10 λόγοι που έχουμε αρνητική ενέργεια και πως να την αντιστρέψουμε σε λιγότερο από ένα λεπτό

Αρκετά χρόνια πριν, ήμουν πραγματικά μίζερη. Το συναισθηματικό κόστος που είχα παίρνοντας διαζύγιο και χάνοντας το παιδί μου, συνέβαλε στο να νιώθω ατελείωτο πόνο, ενοχή και θλίψη.

Παρόλο που ήμουν ευλογημένη γιατί είχα ακόμα δύο παιδιά, το πνεύμα μου ήταν τσακισμένο. Ένιωθα σαν θύμα και δεν μπορούσα να βρω το δρόμο μου. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει τότε, αλλά είχα πολύ αρνητική ενέργεια.

Η αρνητική ενέργεια είναι βαριά και πυκνή. Μπορεί να έδειχνα καλά εξωτερικά αλλά η αύρα μου δεν έλεγε ψέματα. Τελικά κατάφερα να αλλάξω την ενέργεια γύρω μου με τη βοήθεια ενός πνευματικού θεραπευτή.

Μέσω της απελευθέρωσης από σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά εμπόδια που έγινε με διάφορους ενεργειακά θεραπευτικούς τρόπους όπως η Ενσωματωμένη Ενεργειακή Θεραπεία, η Τεχνική Συναισθηματικής Ελευθερίας, το Ρέικι και η Ηχοθεραπεία, εμπνεύστηκα να γίνω θεραπεύτρια η ίδια. Μέσω της εξάσκησής μου, έχω αναγνωρίσει τους 10 πιο συνηθισμένους λόγους που οι άνθρωποι κουβαλάνε πάνω τους αρνητική ενέργεια.

Αν κάποιος από αυτούς σας είναι γνώριμος, ίσως να ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αντιστρέφετε την ενέργειά σας:

1. Πρέπει να έχετε δίκιο ή να νικάτε όλη την ώρα

Όταν διαρκώς νιώθετε την ανάγκη να παλεύετε, δεν έρχεστε από ένα μέρος δύναμης. Η πραγματική, αυθεντική δύναμη είναι η μετριοφροσύνη.

Πώς να το αντιστρέψετε:

Δυναμώστε το τσάκρα του ηλιακού σας πλέγματος, το τρίτο τσάκρα και ενεργητική δίνη της δύναμης, με το να αγγίζετε το κέντρο του στομαχιού σας και επαναλαμβάνοντας δυνατά πέντε φορές « Νιώθω τη δύναμή μου. Την διεκδικώ τώρα». Οραματιστείτε ένα πανέμορφο κίτρινο φως να εκπέμπεται από το στομάχι σας και απολαύστε το καθώς κρατάτε και τα δυο σας χέρια πάνω από τον αφαλό σας.

2. Τα συναισθήματά σας είναι εκτός ελέγχου και πολύ ακραία

Όταν έχετε ακραίες εναλλαγές συναισθημάτων, η δόνησή σας θα μειωθεί στους ανθρώπους γύρω σας. Γίνεστε μια ανάμικτη σακούλα συναισθημάτων και αυτή η αντίφαση ρίχνει τις δονήσεις σας.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Πώς να το αντιστρέψετε:

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να αγγίξετε ήπια το μέσον του θώρακά σας. Ενώ αγγίζετε πείτε στον εαυτό σας « Όλα είναι καλά». Αυτό θα ενισχύσει και θα επαναφέρει την θετική σας ενέργεια.

3. Συνεχώς κατηγορείτε τους άλλους

Η ζωή είναι σκληρή, αλλά το να περπατάτε τριγύρω και να κατηγορείτε τους άλλους ανθρώπους για τα προβλήματά σας, σας κρατάει κολλημένους.

Πώς να το αντιστρέψετε:

Εξασκείστε την αγάπη και την συγχώρεση για τον εαυτό σας και τους άλλους με το να κάνετε μασάζ στο τσάκρα της καρδιάς. Τοποθετήστε το χέρι σας στην περιοχή πάνω από το στήθος σας. Καθώς κάνετε μασάζ με κινήσεις που είναι ίδιες με την φορά του ρολογιού, πείτε πέντε φορές « Αγαπάω, τιμάω και συγχωρώ βαθιά και ολοκληρωτικά τον εαυτό μου και τους άλλους. Νιώθω εύκολα και αποτελεσματικά ευγνωμοσύνη, συγχώρεση και χαρά για όλα όσα έχω περάσει».

4. Είστε αντιδραστικοί και μιλάτε πριν σκεφτείτε

Μήπως ανοίγετε το στόμα σας για να μιλήσετε πριν σκεφτείτε πώς έχουν τα πράγματα; Ίσως παρατηρήσετε ότι γεμίζετε τον χώρο γύρω σας με αρνητικότητα επειδή προσβάλλετε τους άλλους χωρίς να σκέφτεστε τι σημαίνουν πραγματικά τα λόγια σας.

