Δύο Γερμανοί ναζί σε μηχανή με καλάθι

Οι Γερμανοί Κέρδισαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Η ιστορία των Ναζί και του Άξονα σε αυτό το χρονικό συνεχές που ζούμε είναι περίπου όπως την γνωρίζουμε, με τους Γερμανούς να βγαίνουν χαμένοι στον Β ΠΠ που οι ίδιοι ξεκίνησαν. Όμως, σε ένα τελείως ξένο από το δικό μας χρονικό συνεχές, σχεδόν παράλληλο, η εξέλιξη του ίδιου πολέμου μπορεί να είναι τελείως διαφορετική. Κι αν οι Γερμανοί κέρδισαν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ο Αδόλφος Χίτλερ και οι Γερμανοί είναι πιθανό να κέρδισαν τον πόλεμο και δεν αποκλείεται να κατέκτησαν ολόκληρο τον πλανήτη. Πως γίνεται αυτό; Πως θα ήταν μια υποθετική νίκη του Άξονα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με οδηγό το συναρπαστικό βιβλίο με τίτλο Visions of Victory, του ιστορικού Gerhard L. Weinberg;

Η δημιουργία μιας χρονομηχανής

Ο Χίτλερ είχε δώσει εντολή για την δημιουργία μιας χρονομηχανής που στο δικό μας χρονικό συνεχές έχει την ονομασία Die Glocke. Όλοι οι επιστήμονες αμφισβήτησαν και εξακολουθούν να αμφισβητούν την ύπαρξή του μαζί και τον σκοπό που δημιουργήθηκε. Το θεώρησαν και το θεωρούν ακόμα ως μια φάρσα ή ένα υποτιθέμενο ναζιστικό «θαυματουργό όπλο» το οποίο κατακλύζουν ψευδοεπιστημονικές φήμες που στις μέρες μας έχουν δραματοποιηθεί σε βιντεοπαιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές και μυθιστορήματα.

Διαβάστε επίσης: Κέρμα των Ναζί «κοπής 2039» Πυροδοτεί Θεωρίες για Ταξίδια στο Χρόνο και Νίκης τους σε ένα Παράλληλο Σύμπαν

Μόνο που στο άλλο χρονικό συνεχές, κατά την πειραματική φάση του Die Glocke, ένας από τους πολλούς ανθρώπους που ταξίδεψε στον χρόνο, επέζησε έναντι των άλλων και επέστρεψε. Διηγήθηκε στους επιστήμονες που τον παρακολουθούσαν, όλα αυτά που είδε στο μέλλον, ότι οι Γερμανοί κέρδισαν.

Εκείνοι ενημέρωσαν τον Χίτλερ κι αυτός τον κάλεσε στο γραφείο του. Αφού μίλησαν για ώρες, ο Φύρερ ενθουσιάστηκε και πήρε κάποιες σημαντικές αποφάσεις που θα άλλαζαν το μέλλον της ανθρωπότητας, όπως το ξέρουμε σήμερα από τα διάφορα ιστορικά βιβλία.

Αν και ο Αδόλφος είχε ήδη πειστεί από τα λεγόμενα του χρονοταξιδιώτη, ζήτησε την συμβουλή των πιο έμπιστων και τελικά ακολούθησε μια διαδρομή από ενδιαφέρουσες υποδείξεις και σκέψεις προκειμένου η Γερμανία να μην χάσει τον πόλεμο, όπως είδε ο χρονοταξιδιώτης ότι θα συνέβαινε, αλλά να καταφέρει να κατακτήσει ολόκληρη την υδρόγειο.

Η γνωστή επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, ανάποδα

Αρχικά, ο Χίτλερ δεν αθέτησε το σύμφωνο με τον Στάλιν και κατά συνέπεια δεν επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ. Δημιούργησε, όμως, πολύ έξυπνες και αληθοφανείς συνθήκες που έπεισαν τον Ρώσο ηγέτη να επιτεθεί πρώτος αυτός, ξαφνιάζοντας πολλούς αρχηγούς από τις γείτονες χώρες και να θεωρηθεί ο «κακός» που θα ξεκινούσε ένα αιματοκύλισμα. Η γνωστή επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, σε αυτό το χρονικό συνεχές «παίχτηκε» ανάποδα και αυτό έφερε μια από τις πρώτες σημαντικότερες νίκες στον Άξονα.

