Ήταν ο Ποσειδώνας ένας Αρχαίος Εξωγήινος Θεός;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το ακρωτήριο Σούνιο στην Ελλάδα σημειώνεται ως αρχαιολογικός χώρος του ναού του Ποσειδώνα, θεού της θάλασσας, των σεισμών και των αλόγων στην ελληνική μυθολογία. Ο δεύτερος γιος του Τιτάνα βασιλιά Κρόνου, ο Ποσειδώνας, lατρευόταν σε όλη την Ελλάδα σχεδόν όσο και ο μικρότερος αδερφός του, ο Δίας.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ποσειδώνας ήταν ικανός για μεγάλα συμβάντα και γεγονότα. Όταν ήταν σε καλή διάθεση ευνοούσε τους ναυτικούς παρέχοντάς τους ήρεμα νερά για τα ταξίδια τους και ευνοϊκό άνεμο για τα πανιά τους. Ήταν σε θέση να επικαλεστεί καταστρεπτικές καταιγίδες, κεραυνούς και βροντές, αλλά και να βουλιάξει τα πλοία των εχθρών του σε μια στιγμή.

Καβαλάει ένα θεαματικό «άρμα του νερού» που οδηγείται από δελφίνια, ενώ ο ίδιος κατέχει μια τρίαινα που χρησιμοποιεί ως όπλο.

Διαβάστε επίσης:
ΠΟΣΕΙΔΩΝ – Ο θεός της θάλασσας που πετούσε πάνω από αυτήν…

Ανάμεσα στα μυθικά πλάσματα που συνδέονται με τον Ποσειδώνα είναι οι Τελχίνες μια φυλή προχωρημένων παιδιών-ψαριών. Θεωρήθηκαν εξαιρετικοί μεταλλουργοί, εξειδικευμένοι εργάτες σε ορείχαλκο και σίδηρο, κατασκεύασαν την τρίαινα για τον Ποσειδώνα και το δρεπάνι για τον Κρόνο, και τα δύο -στις μέρες μας- λογαριάζονται ως τελετουργικά όπλα.

Διαβάστε επίσης:
Το ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙΡΟΥ των ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΩΝ ΤΕΛΧΙΝΩΝ

Θεωρούνταν επίσης ότι έφερναν χαλάζι, χιόνια και βροχή, όποτε ήθελαν, μπορούσαν να πάρουν οποιαδήποτε μορφή που τους ευχαριστούσε. Εκείνο, όμως που έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι διαθέτουν αρκετές ομοιότητες με τους ιχθυο-θεούς της αρχαίας Σουμερίας οι οποίοι δούλευαν για τον Enki, τον μεγάλο θεό της αλχημείας, της τεχνολογίας και των τεχνών.

Για κάποιους ιστορικούς και ερευνητές, αυτά τα πλάσματα δεν ήταν μύθοι, αλλά θεωρούν ότι στην πραγματικότητα υπήρχαν και εργάζονταν με συγκεκριμένα καθήκοντα στην αρχαία Ελλάδα, όπως η μεταλλουργία και η τεχνολογία γενικά.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Άραγε πως μπορούσαν να αναπνεύσουν υποβρυχίως; Θα μπορούσε αυτό να είναι εφικτό αν δεν είχαν κάποιο είδος τεχνολογίας που θα τους επέτρεπε να το κάνουν πραγματικά; Η σημερινή τεχνολογία μας επιτρέπει να επιτύχουμε τέτοια κατορθώματα.

Με ανάλογα τεχνολογικά επιτεύγματα, στις μέρες μας μπορούμε να εξερευνήσουμε τα αστέρια, να εξερευνήσουμε τους ωκεανούς και να βιώσουμε ό, τι θεωρεί η «Ιστορία» ότι θα μπορούσαν να κάνουν μόνο οι «Θεοί». Είναι όμως πιθανό ότι αυτές οι «ιστορίες» της τεχνολογίας να ήταν μόνο μύθοι; Ή μήπως είναι πιθανό να ανακαλύψουμε μέρη κάποιας «κωδικοποιημένης» για εμάς τεχνολογίας, που προϋπήρχε της δικής μας εδώ και χιλιάδες χρόνια;

Στον σύγχρονο κόσμο μας, εξελίξεις στους τομείς της ιατρικής, ανέπτυξαν στεροειδή που μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή μυών όπως ο Ηρακλής, οι ενώσεις του τιτανίου μπορούν να αντικαταστήσουν ή/και να βελτιώσουν τους δικούς μας. Αναπτύσσονται προσθετικά βράγχια, έτσι ώστε τα ανθρώπινα όντα να μπορούν να αναπνέουν κάτω από το νερό χωρίς τη χρήση δεξαμενών αέρα (τις γνωστές «μπουκάλες» οξυγόνου).

Εργολάβοι που δουλεύουν για την κυβέρνηση, όπως οι Raytheon-Sarcos και Lockheed Martin, αναπτύσσουν μηχανές εξωσκελετών για τον αμερικανικό στρατό. Όταν αυτά φοριούνται, επιτρέπουν στους στρατιώτες να περπατούν, να τρέχουν και ακόμη και να σηκώνουν εκατοντάδες κιλά, χωρίς σχεδόν καμία προσπάθεια – όπως ακριβώς και οι περιγραφές των Ηρώων στο παρελθόν που διέθεταν απίστευτη δύναμη και καταπληκτικές υπεράνθρωπες ικανότητες.

Όσοι υποστηρίζουν την θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών υποδεικνύουν ότι η ιδέα των εξωσκελετών είναι πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και ότι ένα παραδείγματα αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να έχει υπόσταση στην κατασκευή αρχαίων μνημείων, όπως στο οροπέδιο της Γκίζας στην Αίγυπτο, για την οικοδόμηση των πυραμίδων.

Οι ίδιοι, λοιπόν, δηλώνουν ότι η τεχνολογία μας κάνει θεούς στα μάτια αδαών και ότι αν ταξιδεύαμε σε έναν πλανήτη κάπου στο σύμπαν που είχε «πρωτόγονη» ζωή, αυτά τα πλάσματα θα μας θεωρούσαν «Θεούς». Τα λέιζερ που θα είχαμε, θα μπορούσαν εύκολα να αξιολογηθούν ως «κεραυνοί», τα διαστημόπλοιά μας θα γινόταν πιθανώς γιγάντια μεταλλικά πουλιά που εξαπέλυαν φωτιά και έκαναν τη γη να τρέμει.

Διαβάστε επίσης:
Τα Μυστικά του Ποσειδώνα και της Τρίαινας

Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συνέβη, στην πραγματικότητα, στους προγόνους μας, οπότε τους «εξωγήινους» με την καταπληκτική τεχνολογία θα μπορούσαν λανθασμένα να τους είχαν ονομάσει «θεούς».

Δυστυχώς, μας λείπουν πάρα πολλά στοιχεία, κώδικες και αποκρυπτογραφικά κλειδιά που θα μπορούσαν να διελευκάνουν τις γνώσεις και την τεχνολογία εκείνου του καιρού, ώστε να εξηγήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια τα γεγονότα και τις παραστάσεις.

diadrastika / poseidon-Image by Pete Linforth from Pixabay