Οι Αρχές της Αιγύπτου κρύβουν την αλήθεια για τις πυραμίδες, σύμφωνα με ισχυρισμούς σε ντοκιμαντέρ του Netflix

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου φαίνεται να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας θεωρίας συνωμοσίας καθώς υπάρχει ο ισχυρισμός ότι κατασκευάστηκαν με την χρήση υψηλού επιπέδου τεχνολογίας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Αν και η παραπάνω θεωρία είναι αρκετά διαδεδομένη, όπως και ότι εξωγήινοι μεσολάβησαν, τώρα, σύμφωνα με την Βρετανική express.co.uk, ένα περίεργο ντοκιμαντέρ προχωρά ακόμα περισσότερο, υποδεικνύοντας ότι οι Αρχές της Αιγύπτου  θα μπορούσαν να μας σταματήσουν να μάθουμε την αλήθεια για αυτές τις αρχαίες δομές.

Δεν υπήρχαν κάμερες πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έχτισαν τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας. Ως εκ τούτου, οι επιστήμονες έπρεπε να μοιράζονται ενδείξεις για το πώς κατασκευάστηκαν αυτά τα πανύψηλα μνημεία.

Υπάρχουν σήμερα περίπου 80 πυραμίδες που είναι γνωστές από την αρχαία Αίγυπτο. Από αυτές, τρεις είναι οι μεγάλες και καλύτερα διατηρημένες, από τις οποίες ξεχωρίζει και είναι η πιο διάσημη στον πλανήτη, η λεγόμενη “Μεγάλη Πυραμίδα”, λόγω του μεγέθους της.

Καθώς λίγα πράγματα είναι γνωστά, στο ντοκιμαντέρ “The Pyramid Code” από το Netflix, φαίνεται να υπάρχουν ισχυρισμοί που αναδεικνύουν ότι η περαιτέρω γνώση σχετικά με τις δομές της Αιγύπτου παραμένει κρυμμένη από το κοινό.

Το ντοκιμαντέρ υποδεικνύει ότι υπάρχουν ενδείξεις σε όλη τη χώρα που δείχνουν τη γνώση της υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των αρχαίων πυραμίδων.

Τα πλάνα από την εκπομπή αποκαλύπτουν ότι μεγάλο μέρος της αρχαίας Αιγύπτου παραμένει ανεξερεύνητο καθώς, δορυφορικές εικόνες παρουσιάζουν ίχνη από ποικίλες δομές που δεν έχουν ακόμη ανασκαφεί.

Η αφηγήτρια θέτει το εξής ερώτημα: “Οι αιγυπτιακές αρχές μας εμποδίζουν να μαθαίνουμε την αλήθεια για το παρελθόν μας;”

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Στη συνέχεια περιγράφει ένα γεγονός που συνέβη σε ναό στην Άβυδο όταν «ένα κομμάτι πέτρα έπεσε από τη θέση του».

“Οι αμφιλεγόμενες εικόνες που μοιάζουν με ελικόπτερο και άλλα προηγμένα οχήματα αποκαλύφθηκαν”, λέει.

“Φαίνεται ότι οι εικόνες καλύφθηκαν (επίτηδες) στο μακρινό παρελθόν όταν τα πράγματα άλλαζαν πολιτικά στην Αίγυπτο”.

Δηλαδή, με απλά λόγια τα σχέδια αυτά σκεπάστηκαν για να κρύψουν κάτι που δεν έπρεπε να μάθουμε, αλλά η τύχη δεν τους βοήθησε. Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι οι εικόνες έδειχναν μηχανήματα που δεν υπήρχαν εκείνη την εποχή,

Και η αφηγήτρια προσθέτει:

“Σήμερα, οι Αιγύπτιοι ξεναγοί έχουν ρητά οδηγίες να μην την επισημάνουν στους τουρίστες (την επίμαχη επιγραφή με τα σχέδια).”

Το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει ότι, παρά τις αυστηρές ρυθμίσεις που ισχύουν για το είδος της έρευνας που επιτρέπεται, υπάρχουν ακόμη στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν γνώσεις που έχουν χαθεί ή που, ενδεχομένως, μας κρύβουν εφόσον δεχτούμε αυτή τη συνωμοσιογραφία ως αληθινή.

The Pyramid Code Extended Trailer

diadrastika / Image by ELG21 from Pixabay