Η επιλογή ενός Ρούνου μας αποκαλύπτει το μήνυμά του που προσφέρει μια ενστικτώδη καθοδήγηση

Οι ρούνοι είναι ένα αρχαίο αλφάβητο που πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από τους Κέλτες, τους Σκανδιναβούς και τους Γερμανούς το 98 Μ.Χ.

Διαβάστε επίσης: Αυτό το Αλφάβητο έχει ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ !!! Όμως ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…

Η λέξη ρούνος μεταφράζεται ως ‘ψίθυρος’ ή ‘ιερό μυστικό’ και κάθε γράμμα πιστεύεται ότι κατέχει ένα ενεργητικό μήνυμα που προσφέρει μια ενστικτώδης καθοδήγηση. Υπάρχουν συνολικά 24 ρούνοι και ο καθένας έχει ένα συμβολισμό που συνδέεται με τα αστέρια, τις 8 κατευθύνσεις και τους κύκλους της φύσης.

Διαβάστε επίσης: Ρούνοι: Τα Ενεργειακά Κλειδιά των Δυνάμεων του Σύμπαντος

Παραδοσιακά, οι ρούνοι σκαλιζόταν σε ξύλο, πέτρες ή κόκαλα και κρατούνταν σε μια ιερή υφασμάτινη θήκη.

Για να διαβαστούν το άτομο θα έπρεπε να επιλέξει τους ρούνους με τον ίδιο τρόπο όπως και στις κάρτες ταρώ. Η επιλογή των ρούνων καθώς και η αίσθηση που προκαλούσαν καθόριζαν το ενστικτώδες μήνυμα. Όπως υπάρχουν διαφορετικοί συνδυασμοί ταρω έτσι υπάρχουν και διαφορετικοί συνδυασμοί ρούνων που χρησιμοποιούνται για την λήψη των ενστικτωδών μηνυμάτων.

Ακόμα και αν αυτός δεν είναι ο παραδοσιακός τρόπος για το διάβασμα των ρούνων σκέφτηκα πως θα έχει ενδιαφέρον να σας προσφέρω μια εκδοχή της ανάγνωσης τους ώστε να πάρετε μια γεύση από αυτή την αρχαία τέχνη μαντείας.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΩΝ ΡΟΥΝΩΝ

1) πάρτε μια στιγμή για να σκεφτείτε την ερώτηση που ίσως έχετε ή για κάτι στο οποίο χρειάζεστε καθοδήγηση.

2) μόλις η ερώτηση είναι καθαρή στο μυαλό σας κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα των ρούνων. Διαλέξτε τον ρούνο που ξεχωρίσατε από τους υπόλοιπους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δείτε παρακάτω για τη σημασία τους (είναι τοποθετημένοι με σειρά από πάνω αριστερά προς τα δεξιά)

Fehu: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει τον πλούτο και δηλώνει την ανάγκη να σκεφτείτε τις χρηματοοικονομικές σας ανάγκες ή υποχρεώσεις. Θα μπορούσε να είναι σημάδι πως χρήματα βρίσκονται στον δρόμο ή πως θα επωφεληθείτε από όλη την σκληρή δουλειά του παρελθόντος. Επίσης είναι τυχερό σημάδι για το ξεκίνημα της δικής σας επιχείρησης ή μιας νέας δουλειάς.

Uruz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει δύναμη και εξουσία και δηλώνει την ανάγκη να ανυψωθείτε και να πάρετε στα χέρια σας την ζωή σας. Επίσης συμβολίζει την γονιμότητα και την αύξηση της δημιουργικής ή της σεξουαλικής ενέργειας. Είναι τυχερό σημάδι αν σκοπεύετε να ξεκινήστε μια δημιουργική εργασία, μια σχέση ή οικογένεια.

Thurisaz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την πάλη ή την ταλαιπωρία. Είναι καιρός να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε οδυνηρή κατάσταση που σας έχει προκύψει. Επίσης είναι σημάδι ότι ίσως χρειάζεται να διαλογιστείτε ή να μπείτε σε μια σειρά ώστε να δουλέψετε με τα αληθινά σας συναισθήματα.

Ansuz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την Θεϊκή ανάσα και δηλώνει πως η διαίσθηση σας είναι ισχυρή και δυνατή. Μπορεί επίσης να δηλώνει την αναβάθμιση του ρόλου σας σε θεραπευτικό ή την διαβούλευση σας με έναν Σαμάνο. Θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι πνευματικής αφύπνισης και πως είναι ανάγκη να ενεργοποιήσετε τις ψυχικές σας ικανότητες.

