Κοσμική Δράση
Καλλιτεχνική απεικόνιση από Mystic Art Design στο Pixabay

Κοσμική Δράση και Παγκόσμια Συνείδηση

Γράφει ο Σπύρος Mακρής

Πολλοί άνθρωποι, αναρωτιούνται πως και με ποιο τρόπο μπορούν να συμμετέχουν με ενεργό κοσμική δράση σε μια επικείμενη σύνδεσή τους με την Παγκόσμια Συνείδηση – αν δεχτούμε ότι υπάρχει και είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Αναρωτιούνται πως μπορούν να συνδράμουν με την ψυχή τους στις επικείμενες αλλαγές, να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, να συμβάλλουν με τον τρόπο τους σε μία πνευματική αφύπνιση της ανθρωπότητας – αν και για τον καθένα αυτή η έννοια μπορεί να είναι διαφορετική, επειδή την εννοεί με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους.

Φυσικά, η απάντηση είναι ότι ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό με όποιον τρόπο του δίνεται η ευκαιρία και δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη πρόσκληση, αρκεί να το αισθάνεται και να βγαίνει από μέσα του αυτή η επιθυμία. Δεν είναι ένα τυπικό καθήκον που πρέπει να τελεστεί, ούτε μία υποχρέωση που πρέπει να γίνει με σκοπό να κερδίσει ένα έπαθλο, όπως μία προαγωγή με έναν ανάλογο μισθό.

Είναι ένα ατομικό μονοπάτι, μία προσωπική διανόηση και χαρά που ταυτόχρονα θα μπορούσε να γίνει και μία συλλογική εργασία, σε όλα τα επίπεδα. Υποθέτω ότι πολλοί νιώθουν μέσα τους ότι πλησιάζει η ώρα. Έχουν κατά κάποιο τρόπο ένα εσωτερικό χάρισμα που μπορούν να το μοιραστούν με άλλους ανθρώπους το οποίο έχουν ανάγκη, αλλά ακόμα δεν έχει ανθίσει. (Διαβάστε επίσης: Το Τρίτο Κύμα Παρθένων Ψυχών Είναι Εδώ και Πρόκειται να Αλλάξει τα Πάντα)

Πολλές φορές νιώθω κι εγώ την ανάγκη, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν το έχω. Σίγουρα, πάντως, έχω την αίσθηση ότι «δεν ταιριάζω», με τους ανθρώπους γύρω μου. Το καταλαβαίνω από τον τρόπο που με αντιμετωπίζουν προσωπικά, αλλά και στα άρθρα που ανεβάζω από τα σχόλια που κάνουν: Ειρωνεύονται, νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, ότι τα ξέρουν καλύτερα, κρίνουν μόνο από τον τίτλο χωρίς καν να μπουν να διαβάσουν. Απλά έχουν συνδεθεί στο λογαριασμό μου για να κάνουν πλάκα, να ξεθυμάνουν από κάτι που τους φταίει στη δική τους προσωπική ζωή και να ξεσπάσουν στο λάθος μέρος.

Θα ήθελα, λοιπόν, να βρεθεί ένας χώρος για όλους αυτούς, όπου κάποιοι θα φροντίσουν να απαλύνουν τον τα προβλήματά τους. Αυτοί οι κάποιοι θα μπορούσαν να είναι γνωστοί, φίλοι ή και συγγενείς τους που νοιάζονται γι’ αυτούς. Έχω, όμως, την αίσθηση ότι υπάρχουν οντότητες ολόγυρα. Επιπλέον, αντιλαμβάνομαι ότι και άλλοι άνθρωποι μπορούν να νιώσουν, ακόμη και να δουν ή να ακούσουν, αυτές τις οντότητες, μερικές φορές. Φυσικά, υπάρχουν και όλοι εκείνοι που θα με ειρωνευτούν. Αν και θα ήθελα, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτούς.

