Καλλιτεχνική απεικόνιση φράκταλ από Pete Linforth στο Pixabay

Terziski: Οι ΝΑΖΙ πάτησαν Πρώτοι στην Σελήνη και Έφτιαξαν Βάση 27 Χρόνια Πριν τη NASA. Αξιώσεις που τα ιστορικά δεδομένα καταρρίπτουν

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένας απίστευτος, για τα γενικά δεδομένα της Ιστορίας όπως έχει καταγραφεί και διαδοθεί, έρχεται από τον Vladimir Terziski ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει στα χέρια του αποδεικτικά στοιχεία για ένα ιδιαιτέρως επιτυχημένο ταξίδι του 3ου Reich στη Σελήνη. Ο αυτοαποκαλούμενος ως μηχανικός και φυσικός, Βούλγαρος ερευνητής ισχυρίζεται ότι ειδικές αποστολές του Χίτλερ αποίκησαν τμήματα της σεληνιακής επιφάνειας, όπως αναφέρεται στην βρετανική dailystar.co.uk.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα λεγόμενά του, οι πρώτοι Αμερικανοί αστροναύτες που έφτασαν στη Σελήνη – πριν σχεδόν μισό αιώνα – ήρθαν δεύτεροι. Οι ισχυρισμοί αυτοί, όπως είναι αναμενόμενο, θεωρούνται παράλογοι και έχουν απομυθοποιηθεί από ιστορικούς και ειδικούς. Ωστόσο, κάπου εδώ συναντάται ένα παράδοξο, καθώς υπάρχει περισσότερη αλήθεια στις αξιώσεις του απ’ ό, τι νομίζετε μιας και ουσιαστικά οι επιστήμονες του Χίτλερ έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στην τοποθέτηση του πρώτου ανθρώπου στη Σελήνη, το 1969.

Ο Δόκτωρ Terziski, ισχυρίζεται ακόμα πως όταν οι ανώτεροι αξιωματικοί των Ναζί έφυγαν από τη Γερμανία και υποχώρησαν στη Νότια Αμερική, με επικεφαλής τον Hans Kammler διοικητή των SS, ίδρυσαν μία μυστική βάση στην Ανταρκτική. Λαμβάνοντας μαζί τους την προηγμένη τεχνολογία πυραύλων και των ιπτάμενων δίσκων, ο δόκτωρ Terziski ισχυρίζεται ότι οι Ναζί έστησαν αποστολές από μια βάση που ονομάζεται Neu-Schwabenalnd, όπως αναφέρεται και στην express.co.uk.

Οι δοκιμές των Ναζί σε νέες ατράκτους σκαφών υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνες για την λεγόμενη έκρηξη στις παρατηρήσεις των UFO στην δεκαετία του 50. Η ναζιστική τεχνολογία πυραύλων είναι γνωστό ότι είχε προχωρήσει σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, με τα γνωστά V1 και V2 που τρομοκρατούσαν από αέρος την Βρετανία.

Ιστορία Φαντασίας: Γερμανοί Κέρδισαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (sci-fi)

Επίσης είναι γνωστό το γεγονός ότι το Ράιχ είχε ερευνήσει την τεχνολογία των ιπτάμενων δίσκων, αλλά ωστόσο δεν έχει γίνει πιστευτό ακόμα ότι τα πρωτότυπα μηχανήματα, κατάφεραν να πετάξουν ποτέ. Ωστόσο, αυτό δεν σταματάει τον δόκτωρ Terziski, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το πρώτο διαστημικό σκάφος των Ναζί, έφτασε στο φεγγάρι στις 23 Αυγούστου 1942, στη σεληνιακή πεδιάδα γνωστή ως Mare Imbrium. Προσθέτει επίσης ότι ο πρώτος άνθρωπος στο φεγγάρι δεν ήταν ο Neil Armstrong, αλλά ένας αξιωματικός των Ναζί που ονομαζόταν Werner Theisenberg. Ο Δρ Terziski δήλωσε:

“Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε χωρίς ραδιοφωνική επαφή με το κεντρικό κέντρο ελέγχου στο Wilhelmshaven ή το δεύτερο κέντρο ελέγχου που βρίσκεται κοντά στο Anzio της Ιταλίας. Από την πρώτη μέρα προσγείωσής τους στη Σελήνη, οι Γερμανοί άρχισαν να βαριούνται οπότε άρχισαν να φτιάχνουν τούνελ κάτω την επιφάνεια. Μέχρι το τέλος του πολέμου υπήρχε μια μικρή ναζιστική ερευνητική βάση στη Σελήνη».