Raidho: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει έναν κύκλο ή ένα ταξίδι. Ίσως βρίσκεστε στη μέση ενός σημαντικού κύκλου της ζωής σας ή ίσως ετοιμάζετε ένα ταξίδι για κάπου. Αυτό το ταξίδι πιθανώς να είναι διαφωτιστικό. Μπορεί να δηλώνει την ασφαλή προστασία ενώ ταξιδεύετε ή την ανάγκη να ταξιδέψετε στο εξωτερικό.

Kaunaz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την δημιουργικότητα, την έμπνευση και την σοφία. Έχετε όλη την διορατικότητα που χρειάζεστε για να λύσετε το πρόβλημα ή την κατάσταση που σας έχει προκύψει. Απομακρύνετε κάθε άγχος ή φόβο που περιβάλλει την κατάσταση και θυμηθείτε πως έχετε την δύναμη να βρείτε την λύση. Μπορεί επίσης να δηλώνει πως χρειάζεται να αφήσετε το παρελθόν ή τις παλιές συνήθειες για να δείτε καθαρά.

Gebo: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει ένα δώρο και σημαίνει ότι μια απροσδόκητη καλοτυχία ίσως βρίσκεται στον δρόμο σας! Είναι θετικός οιωνός για όλα τα θέματα που αφορούν την αγάπη και σχέσεις. Είναι επίσης θετικός οιωνός για γονιμότητα. Είναι ένα από τα πιο τυχερά σύμβολα και δηλώνει γενναιοδωρία από το σύμπαν- σιγουρευτείτε πως θα δώσετε κι εσείς λίγη πίσω.

Wunju: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την χαρά και την επίτευξη των στόχων. Δουλεύατε σκληρά και ήρθε η ώρα να κάτσετε και να χαλαρώσετε. Η ώρα να χαρείτε την ζωή σας είναι τώρα, οπότε πάρτε μια ανάσα και σχεδιάστε μια μέρα χαλάρωσης για τον εαυτό σας. Αυτός ο ρούνος μπορεί να δηλώνει την επιτυχή ολοκλήρωση ενός στόχου.

Hagalaz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την καταιγίδα και δηλώνει πως κάποια αναγκαία αλλαγή είναι στον δρόμο σας. Δεν μπορείτε να συνεχίσετε κάνοντας ότι κάνατε αντιθέτως χρειάζεται να κάνετε κάποιες αλλαγές για την υγεία, ευεξία και γαλήνη του μυαλού σας. Είναι καιρός να αφήσετε τα αυτό- καταστροφικά μοτίβα και να ξεκινήσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας ξανά.

Naudiz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει μια ανεκπλήρωτη επιθυμία. Ίσως έχετε ένα όνειρο ή μια ευχή που έχει θάφτει από φόβο ή λόγω αμφιβολίας προς τον ίδιο σας τον εαυτό. Έχει έρθει ο καιρός να πάρετε πίσω την αυτοπεποίθηση σας και να ξεκινήσετε να δημιουργείτε την ζωή που σας αρέσει. Μπορεί επίσης να δηλώνει πως ο καιρός της ταλαιπωρίας πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο.

Isa: Αυτός ο ρούνος σημαίνει ‘πάγος’ και δηλώνει πως είναι καιρός να σταματήσετε και να συλλογιστείτε. Τα πράγματα είναι ‘παγωμένα’ για εσάς προς το παρόν οπότε να είστε υπομονετικοί και χρησιμοποιήστε αυτή την ενέργεια για να ξεκαθαρίσετε τι πραγματικά θέλετε.

Μπορεί επίσης να δηλώνει τα ενεργειακά μπλόκα που ίσως χρειάζεται να μετατοπιστούν μέσω της άσκησης ή με την επαφή σας με την φύση.

Jara: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει κύκλους και δηλώνει πως είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε έναν καινούργιο. Ίσως νιώθετε περισσότερο παραγωγικοί και κινητοποιημένοι τώρα για να αρχίσετε ένα νέο κεφάλαιο. Είναι ίσως καιρός να ξεκαθαρίσετε τα παλιά ώστε να ανοίξετε τον δρόμο για τα καινούργια. Είναι επίσης θετικός οιωνός για ανάπτυξη και γονιμότητα.

Eihawz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την ανάγκη να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας και πως πρέπει να έχετε επίγνωση του πως επιτρέπετε στους φόβους σας να κυβερνούν την ζωή σας ή τις καταστάσεις. Επίσης δηλώνει μια αλλαγή στην ζωή σας που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον πραγματικό σας σκοπό. Μπορεί να δηλώνει και δύσκολες στιγμές, αλλά υπάρχει πάντα φως στο τέλος του τούνελ.

Perthu: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την μαγεία και δηλώνει πως είστε ένα ισχυρό ον με μαγικές δυνάμεις! Έχετε την ικανότητα να δημιουργείτε το αποτέλεσμα εδώ και να κατευθύνετε την ενέργεια σας με τον τρόπο που θέλετε να εξελιχθούν τα πράγματα. Πείτε στο σύμπαν τι χρειάζεστε και θα βοηθηθείτε. Επίσης είναι καλός οιωνός για την ενίσχυση των ψυχικών ικανοτήτων.