Καταλαβαίνω πολύ καλά, ότι παρά τις εξαιρετικές δεξιότητες, ικανότητες, αλλά και νοημοσύνη που μπορεί να έχουν μερικοί άνθρωποι, δεν απολαμβάνουν την επιτυχία ή την ευτυχία με τις οποιεσδήποτε σχέσεις τους, φιλικές, οικογενειακές, κοινωνικές κλπ. Αυτό τους οδηγεί σε διάφορες εξυπνάδες προκειμένου να εξυψώσουν το ηθικό τους, μειώνοντας τη δουλειά και τις σκέψεις των άλλων.

Μερικές φορές, έχω την αίσθηση ότι είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι αλλαγές στη διάθεση, τα συναισθήματα και τα επίπεδα ενέργειας των άλλων, ακόμα και αν αυτοί δεν είναι κοντά μου. Είναι, όμως, σε επαφή μαζί μου, γιατί αλληλεπιδρούν μέσω των σχολίων τους, έστω και ετεροχρονισμένα.

Κάποιες φορές πιστεύω ότι αυτό που νιώθω είναι εκείνο που νιώθει κάποιο μέρος του πλανήτη, στο οποίο διαμένω και ζω. Σπανιότερα δε, νομίζω ότι νιώθω μέσα μου αυτό που νιώθει και κάποιο άλλο γεωγραφικά απομακρυσμένη από μένα τοποθεσία, σε κάποιο άλλο μήκος και πλάτος της Γης. Υπάρχουν στιγμές μου με παράδοξες φωτεινές αναλαμπές, κάτι σαν ξαφνική φώτιση, σαν να ανοίγει ένα κοσμικό παράθυρο όπου να μπορώ να δω φευγαλέα, πέρα από τον κόσμο μας. Όμως, είναι μερικές στιγμές μόνο. Στιγμές που δεν διαρκούν πολύ. Είναι σαν ζωντανά όνειρα όταν κοιμάμαι και μερικές φορές συμμετέχω συνειδητά, καθορίζοντας το μέλλον του ονείρου. Τότε, έχω και την αίσθηση ότι μερικές φορές ο χρόνος κινείται πολύ πιο γρήγορα.

Έχω την εντύπωση – μερικές φορές είμαι βέβαιος χωρίς να μπορώ να το αποδείξω – ότι κάποια πράγματα που συμβαίνουν, δεν είναι “συμπτώσεις” ή “ατυχήματα”, αλλά μέρος ενός ανώτερου και αδιόρατου σχεδίου, αλλά σίγουρα όχι ανθρώπινου. Μερικές φορές μου δημιουργείται η ακαθόριστη αίσθηση ότι οι καιροί που έρχονται δεν θα είναι εύκολοι, αλλά ότι τα επερχόμενα παγκόσμια γεγονότα είναι απαραίτητα για να προχωρήσει ο πλανήτης μας και να εξελιχθούν οι άνθρωποι.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτά, για μένα. Για άλλους μπορεί να διαφορετικά ή και τελείως ξένα. Για μένα αποτελούν τα σημάδια που θα ήθελα να έχω για να λαμβάνω μέρος σε μία Κοσμική Δράση για Παγκόσμια Συνείδηση. Δεν το έχουν όλοι οι άνθρωποι, ούτε μπορώ να ξέρω αν ενδιαφέρονται για να το έχουν. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι όσοι νιώθουν κάτι από τα παραπάνω, είναι άνθρωποι με – αυτό που λέμε – που έχουν υψηλές συχνότητες και δονήσεις, οπότε είναι πιθανόν να πρόκειται για ψυχές που θα ήθελαν να λάβουν μέρος στην Κοσμική Δράση. Και πως λαμβάνει κάποιος μέρος; Για αρχή, απλά συμμετέχοντας και μοιράζοντας τις σκέψεις του με όσους έχουν κοινά σημεία. Η συνέχεια έρχεται από μόνη της και μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα. Όπως είπα και στην αρχή, είναι ένα ατομικό μονοπάτι, μία προσωπική διανόηση και χαρά που ταυτόχρονα θα μπορούσε να γίνει και μία συλλογική εργασία, σε όλα τα επίπεδα.

diadrastika / Image by Mystic Art Design from Pixabay