Το Φυλαχτό: ένας κόκκινος γρανίτης σε σχήμα καρδιάς
Image by wlad74 from depositphotos

Το Φυλαχτό με το Τρίτο Μάτι και οι Δυνάμεις του
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κάποτε, σε μια μικρή πόλη, στους πρόποδες του Ολύμπου, ζούσε μια κοπέλα που την έλεγαν Βιολέτα. Ήταν γνωστή για το μεταδοτικό γέλιο της, την ευγενική της καρδιά και τα απεριόριστα όνειρά της. Ειδικά τα τα όνειρά της τα κρατούσε μέσα της σαν το φυλαχτό που πάντα ήθελε, αλλά δεν έτυχε να αποκτήσει.

Από νεαρή ηλικία, η Βιολέτα έτρεφε την επιθυμία να εξερευνήσει τον κόσμο, να ανακαλύψει τα θαύματά του και να κάνει τη διαφορά στις ζωές των άλλων.

Ένα φωτεινό απόγευμα, καθώς οι χρυσές ακτίνες του ήλιου περνούσαν μέσα από το παράθυρο του υπνοδωματίου της, η Βιολέτα αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να συστήσει τον φίλο της, τον Ηρακλή, στους γονείς της. Ο Ηρακλής ήταν μια εγκάρδια και περιπετειώδης ψυχή, που πάντα υποστήριζε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της Βιολέτας.

Με το χέρι του σφιχτά πιασμένο στο δικό της, ξεκίνησαν ένα ταξίδι για το σπίτι των παιδικών της χρόνων.

Οι γονείς της Βιολέτας

Καθώς έφτασαν στο γνωστό λευκό φράχτη, η καρδιά της Βιολέτας φτερούγισε από ενθουσιασμό και νευρικότητα. «Ηρακλή, πρόκειται να γνωρίσεις τους δύο πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου», ψιθύρισε με τα μάτια της να λάμπουν από προσμονή. Με μια βαθιά ανάσα, άνοιξε την εξώπορτα και έφερε τον Ηρακλή μέσα.

Οι γονείς της Βιολέτας, τους υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και φιλόξενα χαμόγελα. Τα μάτια της Μαίρης έλαμψαν από χαρά καθώς αγκάλιασε την κόρη της, ενώ ο πατέρας της έδωσε μια σταθερή χειραψία στον Ηρακλή, αναγνωρίζοντας αμέσως την καλοσύνη στην καρδιά του. Το δωμάτιο ήταν γεμάτο ζεστασιά και αγάπη, θέτοντας το τέλειο σκηνικό για αυτό που επρόκειτο να εκτυλιχθεί.

Σε ένα πλούσιο δείπνο, οι γονείς της Βιολέτας μοιράστηκαν ανέκδοτα από την παιδική της ηλικία, γοητεύοντας τον Ηρακλή με ιστορίες για την άγρια ​​φαντασία και την ακόρεστη περιέργειά της. Μίλησαν για τα όνειρά της να ταξιδέψει στον κόσμο, να βυθιστεί σε διαφορετικούς πολιτισμούς και να επιφέρει θετικές αλλαγές.

Διαβάστε επίσης: Αναζητώντας το Νόημα της Ζωής

Πώς θα ήταν να κατέχεις ψυχικές δυνάμεις

Με μεγάλο ενδιαφέρον για τα όνειρα της Βιολέτας, ο Ηρακλής έσκυψε προς τα εμπρός και την ρώτησε: “Βιολέτα, υπάρχει κάτι που πάντα ήθελες να ζήσεις και να φαίνεται αδύνατο;”

Η Βιολέτα δίστασε για μια στιγμή, με τα μάτια της να γυαλίζουν από ένα μείγμα τρόμου και ενθουσιασμού. Πήρε μια βαθιά ανάσα και είπε: «Ηρακλή, υπάρχει κάτι που δεν έχω ξαναπεί σε κανέναν… Πάντα αναρωτιόμουν πώς θα ήταν να κατέχεις ψυχικές δυνάμεις».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα μάτια του Ηρακλή άνοιξαν διάπλατα από περιέργεια, η καρδιά του γεμάτη αγάπη για το κορίτσι που δεν έπαψε ποτέ να τον εκπλήσσει. «Και… αν σου έλεγα ότι τα όνειρά σου μπορεί να μην είναι τόσο αδύνατα όσο φαίνονται;» ψιθύρισε, με ένα πονηρό χαμόγελο να χόρευε στα χείλη του.

Το φυλαχτό με το περίτεχνα σχεδιασμένο τρίτο μάτι

Η καρδιά της Βιολέτας χτύπαγε καθώς ο Ηρακλή άπλωσε το χέρι στην τσέπη του και έβγαλε ένα μικρό, με περίπλοκα σχέδια, κουτί. Ανοίγοντας το προσεκτικά, αποκάλυψε ένα αστραφτερό μενταγιόν από κόκκινο γρανίτη. Ήταν ένα φυλαχτό σε σχήμα καρδιάς με ένα περίτεχνα σχεδιασμένο τρίτο μάτι.

