Καλλιτεχνική απεικόνιση με φωτογραφία από StockSnap στο Pixabay, photoshoped, φωτομοντάζ

Μυστηριώδεις Εξωγήινοι Είναι Εδώ σαν Άνθρωποι

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι εξωγήινοι είναι σχεδόν εξορισμού κάτι το μυστηριώδες. Πολλοί θεωρούν απίθανο να είμαστε το μοναδικό νοήμων είδος στο ηλιακό μας σύστημα, πόσο μάλλον σε ολόκληρο το Σύμπαν. Παρά την πιθανότητα αυτή, υπάρχουν πολλές εκδοχές και εικασίες για το θέμα των εξωγήινων, υπέρ και κατά, τόσο επίσημες όσο και ανεπίσημες.

Υπάρχουν οι εξωγήινοι; Κι αν υπάρχουν, που βρίσκονται; Πως είναι εμφανισιακά; Είναι τίποτε άσχημοι; Είναι πανέμορφοι; Μήπως δεν έχουν υλική υπόσταση, αλλά είναι ενέργεια ή αόρατοι στις δικές μας αισθήσεις; Είναι φως; Κι αν φαίνονται, είναι όντα που μπορούν να αλλάζουν μορφή και μπορούν να πάρουν όποια όψη θέλουν; Ή μήπως μπορεί να μοιάζουν με εμάς τους ανθρώπους; Θα μπορούσε να είναι άνθρωποι, αλλά η “επόμενη φυλή” ή κάποια προηγούμενη από έναν άλλο κύκλο ζωής που επέζησε κάπου αλλού στα άστρα; (Διαβάστε επίσης: Μπορούν οι Εξωγήινοι να Μιλούν Ελληνικά ή Κάποια Άλλη Γλώσσα;)

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές και στοιχεία, υπάρχουν κάποιοι τύποι εξωγήινων που δεν είναι άνθρωποι, αλλά είναι σαν άνθρωποι. Μοιάζουν τόσο με εμάς που αν τους δούμε στο δρόμο ή στο διπλανό διαμέρισμα, δύσκολα θα τους ξεχωρίσουμε. Οι πρώτες τέτοιου είδους αναφορές για ένα “ανθρώπινο είδος εξωγήινων” χρονολογούνται περίπου από τη δεκαετία του 1950 και του ’60. Και δεν είναι μόνο αυτές.

Οι επισκέπτες του Ίτιμπι Ρα 2

Η αλήθεια είναι πως έχω διαβάσει πολλές ιστορίες μαρτύρων που ισχυρίζονται ότι, με τον ένα τρόπο ή τον άλλον, έχουν έρθει σε επαφή με εξωγήινους και γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με πλάσματα εκτός Γης, από άλλους πλανήτες. Μία από αυτές είναι του Ludwig Pallmann, ενός Γερμανού επιχειρηματία. Μου φάνηκε αρκετά αληθινή και τίμια, με έπεισε. Επιπλέον, ταιριάζει απόλυτα στο θέμα μας.

Ο Pallmann γνώρισε τυχαία τον Σατού ο οποίος είχε μια αδελφή, την Ξίτι. Αργότερα έμαθε πως ήταν και οι δύο από τον πλανήτη Ίτιμπι Ρα 2. Συμφιλιώθηκε πολύ γρήγορα με την ιδέα καθώς είχε ήδη κάποιες αόριστες υποψίες: είχε παρατηρήσει κάποιες δυνατότητες ή ικανότητες που, σαφώς, δεν μπορούσαν να έχουν οι άνθρωποι, αλλά δεν μπορούσε να τις αποδώσει σε συμπτώσεις που ξεγελούσαν την αντίληψή του. Στην πορεία της φιλίας τους συζήτησαν για πολλά θέματα, ενώ έμαθε για πάρα πολλά ακόμα.

Οι εξωγήινοι του Ίτιμπι Ρα 2, έχουν μια κανονική φυσιολογική ζωή, όπως των ανθρώπων. Ερωτεύονται, παντρεύονται, κάνουν παιδιά. Τρώνε, κυρίως, φρούτα και λαχανικά, αποφεύγουν το κρέας. Έχουν γυμναστήρια, αθλούνται. Πλένονται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, πριν και μετά την δουλειά.

