Κέρατα στο Κεφάλι

Υπήρξε Φυλή των Ανθρώπων με Πραγματικά Κέρατα στο Κεφάλι;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όταν αναφερόμαστε στην λέξη “κέρατο” το μυαλό μας πηγαίνει στην απιστία μεταξύ ζευγαριών. Όμως, εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ίσως, να έχετε προσέξει σε μουσεία, ή σε φωτογραφίες ότι κάποια αγάλματα παρουσιάζονται με κέρατα στο κεφάλι. Ο Μιχαήλ Άγγελος, για παράδειγμα, φιλοτέχνησε τον Μωυσή με κέρατα στο κεφάλι του, για να δείξει τον δεσμό του με τον αίμα των βασιλιάδων της προκατακλυσμιαίας εποχής.

Η Φυλή των Ανθρώπων με Πραγματικά Κέρατα στο Κεφάλι

Ο Μωυσής, λέγεται, ότι κατέβηκε από το βουνό με κέρατα στην αρχή της αστρολογικής εποχής του Ραμ, δηλώνοντας: «Είμαι ο κριός του Θεού!» Σύμπτωση; Τα κέρατα, κατά την εποχή του Μωυσή, ήταν σύμβολο εξουσίας και δύναμης.

Έχει υποστηριχτεί ότι απόγονοι είτε των προκατακλυσμιαίων Ατλάντων είτε των Λεμουρίων έφεραν αυτό το σύμβολο, το οποίο αποδίδεται συνήθως στους “Φωτεινούς”. Οι “Φωτεινοί” απεικονίζονται με κέρατα στα κεφάλια τους. Λέγεται ότι ήταν ένα σύμβολο σοφίας, ηγεσίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σαμάνοι, οι ιερείς και οι βασιλιάδες υιοθέτησαν επίσης το σκέπασμα του κεφαλιού με κέρατα, ή αιχμηρά “καπέλα”, ειδικά με τη μορφή του στέμματος.

Πολλοί θεοί, όπως ο Δίας, συμπεριλαμβανομένου του Γιαχβέ, ακόμα και ο Μέγας Αλέξανδρος, έχουν απεικονιστεί με κέρατα στο κεφάλι. Άραγε, είναι αυτές οι απεικονίσεις, απλοί συμβολισμοί; Μήπως υπήρξε κάποια φυλή ανθρώπων – ή άλλων όντων που ήρθαν ή συνυπήρχαν με τους ανθρώπους;

Διαβάστε επίσης: Κερασφόροι Θεοί: Τι Συμβόλιζαν τα Κέρατα στο Κεφάλι

Η Φυλή των Ανθρώπων με Πραγματικά Κέρατα στο Κεφάλι

Σύμφωνα με το τεύχος του Pursuit, 6: 69-70, Ιούλιος 1973 και Mysteries of the Unexplained , σ. 39 1992, ανθρώπινα κρανία με κέρατα ανακαλύφθηκαν στο ταφικό ανάχωμα Sayre, στο Bradford County της Pennsylvania, την δεκαετία του 1880. Το κέρατο ήταν πέντε εκατοστά περίπου πάνω από τα φρύδια, ενώ οι σκελετοί είχαν περίπου 2,1 μέτρα ύψος, με όλη την υπόλοιπη ανατομία να είναι φυσιολογική.

Εκτιμήθηκε ότι τα σώματα εκείνα είχαν ταφεί γύρω στο 1200 μ.Χ. Τα οστά στάλθηκαν στο Αμερικανικό Ερευνητικό Μουσείο στη Φιλαδέλφεια, όπου αργότερα υποστηρίχθηκε ότι έχουν κλαπεί και δεν ξαναβρέθηκαν από τότε. Μεγαλόσωμοι άνθρωποι, με κέρατα στο κεφάλι βρέθηκαν, επίσης, νότια της Elmira και του Wellsville, στη Νέα Υόρκη.

Αλλά το περίεργο αυτό παρελθόν φαίνεται πως με κάποιο τρόπο φτάνει έως τις μέρες μας, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων – αν και σπάνιες – που φέρουν ένα τουλάχιστον ένα κέρατο στο κεφάλι τους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικές είναι η περιπτώσεις της υπεραιωνόβιας Zhang Ruifang από την Κίνα η οποία από το 2009 άρχισε να παρατηρεί πως αναπτυσσόταν ένα κέρατο στην αριστερή πλευρά του μετώπου της.

Η Φυλή των Ανθρώπων με Πραγματικά Κέρατα στο Κεφάλι

Επίσης, μία από τις πιο θεαματικές περιπτώσεις ανθρώπινου κέρατος είχε μια 69χρονη γυναίκα που το κέρατο που αναπτύχθηκε έφτασε τα 17 εκατοστά αλλά, τελικά, αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση. Δεν είναι περισσότερα πράγματα γνωστά για αυτή τη γυναίκα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η Φυλή των Ανθρώπων με Πραγματικά Κέρατα στο Κεφάλι

Τι μπορεί να συμβαίνει, λοιπόν; Μήπως κάποτε υπήρχε μία φυλή, με κέρατα στο κεφάλι που είχαν την εξουσία και κάποιοι την “δανείστηκαν” με ανάλογες αμφιέσεις -είτε είχαν το ανάλογο κύρος και τη δύναμη, είτε όχι;

Κι αν πράγματι υπήρχαν, ήταν άνθρωποι ή κάτι άλλο; Μπορεί αυτές οι περιπτώσεις στην σύγχρονη εποχή μας, ανθρώπων με κέρατα στο κεφάλι, να είναι προϊόν κληρονομικότητας από ένα πολύ μακρινό και άγνωστο παρελθόν;

Διαβάστε επίσης: Ο χαιρετισμός των κεράτων. Η χειρονομία με βαθύτερους συμβολισμούς που δαιμονοποιήθηκε

diadrastika