Σκάλες που οδηγούν στον άλλο κόσμο
Image by Aquir014b from depositphotos

Ο θάνατος ενός έντιμου που πάει στον άλλο κόσμο
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε μια γραφική μικρή πόλη, ζούσε ένας άντρας που τον έλεγαν Χρήστο. Ήταν σεβαστός από όλους στην κοινότητα για την ακλόνητη ειλικρίνειά του. Ήταν άνθρωπος με τσίπα. Ο Χρήστο πίστευε ότι η ακεραιότητα ήταν το θεμέλιο μιας καλής ζωής και ζούσε με αυτήν την αρχή κάθε μέρα. Ποτέ δεν φαντάστηκε ότι αυτές οι αρετές θα τον συνόδευαν στον άλλο κόσμο.

Στον άλλο κόσμο

Ένα ηλιόλουστο πρωί, καθώς ο Χρήστος περπατούσε στο πάρκο, ένιωσε ξαφνικά ένα κύμα ζάλης. Κατέρρευσε πάνω στο μαλακό γρασίδι, με το όραμά του να σβήνει. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, βρέθηκε σε ένα μέρος που δεν έμοιαζε με οτιδήποτε είχε ξαναδεί.

Ο αέρας ήταν χρωματισμένος με μια μυστικιστική γαλήνη και το τοπίο ήταν στολισμένο με ζωηρά χρώματα και αιθέρια ομορφιά. Ο Χένρι συνειδητοποίησε ότι είχε μπει στον άλλο κόσμο.

Ο φύλακας της μετά θάνατον ζωής

Καθώς στεκόταν εκεί, σαστισμένος, μια φιγούρα αναδύθηκε από μακριά. Ήταν ένα λαμπερό ον, που έλαμπε με ένα ζεστό φως. Η ύπαρξη συστήθηκε ως Άγγελος, φύλακας της μετά θάνατον ζωής.

Εξήγησε ότι η ακλόνητη ειλικρίνεια του Χρήστου του είχε δώσει το προνόμιο να εισέλθει σε αυτό το βασίλειο. Ο Χένρι έμεινε έκπληκτος, αλλά η ταπεινή του φύση τον εμπόδισε να απολαύσει τη δόξα του.

Μάρτυρας των επιπτώσεων της εντιμότητάς του

Ο Άγγελος καθοδήγησε τον Χρήστο στο συναρπαστικό βασίλειο, δείχνοντάς του τα θαύματα του άλλου κόσμου. Όπου κι αν πήγαιναν, ο Χρήστος γινόταν μάρτυρας των επιπτώσεων της εντιμότητάς του στις ψυχές που κατοικούσαν σε αυτό το αιθέριο μέρος.

Οι άνθρωποι ήταν χαρούμενοι, είχαν εμπιστοσύνη και ζούσαν αρμονικά. Οι καρποί των ειλικρινών πράξεων του Χένρι είχαν κυματίσει τις ζωές αμέτρητων ατόμων, ακόμη και μετά το θάνατο του.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο Άγγελος μοιράστηκε ιστορίες για το πώς η ειλικρίνεια του Χρήστου είχε επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων πίσω στη Γη.

Ήταν η στιγμή που επέστρεψε ένα πορτοφόλι γεμάτο με χρήματα στη νόμιμη ιδιοκτήτριά του, μια ανύπαντρη μητέρα που αγωνιζόταν. Η ειλικρίνειά του της είχε δώσει ελπίδα και τη βοήθησε να φροντίσει τα παιδιά της.

Έπειτα, ήρθε η στιγμή που αντιστάθηκε στη διαφθορά, αποκαλύπτοντας ένα κακόβουλο σχέδιο που μάστιζε την πόλη. Η θαρραλέα πράξη του είχε αποκαταστήσει την πίστη στη δικαιοσύνη και έφερε ενότητα στην κοινότητα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Καθώς ο Χρήστος άκουγε αυτές τις ιστορίες, δάκρυα ευγνωμοσύνης κύλησαν στα μάτια του. Ποτέ δεν είχε συνειδητοποιήσει την έκταση της επίδρασής του στους άλλους. Πάντα πίστευε ότι η ειλικρίνεια ήταν η δική του ανταμοιβή, αλλά τώρα κατάλαβε τη βαθιά επιρροή που είχε στον κόσμο γύρω του.

Σε μια μεγαλοπρεπή αίθουσα

Μετά από αυτό που ένιωθε σαν μια αιωνιότητα στον άλλο κόσμο, ο Άγγελος οδήγησε τον Χρήστο σε μια μεγαλοπρεπή αίθουσα. Μέσα στα μεγάλα τείχη του, μια μεγαλειώδης γιορτή βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο Χρήστος έμεινε έκπληκτος βλέποντας οικεία πρόσωπα – φίλους, οικογένεια, ακόμα και αγνώστους που είχε αγγίξει με την ειλικρίνειά του. Όλοι τον περικύκλωσαν, χειροκροτώντας τον και ευχαριστώντας τον για τη θετική επίδραση που είχε στη ζωή τους.

Πλημμυρισμένος από συγκίνηση, ο Χρήστος μίλησε στις συγκεντρωμένες ψυχές, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του και υποσχόμενος να συνεχίσει να εμπνέει ειλικρίνεια στις καρδιές όσων ζουν στη Γη.

Εκείνη τη στιγμή, οι αγνές του προθέσεις και η αταλάντευτη ειλικρίνειά του όχι μόνο είχαν καθορίσει τη δική του ζωή αλλά είχαν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στις ψυχές που συνάντησε.

Ώρα να επιστρέψει στη Γη

Καθώς η γιορτή έφτασε στο αποκορύφωμά της, ο Χρήστος ένιωσε ένα απαλό αεράκι. Ο Άγγελος εμφανίστηκε δίπλα του, με τα μάτια του να αστράφτουν από περηφάνια. Τον ενημέρωσε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στη Γη, για να συνεχίσει να απλώνει τους σπόρους της ειλικρίνειας και της ακεραιότητας.

Με βαριά καρδιά, ο Χρήστος αποχαιρέτησε τις ψυχές που είχε αγγίξει στον άλλο κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Αναζητώντας το Νόημα της Ζωής

Ξεκίνησε να κάνει τον κόσμο καλύτερο

Καθώς άνοιξε τα μάτια του, βρέθηκε πίσω στο πάρκο, ξαπλωμένος στο γρασίδι. Σηκώθηκε όρθιος, ανανεώθηκε με σκοπό και αποφασιστικότητα. Οπλισμένος με τη γνώση της βαθιάς επιρροής της ειλικρίνειάς του, ξεκίνησε να κάνει τον κόσμο καλύτερο, μια ειλικρινή ενέργεια κάθε φορά.

Και έτσι, η ιστορία του Χρήστου, του έντιμου ανθρώπου, συνεχίζει να εμπνέει αμέτρητες ψυχές, υπενθυμίζοντάς τους ότι η ειλικρίνεια δεν είναι απλώς μια αρετή, αλλά μια ισχυρή δύναμη που μπορεί να διαμορφώσει τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

diadrastika / Image by Aquir014b from depositphotos.com