Φωλιά Λαγού και σπηλια

Ανακάλυψαν φωλιά λαγού που οδήγησε σε απόκοσμες σπηλιές που χρησιμοποιήθηκαν από Ναΐτες Ιππότες, Δρυίδες και άλλους

Αυτή η φωλιά λαγού αρχικά φαινόταν συνηθισμένη, αλλά στην πραγματικότητα ήταν είσοδος για τις σπηλιές Caynton… ένα υπόγειο κρησφύγετο 700 ετών. Ακριβώς όπως αυτό που είχε μπει η Αλίκη οδηγεί σε μια μαγική χώρα των θαυμάτων, αόρατη από τον μέσο περαστικό. Αυτό το υπόγειο κρησφύγετο βρίσκεται στην περιοχή Shropshire στην Αγγλία. Αυτό το αρχαίο μέρος ανήκε στους Ναΐτες Ιππότες, ένα Καθολικό στρατιωτικό τάγμα που απέκτησε δύναμη και πλούτο, πολεμώντας στις Σταυροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Σπηλιές σα να λαξεύτηκαν με Laser αρχαίου προηγμένου πολιτισμού

Αργότερα οι σπηλιές χρησιμοποιήθηκαν από Δρυίδες, ειδωλολάτρες και μυστικές θρησκευτικές αιρέσεις, που αναζητούσαν έναν ασφαλή χώρο για να κάνουν τις τελετές τους. Ωστόσο, το κρησφύγετο έκλεισε από γαιοκτήμονες το 2012, όταν κουράστηκαν από την ατελείωτη ροή επισκεπτών. Ο Μάικλ Σκοτ, φωτογράφος με βάση το Μπέρμιγχαμ, κατάφερε να μπει μέσα και να απαθανατίσει την μαγική χώρα. “Αν δεν ήξερες ότι είναι εκεί απλά θα το προσπέρναγες. Είναι λιγότερο από ένα μέτρο υπόγεια”, ανέφερε ο φωτογράφος. Ο 33χρονος φωτογράφος τράβηξε μερικά εξαιρετικά πλάνα που αποτυπώνουν πραγματικά την ουσία αυτών των απόκοσμων σπηλιών. Αυτή η φωλιά λαγού ήταν τελικά είσοδος σε ένα υπόγειο δίκτυο σπηλιών ηλικίας 700 ετών.

Διαβάστε επίσης: Αγρότης ανακάλυψε πέτρινο πέρασμα που τον οδήγησε στα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού, στην Σκωτία

Χτισμένες στην περιοχή Shropshire στην Αγγλία οι σπηλιές Caynton κάποτε ανήκαν στους Ναΐτες Ιππότες. Ήταν ένα σκληρό Καθολικό στρατιωτικό τάγμα που απέκτησε δύναμη και πλούτο, πολεμώντας στις Σταυροφορίες. Αργότερα η σπηλιά χρησιμοποιήθηκε από Δρυίδες και ειδωλολάτρες, οι οποίοι έψαχναν για έναν ασφαλή χώρο τέλεσης των τελετών τους. Ακόμα και μυστικές θρησκευτικές αιρέσεις άφησαν το στίγμα τους. Ο Μαίκλ Σκοτ, φωτογράφος με βάση το Μπέρμιγχαμ, μπήκε πρόσφατα μέσα στην σπηλιά και απαθανάτισε την απόκοσμη ομορφιά αυτού του μέρους.

“Αν δεν ήξερες ότι είναι εκεί θα το προσπερνούσες”, λέει ο Μάικλ. “Πιθανόν είναι λιγότερο από ένα μέτρο κάτω από το έδαφος.” “Δεδομένης της ηλικίας της είναι σε απίστευτη κατάσταση, είναι σαν ένας υπόγειος ναός.” Δείτε τους χώρους στο βίντεο παρακάτω με τίτλο: Rabbit Hole Leads To Medieval Cave

Διαβάστε επίσης: Οι αινιγματικές σπηλιές στην Κίνα που «έκρυψαν» οι αιώνες

bbc.com, metro.co.uk, wikipedia.org και tilestwra.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.