Ο Δρ Terziski, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως επικεφαλή της American Academy of Dissident Sciences, ισχυρίζεται ότι έχει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για όλα αυτά τα εκκεντρικά που επαίρεται για τους Ναζί. Προς το παρόν πάντως δεν έχει παρουσιάσει κανένα από αυτά. Το μόνο που συμβαίνει είναι οι θεωρίες του να διακινούνται και να συνδέονται με τις αξιώσεις που συνδέουν τον Χίτλερ με πολλά απόκρυφα.

Διαβάστε επίσης: Η Μηχανή που Υποτίθεται Κατασκεύασε ο Χίτλερ για Ταξίδια στον Χρόνο

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα ιστορικά δεδομένα που είναι γνωστά και δημοσιοποιημένα φαίνεται να καταγράφουν ότι οι Ναζί είχαν πράγματι ένα πρόγραμμα πυραύλων, ότι όντως επισκέφτηκαν την Ανταρκτική – αλλά τίποτα δεν αποδεικνύει ότι έφτασαν στο φεγγάρι και ότι διατήρησαν εκεί μυστική σεληνιακή βάση. Ο Colin Summerhayes, γεωλόγος του Πανεπιστημίου του Cambridge, δημοσίευσε ένα ακαδημαϊκό έγγραφο 21 σελίδων για να διαψεύσει την ύπαρξη της υποτιθέμενης μυστικής ναζιστικής βάσης UFO στον Νότιο Πόλο. Είπε: «Οι Γερμανοί δεν έχτισαν μυστική βάση πριν, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Οι φήμες για τα ναζιστικά διαστημικά προγράμματα ενδεχομένως μπορεί να περιέχουν κάποια αλήθεια – ενώ η NASA προσπαθεί να φτάσει στη Σελήνη. Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί προσέλαβαν ναζί επιστήμονες σε μια εξαιρετικά μυστική αποστολή που ονομάζεται Επιχείρηση Paperclip. Τα άτομα της ομάδας συγκεντρώθηκαν από τις ΗΠΑ οπότε και κατασχέθηκε η τεχνολογία των πυραύλων V2 από το εργοστάσιο Mittelwerk στη Γερμανία. Η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ προσπαθούσαν να καταλάβουν τα ναζιστικά μυστικά – θέτοντας σε κίνηση το Διαστημικό Ράλι και τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο επικεφαλής πυραύλων των Ναζί, ο πρωτοπόρος του διαστήματος Wernher von Braun, ήταν ταγματάρχης στα SS, αλλά το πάθος του τον έφερε πιο κοντά στο όνειρό του για διαστημικά ταξίδια – λέγοντας το 1936 «θα πετάξουμε στο φεγγάρι». Οι ναζί επιστήμονες και η τεχνολογία που διέθεταν συλλέχθηκε και ουσιαστικά αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος το οποίο τελικά έστειλε την πρώτη αποστολή Apollo που προσγειώθηκε στη Σελήνη.

Διαβάστε επίσης: Ενδείξεις ότι ο Χίτλερ είχε φτιάξει Ατομική Βόμβα

Ο Δόκτωρ Markus Schiller, Γερμανός μηχανικός, γράφει: «Χωρίς αμφιβολία, ο von Braun ήταν ένα βασικό κλειδί στις διαστημικές πτήσεις» και εξακολουθεί λέγοντας: «Κάποιοι τον βλέπουν ως την επιτομή του οπορτουνισμού, ένα πρόσωπο που αποδέχτηκε πρόθυμα τους θανάτους αθώων ανθρώπων για να επιτύχει το μεγάλο του στόχο. Άλλοι βλέπουν έναν εξαιρετικό μηχανικό και διευθυντή, έναν άνθρωπο δράσης, ο οποίος, εφόσον ακολούθησε το συγκεκριμένο μονοπάτι, δεν είχε ποτέ μια πραγματική επιλογή στις αποφάσεις του, λόγω των συνθηκών που αναπτύσσονταν γύρω του».

Παρά το γεγονός ότι τα ιστορικά δεδομένα διαψεύδουν οτιδήποτε σχετίζεται με ταξίδια – πετυχημένα ή αποτυχημένα – των ναζί, στο διάστημα και τη Σελήνη, οι φιλικά προκείμενοι σε αυτές τις αξιώσεις, στέκονται στη γνωστή ρήση ότι η ιστορία γράφεται από τους νικητές υπονοώντας ευθέως ότι έχουν αποκρύψει και διαστρεβλώσει πολλά. Όμως, όταν δεν παρουσιάζουν τις αποδείξεις που ισχυρίζονται ότι έχουν, τότε όλες αυτές οι αξιώσεις πέφτουν στο κενό και οδηγούνται από μόνες τους στην κατάρριψη.

diadrastika / Image by Pete Linforth from Pixabay