Η συνέχεια ήταν σχετικά εύκολη. Ο Χίτλερ προσάρτησε τις σκανδιναβικές χώρες και τη γερμανόφωνη περιοχής της Ελβετίας. Επέκτεινε την Πολωνία λίγο περισσότερο από το ήμισυ ολόκληρης της ρωσικής αυτοκρατορίας ενώ η υπόλοιπη προσφέρθηκε στην Ιαπωνία. Επέτρεψε στον Μουσολίνι να αποκτήσει εδάφη παρόμοια με εκείνα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Πολύ σύντομα συνέτριψε Γαλλία και Βρετανία. Η συμμαχία Γερμανίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας, σε συνδυασμό και με άλλες κινήσεις οδήγησε στην καταστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών, της τελευταίας μεγάλης δύναμης που δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο του Άξονα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Γιατί οι Γερμανοί κέρδισαν τον πόλεμο

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Χίτλερ προς την ήττα των ΗΠΑ ήταν ο πανικός που δημιουργούσε η ολοένα και αυξανόμενη δύναμή του έναντι μιας «φυλής μιγάδων», όπως αποκαλούσε τους κατοίκους της, ανίκανης να παρουσιάσει σοβαρή απειλή στην στρατιωτική ανδρεία των Άριων.

Έτσι το έβλεπε ο ίδιος και οι στρατηγοί του και – είτε είχαν δίκιο στη σκέψη τους είτε όχι – τελικά, οι Πολιτείες της Αμερικής, η μια μετά την άλλη άρχισαν να πέφτουν. Ήταν πλέον ολοφάνερο: οι ναζί πήγαιναν για νίκη, ουσιαστικά οι Γερμανοί κέρδισαν.

Επιπλέον, ο Χίτλερ είχε υπολογίσει και κάτι ακόμα: Η Αυτοκρατορική Ιαπωνία κατανοούσε ξεκάθαρα ότι η συνεργασία της με τη ναζιστική Γερμανία ήταν προσωρινή, ειδικά, δεδομένου του επιθετικού ρατσισμού στον οποίο στηριζόταν ο ναζισμός.

Ο Φύρερ μπορεί να αποκαλούσε τους Ιάπωνες «τιμητικούς Άριους», αλλά η ίδια η φράση φαινόταν ύποπτη στους Ιάπωνες και ότι έκρυβε μία συνεχή υποτιμιτική στάση και, ίσως, μια μελλοντική επίθεση. Έτσι, λοιπόν, όταν η Γερμανία άρχισε να οργανώνει το αντίστοιχο με το σημερινό ΝΑΤΟ, ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Χιροχίτο διανοήθηκε να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ, αλλά ο Χίτλερ τον πρόλαβε.

Διαβάστε επίσης: Terziski: Οι ΝΑΖΙ πάτησαν Πρώτοι στην Σελήνη και Έφτιαξαν Βάση 27 Χρόνια Πριν τη NASA

Είχε ήδη στην διάθεσή του ατομικά όπλα και πυρηνικό πρόγραμμα. Κατά συνέπεια, – όπως, στο δικό μας χρονικό συνεχές οι ΗΠΑ έριξαν ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι – με μία ανάλογη κίνηση ο Χίτλερ τελείωσε την επιχείρηση των Ιαπώνων, πριν καν ξεκινήσει. Και, μέχρι εκεί που γνωρίζουμε από τον χρονοταξιδιώτη, ο Χίτλερ έμεινε ο απόλυτος κυρίαρχος σχεδόν σε όλη την υδρόγειο.

Ο χρονοταξιδιώτης ήρθε το δικό μας χρονικό συνεχές

Ο χρονοταξιδιώτης που βγήκε ζωντανός από τη χρονομηχανή του Die Glocke και συμβούλεψε τον Χίτλερ, σε ένα από τα ταξίδια του στον χρόνο επισκέφθηκε και το δικό μας χρονικό συνεχές. Ήρθε σε επαφή με κάποιους Γερμανούς αξιωματούχους που επέζησαν, τους διηγήθηκε την ιστορία τους κι εκείνοι με τη σειρά τους την μοιράστηκαν με άλλους ομοϊδεάτες.

Κάποια στιγμή η ιστορία βγήκε προς τα «έξω», στον κόσμο των μη γερμανόφιλων. Όσοι την άκουσαν κανείς δεν πίστεψε ότι οι Γερμανοί κέρδισαν τον Β’ ΠΠ, γιατί τους ήταν αδύνατο να διανοηθούν ταξίδια στο χρόνο. Επιπλέον, όλοι ήξεραν ότι η Γερμανία έχασε τον πόλεμο και η ιδέα μιας διαφορετικής εκδοχής δεν άρεσε.

diadrastika / Image by Cico Zeljko from Pixabay