Algiz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την προστασία και δηλώνει πως σας προφέρεται θεϊκή καθοδήγηση και προστασία. Η υποστήριξη είναι παντού γύρω σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε ανοιχτοί στην βοήθεια. Μπορεί επίσης να δηλώνει πως χρειάζεται να δώσετε προσοχή στην υγεία σας και στην φυσική και στην πνευματική.

Sowulo: Αυτός ο ρούνος μεταφράζεται ως ‘ήλιος’ και δηλώνει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Η ζωτικότητα και η δύναμη σας αυξάνονται και όλα γίνονται υπέρ σας. Είναι πολύ καλός οιωνός σε ότι να έχει να κάνει με την υγεία και την καριέρα σας. Πολλές καλές δονήσεις στέλνονται στον δρόμο σας οπότε χρησιμοποιήστε τες προς όφελος σας.

Teiwaz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει το καθήκον και την πειθαρχία. Είναι καιρός να φροντίσετε τις λεπτομέρειες και να κοιτάξετε τα πράγματα λίγο πιο προσεκτικά πριν προχωρήσετε παρακάτω. Μην βιάζεστε στο να κάνετε αποφάσεις ή να αναλάβετε δράση.

Επίσης δηλώνει πως χρειάζεστε χρόνο για χαλάρωση και θεραπεία.

Berkana: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την θεραπεία και δηλώνει πως είναι καιρός να κάνετε μια νέα αρχή. Το παρελθόν είναι παρελθόν και τώρα είναι καιρός να κοιτάξετε μπροστά και να χτίσετε την δύναμη σας. Νέα ξεκινήματα βρίσκονται στο δρόμο σας, πρώτα όμως πρέπει απλώς να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Ehwaz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την κίνηση και δηλώνει πως ίσως είναι καιρός να προχωρήσετε μπροστά ή τελικά να πάρετε το ρίσκο. Ίσως πρέπει να σκέφτεστε λιγότερο και να νιώθετε περισσότερο. Επίσης δηλώνει πως η επικοινωνία σας με την αλήθεια θα είναι πολύ ωφέλιμη.

Mannaz: Αυτός ο ρούνος μεταφράζεται ως ‘άνθρωπος’ και δηλώνει τα θέματα που αφορούν τους φίλους, την οικογένεια ή ακόμα και την κοινωνία. Ίσως είναι καιρός να προσαρμοστείτε σε κάποιες σχέσεις της ζωής σας ή να ξανασκεφτείτε αν σας εξυπηρετούν όλες.

Επίσης είναι καλός οιωνός για την υποστήριξη της οικογένειας και των φίλων- Ίσως μπορούν να βοηθήσουν παρέχοντας κάποια περαιτέρω καθοδήγηση ή υποστήριξη.

Laguz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει τα συναισθήματα και τα πράγματα του υποσυνείδητου μυαλού. Κρυμμένες σκέψεις και συναισθήματα ξεπροβάλλουν στην επιφάνεια και είναι καιρός να δώσετε προσοχή στην αλήθεια. Μην αποφεύγετε το ένστικτο ή τα συναισθήματα σας, αντιθέτως χρησιμοποιήστε τα ως οδηγό. Ίσως χρειάζεται να κάνετε μια χαλαρωτική εργασία για να ξεκαθαρίσετε κάθε βαρύ συναίσθημα.

Ingwaz: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την δουλειά και την παραγωγικότητα. Είναι θετικός οιωνός σε όλα τα θέματα που αφορούν την καριέρα σας. Τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να προχωρήσετε στην καριέρα σας και να έχετε μεγάλους στόχους. Μπορεί επίσης να δηλώνει αύξηση, προαγωγή ή επιτυχία γενικότερα.

Dagaz: Αυτός ο ρούνος μεταφράζεται ως ‘ημέρα’ και δηλώνει ευτυχία, δραστηριοποίηση και ικανοποίηση. Όλα γίνονται για χάρη σας και τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να αναλάβετε την ηγεσία. Έχετε μαγνητική ενέργεια οπότε χρησιμοποιήστε την προς όφελος σας. Επίσης δηλώνει θετικό αποτέλεσμα στην ερώτηση που θέσατε.

Othala: Αυτός ο ρούνος συμβολίζει την ενδυνάμωση των οικογενειακών δεσμών. Θα μπορούσε να σημαίνει πως η οικογένεια σας διευρύνεται είτε μέσω γάμου ή παιδιού ή πως αυτά τα οικογενειακά δεσμά πρέπει να γιατρευτούν. Μπορεί να δηλώνει κληρονομιά ή την απόκτηση περιουσίας.

awakengr.com