Πριν αναλύσω το θέμα του τίτλου, να γράψω δυο λόγια για να γίνω πιο κατανοητός και να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι και πολύ πιστός, αλλά σέβομαι απόλυτα την πίστη του καθενός και ποτέ μα ποτέ δεν είχα και δεν θα εχω σκοπό να την προσβάλω. Εκτός από την πίστη και τη θρησκεία, σέβομαι και μου αρέσουν πολύ, οι παραδόσεις και τα έθιμα. Αυτό που με εκνευρίζει είναι η χαζοκουτοπονηριά ορισμένων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όλα αυτά για όφελος τους. Ένα ακόμη που με εκνευρίζει είναι τα ψευτοθαύματα, γιατί πιστεύω πως μόνο κακό μπορούν να κάνουν στη θρησκεία μας. Το θέμα σήμερα είναι, το τι πραγματικά συμβαίνει στη Κεφαλονιά, στο χωριό Μαρκόπουλο και στην εκκλησία της Παναγίας της φιδούσας ή αλλιώς Παναγία η Λαγκουβάρδα. Στην εκκλησία αυτή, υπάρχει μια παράδοση που κάποιοι την προβάλουν ως θαύμα. Κάθε χρόνο των Αύγουστο εμφανίζονται μερικά φιδάκια από ένα συγκεκριμένο είδος και ο μύθος λέει….

Θοδωρής Δανιηλίδης

Πριν αναλύσω το θέμα του τίτλου,

να γράψω δυο λόγια για να γίνω πιο κατανοητός και να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις.

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι και πολύ πιστός, αλλά σέβομαι απόλυτα την πίστη του καθενός και ποτέ μα ποτέ δεν είχα και δεν θα εχω σκοπό να την προσβάλω.

Εκτός από την πίστη και τη θρησκεία, σέβομαι και μου αρέσουν πολύ, οι παραδόσεις και τα έθιμα.

Αυτό που με εκνευρίζει είναι η χαζοκουτοπονηριά ορισμένων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν όλα αυτά για όφελος τους.

Ένα ακόμη που με εκνευρίζει είναι τα ψευτοθαύματα, γιατί πιστεύω πως μόνο κακό μπορούν να κάνουν στη θρησκεία μας.

Το θέμα σήμερα είναι, το τι πραγματικά συμβαίνει στη Κεφαλονιά, στο χωριό Μαρκόπουλο και στην εκκλησία της Παναγίας της φιδούσας ή αλλιώς Παναγία η Λαγκουβάρδα.

Στην εκκλησία αυτή, υπάρχει μια παράδοση που κάποιοι την προβάλουν ως θαύμα. Κάθε χρόνο των Αύγουστο εμφανίζονται μερικά φιδάκια από ένα συγκεκριμένο είδος και ο μύθος λέει…. ΕΔΩ.

Να σημειώσω εδώ ότι, υπάρχει άλλη μια εκδοχή ότι η Παναγία μεταμόρφωσε τις μοναχές που είχαν κρυφτεί στο καμπαναριό σε φίδια, για να γλυτώσουν. Γι’ αυτό τα φιδάκια εμφανίζονται στο παλιό γκρεμισμένο καμπαναριό και έχουν στο κεφάλι τους ένα άσπρο σταυρό, όπως είχαν οι μοναχές. Διαβάστε ΕΔΩ

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Όλη αυτή την όμορφη παράδοση, υπάρχουν ορισμένοι που προσπαθούν να τη μεγαλοποιήσουν και να την προβάλουν ως θαύμα λέγοντας ψέματα, για του δικούς τους λόγους

Ψέμα 1ο. Ερπετολόγοι που εξέτασαν τα φιδάκια δεν μπορούν να τα κατατάξουν σε κανένα είδος.ΕΔΩ 05′:05»
Αλήθεια: Τα φιδάκια ανήκουν στο είδος Telescopus fallax, ομοταξία Κολουβρίδες, ελληνικό όνομα Αγιόφιδο. Άλλες ονομασίες Γατόφιδο, Σταυρόφιδο, Φιδάκι της Παναγιάς, Ξυλόδρωπις. Διαβάστε ΕΔΩ στη καταπληκτική σελίδα του ερπετολόγου Ηλία Στραχίνη.

Ψεμα 2ο. Τα φιδάκια εμφανίζονται στο ναό και ανεβαίνουν στην εικόνα της Παναγίας στα καντήλια κτλ.
Αλήθεια: Τα φιδάκια εμφανίζονται στο παλιό γκρεμισμένο καμπαναριό.ΕΔΩ 30′:50»& ΕΔΩ 03′:20»

Ψέμα 3ο: Τα φιδάκια εμφανίζονται μόνα τους.
Αλήθεια: Τα φιδάκια τα ψάχνουν να τα βρουν στις 6 Αυγούστου μετά τον εσπερινό γύρω από το παλιό γκρεμισμένο καμπαναριό (δηλαδή χαλάσματα με πέτρες, φυσική κατοικία φιδιών) με φακούς μέσα στη νύχτα, πολλές φορές μέχρι 2-3 το πρωί. Το αγιοφιδο είναι νυκτόβιο και τα μικρά του εκκολάπτονται στα μέσα Αυγούστου.

Ας δούμε σε ένα αρκετά παλιό ντοκιμαντέρ πως βρίσκουν τα φίδια ΕΔΩ 32′:20»& 37′:15»
 

Ψέμα 3ο. Τα φιδάκι εμφανίζονται στις 6 Αυγούστου.
Αλήθεια: Όπως διαβάσατε παραπάνω, ψάχνουν να τα βρουν στις 6 Αυγούστου μετά τον εσπερινό. Λογικό να εμφανίζονται την ημερομηνία που τα ψάχνουν.

Ψέμα 4ο: Τα φιδάκια εξαφανίζονται μετά τον 15αυγουστο.
Αλήθεια: Μετά τον 15αυγουστο τα ελευθερώνουν.

Ψέμα 5ο: Τα φιδάκια έχουν λευκό σταυρό στο κεφάλι και στη άκρη της γλώσσας.
Αλήθεια: Όσες φωτογραφίες και βίντεο έχω δει, δεν βρήκα ένα να έχει σταυρό στο κεφάλι. Για τη άκρη της γλώσσας δεν ξέρω. Στην αριστερή ή στη δεξιά; Τα φίδια έχουν διχαλωτή γλώσσα.

Βλέπετε εσείς κανένα λευκό σταυρό; Δείτε όλο το βίντεο από τα Αληθινά σενάρια και βρείτε ένα που έχει λευκό σταυρό στο κεφάλι ΕΔΩ

 

Ας δούμε και τι έλεγε ο Μητροπολίτης Κεφαλλονιάς Σπυρίδων για το φαινόμενο. ΕΔΩ 21′:15»

 
 
 

Καλή η παράδοση και τα έθιμα αλλά όταν προσπαθούν να μας τα περάσουν σαν θαύμα, τότε είναι απάτη.

ellinikahoaxes.gr