραμίδα φυγαδεύτηκε η Κιβωτός της Διαθήκης, σύμφωνα με ενδείξεις από μετρήσεις που ταιριάζουν με τις διαστάσεις της

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σύμφωνα με τα αρχαία θρησκευτικά κείμενα, η Κιβωτός της Διαθήκης, γνωστή και ως Κιβωτός της Μαρτυρίας, είναι ένα χρυσό ξύλινο σεντούκι που περιγράφεται στο Βιβλίο της Εξόδου και περιέχει τις δύο πέτρινες πλάκες των Δέκα Εντολών.

Αναφέρεται σε διάφορους στίχους της Τορά και της Βίβλου και παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο στους ιστορικούς. Ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε ποτέ, άλλοι την αναζητούν, πεπεισμένοι ότι η ύπαρξή της είναι πραγματική. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι την έχουν εντοπίσει και ξέρουν που βρίσκεται.

Άλλοι, βασισμένοι στις περιγραφές που δίνονται στα κείμενα υπολογίζουν ότι η Κιβωτός θα πρέπει να ήταν ουσιαστικά ένας ηλεκτρικός πυκνωτής με δύο ηλεκτρόδια που χωρίζονται από οδηγούς μονωτήρων. Αυτή η υπόθεση, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, επιβεβαιώνεται και από την τεράστια δύναμη που υποτίθεται ότι διαθέτει, όπως περιγράφεται στα κείμενα.

Όπως και αν μπορεί να συμβαίνει στην πραγματικότητα, η Κιβωτός της Διαθήκης έχει βρει μία νέα θεωρία που την συνδέει άμεσα με μια από τις πιο αινιγματικές αρχαίες δομές στην επιφάνεια του πλανήτη: τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας…

Με απλά λόγια, υποστηρίζεται βάσει νέων στοιχείων ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας έχει χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει την Κιβωτό της Διαθήκης.

Οι υπερασπιστές αυτής της ιδέας βασίζουν την απόδειξή τους στο γεγονός ότι τα μέτρα που εκτίθενται στα ιερά κείμενα συμπίπτουν με το μέγεθος μιας από τις σαρκοφάγους του αιγυπτιακού μνημείου, στην οποία δεν βρέθηκε ποτέ μούμια.

Όπως διαβάζουμε στο ancient-code.com και σημειώνεται από τον Gerry Cannon από την Crystallinks, «η λέξη κιβωτός προέρχεται από την εβραϊκή λέξη aron, που σημαίνει ένα σεντούκι, ένα κιβώτιο».

«Περιέργως πως, οι διαστάσεις ταιριάζουν απόλυτα. Η Κιβωτός της Διαθήκης είναι ίδια με τον ακριβή όγκο της πέτρινης θωρακικής στήλης ή του πορφυρίτη στην αίθουσα του βασιλιά στη Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου, το μοναδικό αντικείμενο μέσα στο Επιμελητήριο του Βασιλιά, όπως ακριβώς η Κιβωτός ήταν το μοναδικό ιερό αντικείμενο μέσα στο Άγιο των Αγίων, στο Ναό. Επίσης η λεκάνη, που οι ιερείς πλένουν τα πόδια τους είχαν τις ίδιες διαστάσεις».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δεν είναι, λοιπόν, εύκολο να πει κάποιος ότι πρόκειται για σύμπτωση, ωστόσο – και εφόσον θα μπορούσε να ισχύει μία τέτοια εκδοχή, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τους λόγους και τα κίνητρα για την τοποθέτησή της στην Μεγάλη Πυραμίδα. Ανάμεσα σε πολλές άλλες, ξεχωρίζει η υπόθεση ότι η Κιβωτός της Διαθήκης φυγαδεύτηκε για να γλιτώσει από τους κυνηγούς της.

Όμως, πέρα από τις διαστάσεις, δεν φαίνεται να συνάδει κάτι άλλο που να ισχυροποιεί περισσότερο αυτήν την κατεύθυνση των ισχυρισμών, καθώς δεν βρέθηκαν ούτε οι πλάκες του Μωυσή με τις Δέκα Εντολές, ούτε κάτι άλλο προς επιπλέον επιβεβαίωση της θεωρίας. Και οι έρευνες συνεχίζονται…

diadrastika.com

loading...