Η Χρυσή Πλάκα των Ίνκας που έκρυψαν από τους Ισπανούς κατακτητές γιατί, πιθανόν, έδειχνε τον πλανήτη των θεών που ήρθαν στη Γη

Η Χρυσή Πλάκα των Ίνκας που έκρυψαν από τους Ισπανούς κατακτητές γιατί, πιθανόν, έδειχνε τον πλανήτη των θεών που ήρθαν στη Γη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο πολιτισμός των Ίνκα είναι ένας από τους πιο μυστηριώδεις που υπάρχουν και σίγουρα είναι γεμάτος με πολλά μυστικά. Ένα από αυτά είναι και το διάγραμμα ενός χρυσού αστεριού το οποίο βρήκαν οι αρχαιολόγοι κοντά στο Cuzco όταν ανακάλυψαν έναν αρχαίο ναό ο οποίος καλυπτόταν με χρυσές πλάκες, όσο διαρκούσε η ακμή του πολιτισμού των Ίνκα.

Μέσα σε αυτόν τον «Χρυσό Ναό» υπήρχε μια χρυσή πλάκα η οποία είχε την μορφή ενός ηλιακού δίσκου και επάνω της είχε χαραγμένο ένα σχέδιο αστεριού, το οποίο όπως ενδεχομένως θα αντιληφθούμε ήταν κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που βλέπουμε.

Είναι επίσης, προφανές πως όταν οι Ισπανοί πήραν όλα τα λάφυρα από τον ναό κατά την διάρκεια της κατάκτησής τους, οι κάτοικοι ή κάποιοι υπεύθυνοι Ίνκας φρόντισαν ώστε αυτός ο δίσκος να κρυφτεί με ιδιαίτερη επιμέλεια από τους ανίερους εισβολείς και απλά τους άφησαν να πάρουν όλο τον χρυσό που υπήρχε στους τοίχους του ναού.

Σύμφωνα με τα χρονικά των Ίνκα, ο χρυσός ναός ήταν αφιερωμένος στον Θεό Ήλιο, τον οποίο οι Ίνκας αποκαλούσαν Ίντι. Τα ιστορικά γεγονότα με βάση τους Ισπανούς κατακτητές που λεηλάτησαν τον ναό, περιγράφουν μία μεγάλη ποσότητα χρυσού και άλλων αντικειμένων, τα οποία αφαίρεσαν. Όμως, ο ναός ήταν πολύ σημαντικός και ιερός για τους Ίνκας. Το ίδιο και η συγκεκριμένη χρυσή πλάκα.

Πολλοί ειδικοί, αστρονόμοι, επιστήμονες ακόμα και απλοί ενθουσιασμένοι άνθρωποι προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν αυτόν τον χάρτη και να προσπαθήσουν να καταλάβουν το κρυμμένο του μήνυμα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις των Ίνκας που είναι χαραγμένες, πρόκειται για ένα χάρτη ο οποίος δείχνει τον δρόμο για το “σπίτι” όπου ζούσε ο θεός Viracocha, ο μεγάλος πατέρας του Ίντι.

Επίσης σύμφωνα με τους Ίνκας, ο Viracocha είχε έρθει στην γη από τα αστέρια και είχε φέρει μαζί του επιστημονική γνώση, δίδαξε τους Ίνκας να χτίζουν και να καλλιεργούν την γη, επίσης, να φτιάχνουν φάρμακα και διάφορα άλλα.

Σε αυτόν τον χάρτη, θα μπορούσαμε να βρούμε αρκετά ευκολογνώριστους αστερισμούς, ακόμα και τον γαλαξία μας, τον Σταυρό του Νότου και πολλά άλλα. Επίσης θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε και χαρτογραφικές περιγραφές της Νότιας Αμερικής.

Επιπλέον, ο χρυσός δίσκος έχει ως εικόνα τον θεό των αστεριών, τον Viracocha. Παράλληλα έχει και τους θεούς του νερού και της θάλασσας, Mamachocha και Pachamama, αντίστοιχα. Ο χάρτης είναι ουσιαστικά το κλειδί για να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι θυμίζει την νεκρική χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα.

Ήταν Χρόνια Κρυμμένο. Όταν Είδαν τι Έχει Χαραγμένα Επάνω του Κατάλαβαν Γιατί το Έκρυψαν οι Ίνκας από τους Ισπανούς Κατακτητές

Επί τη ευκαιρία υπάρχει και μια άλλη υπόθεση, ότι ο κομήτης που απεικονίζεται πάνω στον δίσκο δεν είναι κομήτης αλλά ο πλανήτης των θεών και ο χάρτης υποδηλώνει πως ο πλανήτης κινείται προς την Γη.

Αρκετοί ταυτίζουν αυτόν τον πλανήτη με τον Νιμπίρου, καθώς συμβαίνει να έχει αρκετές ομοιότητες με αυτόν – ακ και προέρχετα από άλλη κουλτούρα, εκείνης των Σουμερίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρεται στο earth-chronicles.com, στις περιγραφές των Ίνκας και των αρχαίων Σουμερίων  ο πλανήτης των θεών παρουσιάζεται σαν ένα μεγάλο πλοίο που πετάει εκτός τροχιάς και κάθε 4.500 χρόνια φέρνει τους θεούς στην Γη.

Τι μας δείχνει, λοιπόν, αυτός ο μυστήριος χάρτης των Ίνκας;

Ήταν Χρόνια Κρυμμένο. Όταν Είδαν τι Έχει Χαραγμένα Επάνω του Κατάλαβαν Γιατί το Έκρυψαν οι Ίνκας από τους Ισπανούς Κατακτητές

Δείτε και τα σχετικά βιντεάκια:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Solid Gold Star Map Found In Peru?

Ancient Golden Inca Star Map Remains A Mystery

diadrastika.com

loading...