Υπόγειες Πολιτείες Κάτω από την Ανταρκτική
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Στα βάθη της Ανταρκτικής, οι ερευνητές έκαναν μια πρωτοποριακή ανακάλυψη. Μυστήρια περάσματα, κρυμμένα κάτω από την παγωμένη επιφάνεια, οδηγούσαν δύο χιλιόμετρα κάτω από το έδαφος. Ειδικά εκπαιδευμένα άτομα μπήκαν στον υπόγειο κόσμο και αυτό που βρήκαν ήταν πέρα ​​από οτιδήποτε μπορούσαν να φανταστούν. Υπόγειες πολιτείες παρέμειναν ανέγγιχτες, ίσως, χιλιάδες χρόνια και σε τίποτα δεν θύμιζαν γνωστό ανθρώπινο πολιτισμό, ούτε διέθεταν ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ήταν ένας κόσμος παράξενης και αλλόκοτης ομορφιάς.

Ιστορία Φαντασίας: Βάσεις στην Ανταρκτική, επικοινωνίας με τους Ολύμπιους

Οι εξερευνητές κατάφεραν να στείλουν αναφορές για τα ευρήματά τους, αλλά αμέσως μετά, εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη. Στάλθηκαν ομάδες έρευνας για να τους βρουν, αλλά και αυτοί εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη. Ήταν σαν να τους είχε καταπιεί ο υπόγειος κόσμος.

Τα χρόνια πέρασαν και το μυστήριο βάθαινε όλο και περισσότερο. Άγνωστα πτώματα άρχισαν να εμφανίζονται σε μακρινές γωνιές του πλανήτη. Η εξέταση DNA αποκάλυψε ότι αυτοί ήταν οι αγνοούμενοι εξερευνητές και οι διασώστες τους. Ήταν σαν να είχαν αφαιρεθεί από τα βάθη της Ανταρκτικής και είχαν αποτεθεί σε τυχαία μέρη σε όλο τον κόσμο.

Οι εικασίες έτρεξαν πολύ γρήγορα όταν η είδηση διέρρευσε. Οι θεωρίες συνωμοσίας έδιναν κι έπαιρναν. Κάποιοι πίστευαν ότι ο υπόγειος κόσμος είχε ένα είδος δύναμης για να μεταφέρει ανθρώπους σε τεράστιες αποστάσεις. Άλλοι θεώρησαν ότι είχαν απαχθεί από κάποια άγνωστη ενέργεια και στη συνέχεια αποβλήθηκαν στην επιφάνεια.

Κάποιοι κατηγορούσαν ως υπεύθυνους τα ερπετοειδή και ζητούσαν από τον κόσμο να είναι σε εγρήγορση. Άλλοι είπαν οι υπόγειες πολιτείες διαμορφώθηκαν από τους Ολύμπιους Θεούς αλλά εγκαταλείφθηκαν μετά την Τιτανομαχία. Και οι δύο πλευρές θεωρούσαν χρέος τους να αφυπνίσουν την ανθρωπότητα.

Διαβάστε επίσης: Υπάρχουν Βάσεις Γήινων και Εξωγήινων στον Πλανήτη μας;

Η αλήθεια παρέμενε άπιαστη και ασύλληπτη ενώ το μυστήριο του υπόγειου κόσμου με τις υπόγειες πολιτείες συνέχιζε να προβληματίζει τον κόσμο. Ορισμένοι τολμηροί αποφάσισαν να εξερευνήσουν αυτό το κρυφό βασίλειο – παρά τις απαγορεύσεις και τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Εξαφανίστηκαν και αυτοί με τα πτώματά τους να βρεθούν χρόνια αργότερα σε διάσπαρτες περιοχές του πλανήτη.

Αν και φαινόταν να υπήρχε ένα μοτίβο στους χρόνους και στους τόπους εμφάνισης των πτωμάτων, δεν υπήρξαν άλλοι εθελοντές. Όσοι είχαν σκοπό να υπερβούν τα όριά τους φοβήθηκαν την άγνωστη μοίρα που είχε συμβεί σε όσους είχαν αποτολμήσει εκεί πριν.

Η ανακάλυψη των μυστηριωδών περασμάτων είχε ανοίξει έναν εντελώς νέο κόσμο πιθανοτήτων, αλλά είχε επίσης φέρει μαζί της ένα σκοτάδι που φαινόταν αδύνατο να κατανοηθεί. Η μοίρα εκείνων που είχαν εξαφανιστεί στα βάθη της Ανταρκτικής μπορεί να παραμείνει για πάντα ένα μυστήριο, χαμένο στους αιώνες.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika / Image by Eknbg from Pixabay