Δημιούργησαν Τεχνητό DNA. Ο Σκοπός Μοιάζει Τρομακτικός και Είναι Μόνο η Αρχή

Δημιούργησαν Τεχνητό DNA. Ο Σκοπός Μοιάζει Τρομακτικός και Είναι Μόνο η Αρχή

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλες οι πληροφορίες που κάνουν τους ζωντανούς οργανισμούς αυτό που είναι, κωδικοποιούνται μέσα στο DNA. Όλες οι παραλλαγές που παρατηρούμε κωδικοποιούνται σε αυτά τα μόρια, κάθε ένα από τα οποία γράφεται χρησιμοποιώντας ένα αλφάβητο με τέσσερα μόνο γράμματα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τώρα ότι είναι δυνατή η χρήση τεσσάρων επιπλέον συνθετικών γραμμάτων.

Τα φυσικά “γράμματα” είναι νουκλεοτίδια, ενώσεις που αλληλεπιδρούν με προκαθορισμένο τρόπο για την κατασκευή των μορίων του DNA. Τα μόρια αυτά είναι η αδενίνη, η κυτοσίνη, η γουανίνη και η θυμίνη και η δουλειά τους είναι να παρέχουν στους οργανισμούς τις οδηγίες για την κατασκευή πρωτεϊνών, σύμφωνα με το iflscience.com.

Όπως αναφέρθηκε στο Science, οι ερευνητές δημιούργησαν αυτό που αποκαλούν “hachimoji DNA”, με την ονομασία να αποτελεί σύνθεση από τις ιαπωνικές λέξεις για το “οκτώ” (hachi) και “γράμμα” (moji). 

Το συνθετικό DNA πληροί τις διαρθρωτικές απαιτήσεις για να υποστηρίξει τη δαρβινική εξέλιξη. Η ανάλυση δείχνει ότι η έκδοση των “8 γραμμάτων” πακετάρει περισσότερες πληροφορίες στο ίδιο μήκος του DNA και μπορεί να μεταγραφεί στο RNA ακριβώς όπως το κανονικό DNA.

Το έργο υποστηρίζεται από τη NASA για έναν καλό λόγο, όπως μαθαίνουμε. Μια τέτοια ανακάλυψη μας λέει ότι το γήινο DNA δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το σύμπαν μπορεί να κωδικοποιήσει τη ζωή. Μπορεί να υπάρχουν οργανισμοί εκεί έξω για τους οποίους το hachimoji DNA είναι το πρότυπο. Δεν είναι απλά μία περίεργη ανακάλυψη.

“Με την προσεκτική ανάλυση των ρόλων του σχήματος, του μεγέθους και της δομής στο hachimoji DNA, αυτή η εργασία διευρύνει την κατανόησή μας για τους τύπους μορίων που μπορεί να αποθηκεύουν πληροφορίες σε εξωγήινη ζωή, σε ξένους κόσμους”, δήλωσε στο nasa.gov, ο Steven Benner, επικεφαλής της ομάδας για το Applied Molecular Evolution in Alachua.

Η ανίχνευση της ζωής πέρα ​​από τη Γη είναι ένας σημαντικός στόχος. Μία επίμονη ερώτηση που κάνουν οι επιστήμονες είναι αν “θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε την εξωγήινη ζωή ως ζωή;”

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτή η δουλειά και παρόμοιες προσπάθειες μας παρέχουν ενδείξεις για το τι μπορεί να μοιάζει με την εξωγήινη ζωή. 

“Η ενσωμάτωση μιας ευρύτερης κατανόησης του τι είναι δυνατό στο σχεδιασμό των οργάνων μας και τις εννοιολογικές αποστολές θα οδηγήσει σε μια περιεκτικότερη και επομένως πιο αποτελεσματική αναζήτηση για ζωή πέρα ​​από τη Γη”, πρόσθεσε η Mary Voytek, ανώτερος επιστήμονας για την Αστροβιολογία στο Κεντρικό Γραφείο της NASA.

Η ανακάλυψη DNA με οκτώ νουκλεοτίδια, κατάλληλη για την αποθήκευση και τη μετάδοση πληροφοριών, δείχνει ότι η ζωή όχι μόνο βρίσκει έναν τρόπο, αλλά βρίσκει πολλαπλούς.

Άραγε, το θέμα, μένει εκεί ή αυτό το τεχνητό DNA θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με άλλους, ύποπτους τρόπους που θα μπορούσαν να είναι τρομακτικοί για την ανθρωπότητα;

Συνωμοσιογραφικοί κύκλοι φοβούνται ότι ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του hachimoji DNA, πηγαίνει πιο μακριά και έχει ως απώτερο και κρυφό στόχο να φτιάξουν εξωγήινες μορφές ζωής στη Γη, είτε όντα είτε οτιδήποτε άλλο… Ακόμα και να το ενσωματώσουν σε ανθρώπους, ζώα, κλπ…

Η όλη συνωμοσιολογική φιλολογία μοιάζει βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ποιός μπορεί να πει με βεβαιότητα;

diadrastika.com