Οι εξωγήινοι δημιούργησαν τις θρησκείες σύμφωνα με τον Γιώργο Τσούκαλο

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μία πολύ παράξενη θεωρία, για όσους απέχουν από αυτά τα θέματα- αναπτύσσει ο ελληνοελβετός ιστορικός Giorgio Tsoukalos που είναι γνωστός παρουσιαστής στην σειρά Ancient Aliens παραγωγής του History Channel.

Ο κ. Γιώργος Τσούκαλος παρουσίασε την απίστευτη θεωρία του σχετικά με την προέλευση της θρησκείας, στην ετήσια διήμερη συνάντηση Contact in the Desert Expo στην Indiana Wells, της Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης: Γεώργιος Τσούκαλος: Ο Έλληνας που βρήκε ίχνη αρχαίων εξωγήινων!

Για τον τηλεοπτικό παρουσιαστή εναλλακτικής ιστορίας οι αρχαίες συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων και εξωγήινων είναι το “κλειδί” της υπόθεσης των θρησκειών.

Σύμφωνα, λοιπόν με τους ισχυρισμούς του, όπως αναφέρει η express.co.uk, οι πρώτοι άνθρωποι παρεξήγησαν τους ξένους επισκέπτες ως θεότητες ενώ η τεχνολογία τους ερμηνεύτηκε ως μαγική.

“Ο λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε στα χάλια που βρισκόμαστε σήμερα, είναι λόγω της παρεξηγημένης τεχνολογίας.

Ο λόγος που έχουμε θρησκείες σήμερα είναι λόγω παρεξηγημένων επισκέψεων των εξωγήινων».

Όπως εξηγεί ο κ. Τσούκαλος, τέτοια παραδείγματα “παρεξηγημένης” τεχνολογίας είναι εμφανή στις πυραμίδες της Αιγύπτου και της Κεντρικής Αμερικής καθώς και στην αρχαία λογοτεχνία αλλά και την τέχνη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής κατηγόρησε τους αρχαιολόγους για την απόρριψη αποδείξεων ξένων επισκεπτών σε αρχαία λείψανα ως έργα τέχνης θεών, μαγείας και άλλων φανταστικών όντων.

Μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι η Γη είναι στρογγυλή και δεν είναι επίπεδη, ότι οι άνθρωποι θα εξερευνήσουν μια μέρα τις απομακρυσμένες γωνιές του διαστήματος και επίσης ότι οι εξωγήινοι χρειάζονται στην πραγματικότητα ειδικές στολές όταν ταξιδεύουν στο διάστημα.

“Εάν ο εξωγήινος λέει ότι η Γη είναι στρογγυλή, εμπιστευθείτε με, είναι στρογγυλή”.

Ο κ. Τσούκαλος είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της ιδέας των εξωγήινων αστροναυτών οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τους αρχαίους ανθρώπους στο παρελθόν.

Οι θεωρίες του αυτές έφτασαν σε υψηλότατα επίπεδα διάδοσης χάρη στις εμφανίσεις του στην σειρά Ancient Aliens από το Channel History. Ωστόσο, έχει κάνει εμφανίσεις στο Travel Channel, στο Sci-Fi Channel και στο National Geographic.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι θεωρίες του αυτές, είτε είναι σωστές είτε είναι λάθος, δέχονται πολλά πυρά από όσους τις αμφισβητούν. Δεν είναι λίγοι, τόσο από το ευρύτερο κοινό, όσο και από ανθρώπους με “καρέκλα” που τα βλέπουν όλα αυτά ως υπερβολικά αλλά και εξαιρετικά κερδοσκοπικά.

Ο ιστορικός Ronald Fritze επέκρινε τις θεωρίες αυτές ως “ψευδοϊστορία”.

“Οι παραγωγοί (της εκπομπής) δίνουν τόσο στους “πιστούς” (των εξωγήινων) όσο και στους σκεπτικιστές κάποιο χρόνο (να αποφασίσουν).

Στο τέλος, όμως, ο επίλογος της παρουσίασης κλείνει υπέρ αυτών που πιστεύουν στους αρχαίους αστροναύτες”.

Πέρα, όμως, από τις απόψεις και τις θεωρίες του κ.Τσούκαλου, υπάρχει και εκείνη η θεωρία που θέλει, τις θρησκείες να επιβλήθηκαν επίτηδες από τους “κακούς εξωγήινους” του παρελθόντος ή από μοχθηρούς ανθρώπους, προκειμένου να περιορίσουν την αντίληψη και την σκέψη, με απώτερο σκοπό να κλειστεί αλλά και να διαχωριστεί η ανθρωπότητα ως πρόβατα σε διαφορετικά “νοητικά μαντριά” προκειμένου να μην μπορούν να αξιολογήσουν την αλήθεια και την λογική. Κατά συνέπεια θα βρίσκονται πάντα σε μία καθημερινή νοητική αλλά και αιματηρή εμπόλεμη κατάσταση με τα αντίπαλα δόγματα.

Από εκεί και πέρα, σκεπτόμενοι άνθρωποι είστε, μπορείτε να κρίνετε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

diadrastika / Image by Merlin Lightpainting from Pixabay