«Ο θρύλος λέει ότι αυτό το φυλαχτό έχει μυστικιστικές δυνάμεις», εξήγησε ο Ηρακλής. «Λέγεται ότι όποιος το φοράει μπορεί να αξιοποιήσει τις ψυχικές του ικανότητες».

Τα μάτια της Βιολέτας άνοιξαν διάπλατα από απορία και δυσπιστία. Πήρε με ενθουσιασμό το φυλαχτό, νιώθοντας ένα κύμα ηλεκτρικού ρεύματος στις φλέβες της. Θα μπορούσε αυτό να είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσει τα όνειρά της; Ένιωθε τόσο ευτυχισμένη!

Διαβάστε επίσης: Η ευτυχία δεν είναι ιδανικό λογικής, αλλά…

Ο Ηρακλής την αγκάλιασε και στη συνέχεια αργότερα της εξήγησε ένα αρχαίο τελετουργικό για να ενεργοποιηθεί. Αν και ποτέ δεν της εξήγησε που βρήκε το φυλαχτό ή πως τα ήξερε όλα αυτά, η Βιολέτα έσπευσε να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία ενεργοποίησης.

Όταν η Βιολέτα έδειξε το φυλαχτό με το τρίτο μάτι στον πατέρα της και ότι με αυτό μπορούσε να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, εκείνος της είπε: «Ο καλύτερος τρόπος, παιδί μου, για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά, είναι να ξυπνήσεις».

Της έκλεισε το μάτι για να την πείσει ότι το είπε αστεία, ωστόσο ο ίδιος ήξερε ότι το εννοούσε πολύ σοβαρά.

Η σύνδεση της Βιολέτας με το Σύμπαν δυνάμωνε

Οι μέρες χόρευαν μέσα στις εβδομάδες και οι εβδομάδες εκστασιάζοντας μέσα στους μήνες καθώς η Βιολέτα εμβάθυνε στις περιπλοκές των νέων δυνάμεών της. Κάθε μέρα που περνούσε, η σύνδεσή της μέσα από το φυλαχτό, με το Σύμπαν δυνάμωνε.

Μπορούσε να αντιληφθεί πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούσαν, να προβλέψει τα αποτελέσματα με απίστευτη ακρίβεια και να προσφέρει καθοδήγηση σε όσους ζητούσαν τη βοήθειά της.

Χρησιμοποίησε τις ψυχικές της ικανότητες όχι για προσωπικό όφελος, αλλά για να θεραπεύσει καρδιές, να εμπνεύσει όνειρα και να πυροδοτήσει την ελπίδα. Τα όνειρα της Βιολέτας να κάνει τη διαφορά, επιτέλους πραγματοποιήθηκαν και ο Ηρακλής στάθηκε περήφανος στο πλευρό της, υποστηρίζοντάς την σε κάθε της βήμα.

Διαβάστε επίσης: Εφηβικός έρωτας και όνειρα για το μέλλον

Το κορίτσι που κάποτε ονειρευόταν

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι ψυχικές δυνάμεις της Βιολέτας έγιναν θρυλικές και το όνομά της αντηχούσε στους αιώνες, χάρη σε εκείνο το φυλαχτό. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, αγκαλιάζοντας διαφορετικούς πολιτισμούς και αγγίζοντας αμέτρητες ζωές. Το κορίτσι που κάποτε ονειρευόταν να εξερευνήσει τον κόσμο είχε γίνει φάρος φωτός, σκορπίζοντας αγάπη, σοφία και συμπόνια όπου κι αν πήγαινε.

Και μέσα από όλα αυτά, η Βιολέτα δεν ξέχασε ποτέ την ημέρα που σύστησε τον Ηρακλή στους γονείς της. Ήταν η μέρα που βρήκε την αγάπη, ανακάλυψε τις πραγματικές της δυνατότητες και είδε τη δύναμη των ονείρων να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια της.

Ο Ηρακλής ποτέ δεν της αποκάλυψε ότι το φυλαχτό, δεν είχε σχεδιασμένο επάνω του ένα τρίτο μάτι, αλλά μόνο τα νερά του λίθου και η φαντασία της Βιολέτας το έκαναν να ζωντανέψει. Δεν της είπε ποτέ ότι τα μαγικά ενεργοποίησης ήταν βγαλμένα από το μυαλό του. Το μόνο που της εξήγησε ήταν η αλήθεια: το φυλαχτό ήταν το δώρο του για τα γενέθλιά της που πλησίαζαν σε λίγες μέρες.

diadrastika / Image by wlad74 from depositphotos.com