Βοηθούν ανθρώπους, κυρίως ασθενείς, καθώς η Γη είναι ευάλωτη στον καρκίνο. Έχουν μια φυτεία στον Αμαζόνιο όπου εκεί έχουν μεταφυτευτεί πολλά είδη από τον πλανήτη τους και μπολιάζονταν με γήινα, προκειμένου να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές διασταυρώσεις.

Αν ο Πάλμαν δεν είχε προσέξει κάποια ιδιαίτερα πράγματα στην φυσιογνωμία τους, τόσο καιρό, σχεδόν τίποτα από την εξωτερική τους εμφάνιση δεν πρόδιδε ότι δεν ήταν άνθρωποι. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος ομιλίας. Παρά το ότι η φωνή του Σατού δεν ήταν ιδιαίτερη, ο Πάλμαν πρόσεξε πως είχε μια ιδιαιτερότητα να εκφράζει κάποιες λέξεις, που εξέφραζαν πόνο, αγάπη και άλλες. Δεν άκουγες μόνο τις λέξεις, ένιωθες την αίσθηση. Σε πλημμύριζαν.

Ο Πάλμαν είχε αγοράσει μια φωτογραφική μηχανή για να φωτογραφίσει, τόσο τον Σατού και την Ξίτι, όσο και τους άλλους εξωγήινους που δούλευαν στην φυτεία. Δεν είχε σκοπό να το κάνει κρυφά, αλλά ο Σατού του κατάσχεσε τη μηχανή. Μπορεί να έμοιαζαν απόλυτα με ανθρώπους, αλλά κάποια χαρακτηριστικά διέφεραν και αυτά θα τους πρόδιδαν, αν οι φωτογραφίες έπεφταν σε λάθος χέρια. Θα γίνονταν εύκολος στόχος σε ανθρώπους με έντονα στοιχεία ρατσισμού, σε κυβερνητικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους που θα τους θεωρούσαν άμεσα εχθρικούς, σε δημοσιογράφους και, φυσικά, σε ουφολογικές ομάδες και ανθρώπους που δηλώνουν πιστοί οπαδοί τους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Στόχος τους δεν ήταν να κυνηγηθούν ή, χειρότερο, να εξοντωθούν. Κι ύστερα, το να γίνουν φανεροί στην ανθρωπότητα ήταν αρμοδιότητα άλλων ομάδων της φυλής τους ή άλλων φυλών. Εξάλλου, ποτέ δεν κρύφτηκαν από τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι τους απέρριψαν τους τελευταίους αιώνες.

Άλλες αναφορές

Υπάρχουν, αναφορές που θέλουν να έχουν στείλει μηνύματα αλλά και να έχουν επέμβει σε πυρηνικά προγράμματα, να έχουν απενεργοποιήσει πυρηνικές κεφαλές και να έχουν σταθεί εμπόδια σε κακούς χειρισμούς των κυβερνήσεων. Φυσικά, αυτά τα στοιχεία δεν είναι επίσημα, γιατί αν ήταν τότε όλοι θα ξέραμε πολλά πράγματα για αυτούς, αφού θα είχε αναγνωριστεί η ύπαρξή τους.

Υποστηρίζεται, όμως, πως όλοι αυτοί οι εξωγήινοι τύποι που βοηθούν και επεμβαίνουν έχουν ανθρώπινη όψη, όχι από επιλογή. Έτσι γεννήθηκαν. Αυτός μπορεί να είναι και ένας λόγος που δείχνουν τόσο ενδιαφέρον για εμάς. Εκείνοι και εμείς, είμαστε όμοιοι. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις υπάρχουν περίπου 57 διαφορετικά είδη εξωγήινων ειδών. Μερικά από αυτά είναι πολύ παρόμοια με μας στην εμφάνιση, τόσο που δεν μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε εύκολα αν τους δούμε. (Διαβάστε επίσης: Δες αν Έχεις Χαρακτηριστικά από Άλλους Αστρικούς Πολιτισμούς στο DNA σου)

*Με πληροφορίες από το βιβλίο Alien Base: Earth’s Encounters with Extraterrestrials του Timothy Good.

diadrastika / Image by StockSnap from Pixabay, photoshoped