Η αρχαία Ελληνική ράτσα μικρόσωμων και εξαιρετικά πιστών σκύλων που ελάχιστοι γνωρίζουν

Είστε σε περίοδο που θέλετε να πάρετε σκυλάκι, αλλά δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε; Θέλετε να αγοράσετε ένα σκυλί, το οποίο να είναι στα μέτρα σας;

Σε περίπτωση που παίρνετε σκυλί πρώτη φορά ή θέλετε γενικότερα να φροντίζετε καθημερινά ένα σκυλί που θα σας παρέχει συντροφιά, πάρτε κοκόνι. Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ελληνικό σκυλί:

Εμφάνιση

Φτάνει τα 23 έως 26 εκατοστά ύψος και τα 4 έως 8 κιλά βάρος. Αυτό, το κατατάσσει στις μικρόσωμες ράτσες.

Χαρακτήρας

Θεωρείται ελληνικό μικρόσωμο σκυλί συντροφιάς. Είναι χαρούμενο, πιστό και φουντωτό.

Η μουσούδα του μοιάζει με της αλεπούς, αφού είναι μακριά. Το σώμα του είναι πιο μακρύ από το ύψος των ποδιών του. Όμως, αυτό που σε κερδίζει αμέσως είναι τα μεγάλα, υπέροχα μάτια του. Επιπλέον, έχει πολύ καλή υγεία.

Περιποίηση

Είναι ανθεκτικό και υγιέστατο σκυλί. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας και διατροφής. Ζει πολλά χρόνια, ίσως επειδή δημιουργήθηκε μέσα από τη φυσική επιλογή και όχι από την ανθρώπινη. Η γούνα του είναι μεταξένια και δεν αφήνει πολύ τρίχωμα μέσα στο σπίτι. Κάθε μέρα ένα δίλεπτο – τρίλεπτο βούρτσισμα αρκεί για να μαζευτεί η νεκρή τρίχα στη βούρτσα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Επιπλέον συμβουλές

Δεν μοιάζει με τα άλλα μικρόσωμα σκυλιά. Δεν είναι σκυλάκι αγκαλιάς. Μπορεί να ζήσει άνετα μέσα στο σπίτι, αλλά και στον κήπο. Έχει ανάγκη από άσκηση και τρέξιμο. Επίσης, του αρέσει να μαθαίνει και έχει ανάγκη τη συντροφιά. Αντιλαμβάνεται τα πάντα, έχει αίσθηση του τι συμβαίνει και προειδοποιεί, αν πάει να συμβεί κάτι κακό. Είναι ιδανικό για παιδιά και ηλικιωμένους. Ιδανικό σκυλί για πρωτάρηδες, καθώς προσφέρει τη τέλεια συμβίωση.

enimerotiko.gr / Image by Jeanette Borchardt from Pixabay