Σημάδια ότι έχουμε προοριστεί να είμαστε μόνοι και γιατί

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σίγουρα, όλοι πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος κάπου εκεί έξω για όλους μας, αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά. Αλλά μπορούμε να τον έχουμε στη ζωή μας; Μήπως, μερικές φορές το πεπρωμένο μας δεν είναι τόσο απλό;

Σας έχει τύχει να είστε σε μία αγαπημένη παρέα, με καλούς φίλους ή με τον σύντροφό σας, αλλά παράλληλα να αισθάνεστε μόνοι; Κι αυτό να συμβαίνει σχεδόν πάντα;

Μία από τις πτυχές της ζωής, κατά τη διάρκεια μιας ενσάρκωσης, είναι ότι πρέπει να είμαστε μόνοι. Όχι εντελώς μόνοι, αλλά όχι και με τον τρόπο που δεν θα θέλαμε να επιλέξουμε.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως είναι ένα μάθημα που μας στέλνει το Σύμπαν. Αν υποθέσουμε ότι συμβαίνει αυτό, τότε το μάθημα της ζωής είναι η ανεξαρτησία μας και το να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας.

Είτε πιστεύετε ότι είστε κάποιος που προορίζεται να είναι μόνος σε αυτή τη ζωή είτε όχι, η ευημερία και η ευτυχία που αναζητάτε, δεν βρίσκεται εκεί που την ψάχνετε. Είναι μέσα σας και εκεί πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να την βρείτε.

Αν και ακούγεται απλό, τα μάθημα που μας κάνει το Σύμπαν, είναι πολύ πιο πολύπλοκο από ό, τι θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε.

Στη συνέχεια, επισημαίνουμε μερικά από τα σημάδια ότι μπορεί να βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση, αλλά δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι είστε προορισμένοι να είστε Μόνοι:

1. Προτιμάτε να ξοδεύετε χρόνο με τον εαυτό σας από ότι με άλλους

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος να εκτιμήσετε στο να προτιμάτε να μένετε με τον εαυτό σας. Ο λόγος είναι ότι ψάχνεστε, αλλά ακόμα δεν ξέρετε τι ακριβώς.

2. Είσαι πολύ επιλεκτικός

Εάν είστε πολύ επιλεκτικοί, οι πιθανότητες να βρείτε το σωστό άτομο να σταθεί δίπλα σας, μειώνονται ή/και εκμηδενίζονται. Μία ακόμη ένδειξη ότι αναζητάτε την μοναξιά.

3. Έχετε μια εσφαλμένη προοπτική της αγάπης

Αν νομίζετε ότι με την αγάπη θα διορθώσετε όλα τα προβλήματά σας, τότε πολύ σύντομα θα απογοητευτείτε, ενώ παράλληλα παιδεύετε και το σύντροφό σας. Η αγάπη είναι για να ξεχειλίζει από μέσα σας και όχι για να γεμίζει τα κενά σας.

4. Έχετε την τάση να βρίσκεστε σε τοξικές σχέσεις

Όταν βρεθείτε σε μια σχέση, πάντα αποδεικνύεται τοξική και αυτό σας κάνει να θέλετε να απομακρυνθείτε. Πρέπει να τα καταφέρετε να ξεφύγετε και ας γίνει η αιτία να απογοητευτείτε και να μείνετε πάλι μόνοι.

5. Είστε ένα πολύ εγωιστικό άτομο

Εάν δεν έχετε την προθυμία να είστε λίγο ανιδιοτελής, τότε αυτό είναι ένα μονοπάτι που σας οδηγεί κατευθείαν στο να είστε μόνοι, ακόμη κι αν έχετε δεκάδες φίλους. Αν δεν είστε πρόθυμοι να δώσετε ελεύθερα και να λάβετε, τότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας.

6. Είστε πολύ κολλημένοι στις επιλογές σας

Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε τους τρόπους σας, αλλά και τους δρόμους της ζωής σας, θα είστε μόνοι για το υπόλοιπο της ζωής σας. Πρέπει να είστε ανοιχτοί για συμβιβασμό. Καμία σχέση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς συμβιβασμούς.

7. Ακόμα ψάχνεστε με τον εαυτό σας

Έχετε εντοπίσει ότι είναι σημαντικό να υπολογίσετε πρώτα ποιοι είστε και τι έχει αυτός ο κόσμος να σας προσφέρει. Μπορεί να το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά αν όχι, τότε πρέπει να αντιληφθείτε ότι είστε σε αναζήτηση της ψυχής σας.

8. Δεν σας αρέσει να είστε εξαρτημένοι

Αν δεν είστε φίλος στην ιδέα της “σύνδεσης” και του “συμβιβασμού” με άλλους, τότε, μάλλον αυτό μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αν και αυτό μπορεί να αλλάξει όσο περνά ο καιρός, το πεπρωμένο σας τείνει να σας δείξει ότι αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος που οδηγεί στο να είστε μόνοι. Είναι ένας υποσυνείδητος οδηγός ότι πρέπει να ψάξετε μέσα σας περισσότερο.

9. Είστε πολύ επικεντρωμένοι στα όνειρά σας.

Όσο πιο επικεντρωμένος είστε στους στόχους σας και τα όνειρά σας, ή την καριέρα σας, τόσο λιγότερο χρόνο έχετε για άλλα πράγματα. Η μοναξιά σας, είναι ένα μεγάλο τίμημα που πρέπει να πληρώσετε για να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας, αλλά είναι και μία μεγάλη ένδειξη ότι ενώ το Σύμπαν σας δείχνει το δρόμο της εμβάθυνσης στον εαυτό σας, εσείς το αποφεύγετε ενασχολούμενοι με άλλα.

Ίσως, αυτή να είναι η χειρότερη μοναξιά που μπορείτε να βιώσετε, αποκομμένοι τόσο από τους γύρω σας, όσο και από τον ίδιο σας τον εαυτό.

diadrastika / Image by Napaporn Sripirom from Pixabay