Κοπέλα με κόκκινο μανδύα διαβάζει βιβλίο με κόκκινο εξώφυλο που κρατάει με τα δάχτυλα των χεριών της
Image by Vitalik Radko from depositphotos

Όλη η Μαγεία Βρίσκεται στα Δάχτυλα του Χεριού μας
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε ένα ήσυχο και γραφικό χωριουδάκι, ζούσε μια νεαρή κοπέλα που την έλεγαν Λένα. Η Λένα ήταν ένα συνηθισμένο κορίτσι με εξαιρετική φαντασία. Της άρεσε να περνά τις μέρες της εξερευνώντας τις ατελείωτες δυνατότητες του μυαλού της. Αλλά ελάχιστα ήξερε ότι όλη η μαγεία που μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί ήταν στα χέρια της και ειδικά στα δάχτυλα με τα οποία έπλεκε καθημερινά τα μαλλιά της.

Στο παλιό σκονισμένο βιβλιοπωλείο

Ένα ηλιόλουστο απόγευμα, καθώς η Λένα περπατούσε στο χωριό, τα βήματά της την οδήγησαν σε ένα παλιό σκονισμένο βιβλιοπωλείο κρυμμένο σε έναν στενό δρόμο. Η περιέργεια την κυρίευσε και μπήκε στο μαγαζί, ενθουσιασμένη από τα μυστήρια που κρύβονταν μέσα στις εκατοντάδες χιλιάδες των σελίδων του.

Η μυρωδιά των παλιών φύλλων χαρτιού που έκρυβαν δισεκατομμύρια κείμενα γέμιζε τον αέρα και τα βιβλία φαινόταν να της ψιθυρίζουν μυστικά που μόνο εκείνη μπορούσε να ακούσει.

Διαβάστε επίσης: Ταξίδι με την «Πρόκληση του Νου»

Καθώς ξεφύλλιζε τα βιβλία στα ράφια, τα μάτια της έπεσαν πάνω σε ένα περίεργο βιβλίο δερματόδετο με ένα αστραφτερό κατακόκκινο εξώφυλλο. Ο τίτλος του ήταν «Ο Μαγεμένος Άτλας». Η καρδιά της Λένας χτύπαγε και ήξερε ότι έπρεπε να το αγοράσει. Ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, ο κύριος Λαμπριάδης, χαμογέλασε συνειδητά καθώς της έδινε το βιβλίο, διαισθανόμενος τη μαγεία μέσα της.

Καθώς γύριζε τις σελίδες

Εκείνο το βράδυ, κάτω από την απαλή λάμψη του φωτιστικού δίπλα στο κρεβάτι της, η Λένα άνοιξε το βιβλίο. Καθώς γύριζε τις σελίδες, ο κόσμος γύρω της άρχισε να μεταμορφώνεται. Κάθε σελίδα είχε ένα διαφορετικό βασίλειο, γεμάτο με μυθικά πλάσματα, μαγεμένα δάση και εξαιρετικές περιπέτειες.

Τα δάχτυλα της Λένας χόρευαν στις σελίδες και με κάθε άγγιγμα ένιωθε τη μαγεία να κυλάει στις φλέβες της και να διαπερνάει το κορμί της.

Διαβάστε επίσης: Η Λευκή Τράπεζα και το Μαύρο Τριαντάφυλλο

Σε ένα βασίλειο, βρέθηκε να πετάει στους ουρανούς στην πλάτη ενός μεγαλειώδους πουλιού, του Φοίνικα. Σε μια άλλη σελίδα, έγινε φίλη με έναν άτακτο μονόκερο που μπορούσε να εκπληρώσει ευχές. Η φαντασία της Λένας δεν είχε όρια και απολάμβανε τη χαρά να ανακαλύπτει νέα βασίλεια, το καθένα πιο μαγευτικό από το προηγούμενο.

Αλλά όσο περνούσε ο καιρός, η Λένα άρχισε να παρατηρεί κάτι περίεργο. Όσο περισσότερο εξερευνούσε τις σφαίρες των βασιλείων μέσα στο βιβλίο, τόσο περισσότερο παρατηρούσε τη μαγεία που εισχωρούσε στην καθημερινότητά της.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα λουλούδια άνθιζαν πιο λαμπερά, άκουγε τα ζώα που μιλούσαν ψιθυριστά, τις φωνές των φυτών και των δέντρων να σπαράζουν όταν καίγονταν. Μια λαμπερή σκιά την ακολουθούσε όπου κι αν πήγαινε. Όλη η μαγεία που είχε φανταστεί κάποτε, γινόταν πραγματικότητα.

