Τι Είναι τα «Ήτα» στο Puma Punku Ανακάλυψαν Επιστήμονες και Έμειναν Άφωνοι

[10/03/2019 - 10:53]

Τι Είναι τα «Ήτα» στο Puma Punku Ανακάλυψαν Επιστήμονες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το Puma Punku αποτελεί μέρος μιας μεγάλης αρχαίας δομής που αποτελεί μέρος του Tiwanaku στη Δυτική Βολιβία, που θεωρείται ότι χρονολογείται γύρω στο 536 μ.Χ.

Είναι ένα πραγματικά απίστευτο κατόρθωμα της μηχανικής. Μάλιστα, μερικά από τα πέτρινα μπλοκ έχουν μήκος πάνω από 7 μέτρα και βάρος άνω των 130 τόνων.

Ορισμένα είναι κατασκευασμένα από έναν τύπο κόκκινου ψαμμίτη, ενώ άλλα μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων H-μπλοκ, είναι κατασκευασμένα από τον ηφαιστειακό βράχο Andesite.

Αλλά μια νέα μελέτη στο sciencedirect.com, από τον Joseph Davidovits, τον Luis Huaman και τον Ralph Davidovits η οποία ονομάζεται Ancient organo-mineral geopolymer in South-American Monuments: Organic matter in andesite stone. SEM and petrographic Evidence, δείχνει ότι πέρα από το να είναι απίστευτα σκαλισμένα βράχια, πρόκειται για δύο μορφές αρχαίου γεωπολυμερούς σκυροδέματος.

Με απλούστερα λόγια, αυτοί οι βράχοι ανδεσίτη περιέχουν οργανική ύλη, γεγονός που το κάνει ανήκουστο για ένα ηφαιστειακό βράχο και επομένως δείχνει ότι έγινε με τεχνητά μέσα.

Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι σχετικά σύντομα, οι ερευνητές θα μπορούν μπορεί να χρονολογήσουν ακριβέστερα τα μπλοκ του Puma Punku, ώστε να μπορούμε να έχουμε μια σαφώς καλύτερη ένδειξη του πόσο παλιά είναι αυτή η διάσημη τοποθεσία, αλλά ειδικότερα για αυτές τις κατασκευές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Scientific Evidence that the Puma Punku H-Blocks Are Artificial Geopolymer | Ancient Architects

diadrastika.com

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