Πώς να το αντιστρέψετε:

Ο στόχος είναι να ανταποκρίνεστε καλύτερα και να είστε λιγότερο αντιδραστικοί. Με κάθε ένα διαπληκτισμό, ακόμα και εκείνον που είναι φαινομενικά ασήμαντος, σταματήστε πριν μιλήσετε. Αναρωτηθείτε «Πώς μπορώ να έρθω από ένα μέρος αγάπης και κατανόησης;»

5. Λέτε τις ίδιες αρνητικές ιστορίες ξανά και ξανά

Πόσες φορές λέτε τις ίδιες αρνητικές ιστορίες; Το να λέτε ξανά τα ίδια και τα ίδια σχετικά με το παρελθόν είναι το ενεργητικό ισοδύναμο του να κάνετε μπάνιο σε βρώμικο νερό. Δεν πρόκειται ποτέ να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Πώς να το αντιστρέψετε:

Αντί να λέτε «Δεν έχω λεφτά», πείτε « Ανυπομονώ να δω πότε θα εμφανιστούν λεφτά για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου». Αντί να πείτε « Έχω τόσα θέματα με την υγεία μου» πείτε « Το σώμα μου θέλει να θεραπευτεί». Αυτή η απλή αλλαγή στις ιστορίες που λέτε στον εαυτό σας θα φωτίσουν άμεσα την ενέργειά σας.

6. Ψάχνετε για απαντήσεις έξω από τον εαυτό σας

Η κοινωνία, μας λέει ότι όλες οι απαντήσεις που ψάχνουμε είναι εκεί έξω. Ωστόσο, η κάθε μία από αυτές μπορεί στην πραγματικότητα να βρεθεί μέσα μας.

Πώς να το αντιστρέψετε:

Δυναμώστε το τσάκρα του τρίτου ματιού σας με το να αγγίζετε απαλά τον χώρο ανάμεσα στα φρύδια σας όσο επαναλαμβάνετε δυνατά πέντε φορές « Είμαι ξεκάθαρος και γνωρίζω την ίδια μου την φωνή».

7. Είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας

Μήπως τα βάζετε με τον εαυτό σας για τα λάθη που έχετε κάνει; Είστε σκληροί με τον εαυτό σας; Αυτή η τάση ρίχνει οπωσδήποτε την ενέργειά σας.

Πώς να το αντιστρέψετε:

Για να βρείτε περισσότερη αυτοσυμπόνια, προσπαθήστε να δείτε τον εαυτό σας σας να βλέπετε ένα παιδί που υποφέρει. Θα φωνάζατε, θα μαλώνατε και θα τα βάζατε με ένα παιδί για τα παραστρατήματά του; Ασφαλώς όχι.

8. Οι σκέψεις σας είναι κυρίως αρνητικές

Μέχρι τώρα, έχετε πιθανώς ακούσει να λένε για τη δύναμη της θετικής σκέψης. Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο να κάνετε ευχάριστες σκέψεις όταν διαρκώς σας βαραίνει η αρνητικότητα. Οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας, επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μια διανοητική αλλαγή.

Πώς να το αντιστρέψετε:

Ξεκινήστε μια εξάσκηση ευγνωμοσύνης. Κάθε φορά που βρίσκομαι σε ένα αρνητικό μέρος μέσα στο κεφάλι μου, παρακολουθώ άμεσα τις σκέψεις μου και προσπαθώ να βρω την θετική πλευρά αυτής της δυσάρεστης κατάστασης. Είναι απίθανο να είστε αρνητικοί όταν φέρετε μέσα σας την ευγνωμοσύνη.

9. Πιστεύετε ότι είστε ανάξιοι

Μερικοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι αξίζουν τις ευλογίες της ζωής. Όταν πιστεύετε ότι το Σύμπαν είναι μια δύναμη αγάπης, θα νιώσετε έμφυτα ότι είναι δικαίωμά σας να είστε χαρούμενοι.

Πώς να το αντιστρέψετε:

Ερεθίστε το τσάκρα του στέμματος κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις στην κορυφή του κεφαλιού σας. Επαναλάβετε πέντε φορές δυνατά « Είναι δικαίωμά μου να είμαι χαρούμενος».

10. Δεν ακολουθείτε την ευτυχία σας

Όταν δεν κάνετε δραστηριότητες που σας κάνουν να λάμπετε, τότε ακούσια «ρίχνετε» τον εαυτό σας και τους ανθρώπους γύρω σας.

Πώς να το αντιστρέψετε:

Κάντε κάτι που σας κάνει χαρούμενους κάθε μέρα. Μπορεί να είναι κάτι μικρό ή μεγάλο. Όταν ακολουθείτε την ευτυχία σας, θα οδηγείστε σε πιο ευχάριστες εμπειρίες και δυνατότητες.

awakengr.com Image by Gerd Altmann from Pixabay