Με οδηγό τα δάχτυλα της

Ο ενθουσιασμός και η απορία γέμισαν την καρδιά της Λένας, αλλά δεν μπορούσε παρά να νιώσει μια χροιά ευθύνης. Ήξερε ότι έπρεπε να προστατεύσει αυτή τη μαγεία που είχε ανακαλυφθεί, γιατί ήταν ένα δώρο όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Με οδηγό τα δάχτυλα της, ξεκίνησε μια αναζήτηση για να βρει την πηγή της μαγείας και να εξασφαλίσει την αιώνια ύπαρξή της.

Μέσα από επικίνδυνα και απόκρημνα βουνά, σκοτεινά και απειλητικά δάση, σπηλιές που όταν έμπαινες άκουγες μόνο την καρδιά σου να χτυπάει και το αίμα στις φλέβες να κυλάει, η Λένα ταξίδεψε στα βασίλεια, συλλέγοντας κομμάτια μαγείας στην πορεία.

Διαβάστε επίσης: Η Κατακερματισμένη Πόλη

Με κάθε κομμάτι που μάζευε, οι δικές της δυνάμεις δυνάμωναν ενώ η ίδια εναρμονιζόταν περισσότερο με τη μαγεία που ξυπνούσε μέσα της.

Στην καρδιά του Μαγεμένου Άτλαντα

Τελικά, μετά από αμέτρητες περιπέτειες, η Λένα έφτασε στην καρδιά του Μαγεμένου Άτλαντα. Βρέθηκε να στέκεται μπροστά σε ένα κολοσσιαίο δέντρο, με τα κλαδιά του να φτάνουν ψηλά στους ουρανούς. Το δέντρο πάλλονταν με μια αιθέρια λάμψη, ενώ στον πυρήνα του, ένας κρύσταλλος ακτινοβολούσε με αφάνταστη ένταση.

Με τα δάχτυλα που έτρεμαν, η Λένα ακούμπησε το χέρι της πάνω στον κρύσταλλο και ένα κύμα ενέργειας πέρασε μέσα της. Συνειδητοποίησε ότι η μαγεία που είχε ανακαλύψει δεν περιεχόταν μόνο από το βιβλίο. Ήταν μέσα της όλο αυτό.

Παρατήρησε ότι αν και το μικρό δάχτυλο του χεριού της δεν συμμετείχε στην όλη διαδικασία, αισθανόταν, ήξερε, ότι όλη η μαγεία ήταν στα χέρια της, σε όλα τα δάχτυλα. Μάλιστα, κάποιες φορές μπορούσε με ένα άγγιγμα να ζωντανέψει μαραμένα άνθη ή να θεραπεύσει έναν πονοκέφαλο.

Σκορπίζοντας χαρά και ελπίδα

Από εκείνη την ημέρα και μετά, η Λένα έγινε η φύλακας του Μαγεμένου Άτλαντα. Χρησιμοποίησε τις νέες δυνάμεις της για να φέρνει μαγεία και θαύματα στις ζωές των άλλων, σκορπίζοντας χαρά και ελπίδα όπου κι αν πήγαινε.

Το χωριό που κάποτε φαινόταν συνηθισμένο, τώρα λάμπει από γοητεία, και όλα αυτά επειδή ένα νεαρό κορίτσι τόλμησε να πιστέψει στη μαγεία που υπήρχε μέσα της την οποία μπορούσε να την κατευθύνει με τα δάχτυλα.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβέστης Άναβε τη Σπίθα Ψυχικών Ικανοτήτων

Και έτσι, οι κάτοικοι του χωριού έζησαν ευτυχισμένοι για πάντα, γνωρίζοντας ότι όλη η μαγεία που μπορούσαν ποτέ να ονειρευτούν ήταν στα χέρια τους και ειδικότερα στα δάχτυλα, περιμένοντας να την ανακαλύψουν όσοι είχαν ανοιχτή καρδιά και μεγάλη ​​φαντασία.

diadrastika / Image by Vitalik Radko from depositphotos.com