Χρονοταξιδιώτης γύρισε από το 2045 με «αποδείξεις» και μια προειδοποίηση ότι άνθρωποι και ρομπότ γίνονται ένα, όπως ισχυρίζεται

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα είναι ο κόσμος στο μέλλον; Για παράδειγμα το 2045; Μπορεί. Αλλά μάλλον θεωρείτε, όπως όλοι μας, πως θα πρέπει να περιμένετε 27 χρόνια για να το μάθετε.

Ε, δεν είμαστε όλοι το ίδιο όμως γι′ αυτό και ένας άνδρας υποστηρίζει πως ταξίδεψε «πίσω» στο 2018 (δηλαδή στο δικό μας σήμερα) από το 2045 και σε σχετικό βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube από το ApexTV υποστηρίζει πως διαθέτει και αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.

Αν και είναι εμφανές πως πρόκειται είτε για πλάκα είτε για ένα διαταραγμένο ψυχικά άτομο, κάποιες από τις αγωνίες του για το μέλλον… μας έκοψαν τα γέλια

Το βίντεο είναι διάρκειας 6 λεπτών και τα χαρακτηριστικά προσώπου όσο και η φωνή του άνδρα έχουν αλλοιωθεί.

Μεταξύ άλλων, ο άνδρας που είναι ντυμένος στα μπλε και μιλάει ακατάπαυστα σαν ήρωας κακής κωμωδίας, κουνώντας τα χέρια του και όλο του το σώμα χωρίς σταματημό, μας λέει:

«Δεν έχω πολύ χρόνο μέχρι να φύγω ξανά. Με παρακολουθούν και ξέρουν που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή…Πρέπει να είμαι σύντομος και πρέπει να σας δείξω κάτι που έχω». Φυσικά δεν μας εξηγεί ποιος τον παρακολουθεί και πώς, ούτε γιατί είναι τόσο βιαστικός.

«Η ιστορία μου… Ξέρω πως θα είναι δύσκολο να το πιστέψετε. Όσοι δεν το έχετε ζήσει…Θα δυσκολευτείτε πολύ να το πιστέψετε αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως λέω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, γιατί αξίζει να γνωρίζετε. Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Το ταξίδι στο χρόνο υπάρχει και το κρατούν κρυφό από τον κόσμο».

Και συνεχίζει: «Έρχομαι από το έτος 2045. Είμαι επιστήμονας και εργάστηκα για την ανάπτυξη μηχανημάτων για να διατεθούν στους πολίτες. Και διατίθενται το 2028».

Και πάνω που είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για κάποιο είδος κακόγουστης πλάκας πετάει την «χειροβομβίδα».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

«Το 2045 άνθρωποι και ρομπότ γίνονται ένα. Ζούμε σαν να είμαστε ένα. Η τεχνητή νοημοσύνη κυβερνά όλο τον κόσμο. Το 2028 δεν υπάρχουν πια κράτη».

Μήπως σας μοιάζει σαν σενάριο από κάποια b-movie ή κάποια αποτυχημένη low budget σειρά. Δεν έχετε άδικο.

Ο «ταξιδιώτης» από το μέλλον δεν εξηγεί ποτέ πώς οι άνθρωποι και τα ρομπότ «γίνονται ένα».

Σε ό,τι αφορά βέβαια την διακυβέρνηση του κόσμου από την τεχνητή νοημοσύνη, οκ αυτό το «ακούμε» αφού ακόμη και ο Στίβεν Χόκινγκ είχε διατυπώσει αρκετές φορές τον ίδιο φόβο.

Εκτός δε από το θέμα του ρόλου που μπορεί να παίζει η τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον και ο επόμενος ισχυρισμός του βασίζεται σε έναν πολύ υπαρκτό και στις μέρες μας φόβο που αφορά την δυνατότητα μηχανισμών του κράτους και μεγάλων εταιρειών να γνωρίζουν τα πάντα για εμάς μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών, των mails, των social media, των καμερών παρακολούθησης, των drones κοκ.

«Στο μέλλον, δεν υπάρχει ιδιωτικότητα», λέει με έμφαση αλλά τελικά μας…καθησυχάζει λέγοντας: «Το μέλλον δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά είναι πολύ διαφορετικό και νομίζω πως έχετε το δικαίωμα να το γνωρίζετε αυτό».

Φυσικά ουδείς μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτό τον υποτιθέμενο ταξιδιώτη του χρόνου.

Ωστόσο, μέσα στο παραλήρημα του ίσως να υπάρχουν και κάποιες αλήθειες και αγωνίες, υπαρκτές στο δικό μας σήμερα, δηλαδή για το 2018 για το πώς θα είναι και η ζωή μας στο μέλλον.

Time Traveler Took This Video in The Year 2045

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

https://youtu.be/wImuLFcxeag

Πηγές: ΑPEX TV, Independent και huffingtonpost.gr / Image by Gerd Altmann from Pixabay