Η αρχαία Ελληνική ράτσα μικρόσωμων και εξαιρετικά πιστών σκύλων που ελάχιστοι γνωρίζουν
Image by Jeanette Borchardt from Pixabay

Η αρχαία Ελληνική ράτσα μικρόσωμων και εξαιρετικά πιστών σκύλων που ελάχιστοι γνωρίζουν

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν άπειρες ράτσες σκύλων. Είναι τόσες πολλές που η υπερβολή για το άπειρες μοιάζει φυσιολογική. Κι ενώ πάρα πολλές από αυτές αποτελούν διασταυρώσεις, υπάρχουν και μερικές που δεν είναι. Δίνουν την εντύπωση ότι προέρχονται από κάποια άλλη χώρα. Κι όμως. Πρόκειται για σκύλους που μπορεί να τα συναντάμε κάθε μέρα στο δρόμο μας αλλά να μην γνωρίζουμε την ταυτότητά τους.

Διαβάστε επίσης: Τι Ονόματα Έδιναν οι Αρχαίοι Έλληνες στους Σκύλους τους

Ο λόγος, για τα Κοκόνια, φυλή με αρχαία καταγωγή. Τα συναντούμε σε πάρα πολλές αναπαραστάσεις αγγείων, αγαλμάτων, ακόμα και σε νομίσματα τονίζοντας έντονα την ύπαρξή και την τόσο κοντινή σχέση τους με την αρχαία ελληνική οικογένεια και την κοινωνία. -d-

Είστε σε περίοδο που θέλετε να πάρετε σκυλάκι, αλλά δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε; Θέλετε να αγοράσετε ένα σκυλί, το οποίο να είναι στα μέτρα σας; Σε περίπτωση που παίρνετε σκυλί πρώτη φορά ή θέλετε γενικότερα να φροντίζετε καθημερινά ένα σκυλί που θα σας παρέχει συντροφιά, πάρτε κοκόνι.

Διαβάστε επίσης: Περίτας: Ο Πιο Αγαπημένος Σκύλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου που λέγεται ότι πέθανε στην αγκαλιά του

Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ελληνικό σκυλί:

Εμφάνιση Φτάνει τα 23 έως 26 εκατοστά ύψος και τα 4 έως 8 κιλά βάρος. Αυτό, το κατατάσσει στις μικρόσωμες ράτσες.

Χαρακτήρας Θεωρείται ελληνικό μικρόσωμο σκυλί συντροφιάς. Είναι χαρούμενο, πιστό και φουντωτό. Η μουσούδα του μοιάζει με της αλεπούς, αφού είναι μακριά. Το σώμα του είναι πιο μακρύ από το ύψος των ποδιών του. Όμως, αυτό που σε κερδίζει αμέσως είναι τα μεγάλα, υπέροχα μάτια του. Επιπλέον, έχει πολύ καλή υγεία.

Περιποίηση Είναι ανθεκτικό και υγιέστατο σκυλί. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας και διατροφής. Ζει πολλά χρόνια, ίσως επειδή δημιουργήθηκε μέσα από τη φυσική επιλογή και όχι από την ανθρώπινη. Η γούνα του είναι μεταξένια και δεν αφήνει πολύ τρίχωμα μέσα στο σπίτι. Κάθε μέρα ένα δίλεπτο – τρίλεπτο βούρτσισμα αρκεί για να μαζευτεί η νεκρή τρίχα στη βούρτσα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Τα Σκυλιά Βλέπουν τις Οντότητες που Κινούνται Δίπλα μας;

Επιπλέον συμβουλές Δεν μοιάζει με τα άλλα μικρόσωμα σκυλιά. Δεν είναι σκυλάκι αγκαλιάς. Μπορεί να ζήσει άνετα μέσα στο σπίτι, αλλά και στον κήπο. Έχει ανάγκη από άσκηση και τρέξιμο. Επίσης, του αρέσει να μαθαίνει και έχει ανάγκη τη συντροφιά. Αντιλαμβάνεται τα πάντα, έχει αίσθηση του τι συμβαίνει και προειδοποιεί, αν πάει να συμβεί κάτι κακό. Είναι ιδανικό για παιδιά και ηλικιωμένους. Ιδανικό σκυλί για πρωτάρηδες, καθώς προσφέρει τη τέλεια συμβίωση.

enimerotiko.gr / Image by Jeanette Borchardt from Pixabay