παππούς και εγγονή περπατούν ως την άκρη του δάσους να δουν τα αστέρια
Image by Kostia777 from depositphotos

Ψίθυροι των Άστρων για το Μυστικό του Σύμπαντος
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα βράδυ, καθώς ο ήλιος βυθίστηκε κάτω από τον ορίζοντα, ρίχνοντας μια ζεστή χρυσαφένια απόχρωση σε όλο το τοπίο, η μικρή Έλενα φόρεσε ανυπόμονα το αγαπημένο της πλεκτό πουλόβερ και βγήκε βόλτα με τον αγαπημένο της παππού.

Χέρι-χέρι, έκαναν βόλτες στο φιδωτό μονοπάτι που οδηγούσε στην άκρη του γαληνιιυ δάσους, όπου ψιθυρίζονταν μυστικά ανάμεσα στα αιωνόβια δέντρα.

Στην απέραντη έκταση του έναστρου ουρανού

Καθώς έφτασαν στον προορισμό τους, η απέραντη έκταση του έναστρου ουρανού αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο.

Τα μάτια της Έλενας άνοιξαν διάπλατα με απορία, το βλέμμα της καρφώθηκε στα λαμπερά φώτα που κοσμούσαν τον μαύρο καμβά του νυχτερινού ουρανού.

Διαβάστε επίσης: Ταξίδι Μέσα στην Ολότητα. Χαμένοι στο Σύνολο

Δεν μπορούσε παρά να αφήσει την περιέργειά της να φουσκώσει, ωθώντας την να κάνει στον παππού της την ερώτηση που της γαργαλούσε το μυαλό για χρόνια.

Το μυστικό των αστεριών

«Ποιο είναι το μυστικό των αστεριών, παππού;» Η φωνή της Έλενας έτρεμε από ενθουσιασμό, τα μάτια της έλαμπαν από προσμονή.

Ένα απαλό χαμόγελο κοσμούσε το πρόσωπο του παππού της καθώς την τράβηξε πιο κοντά, τυλίγοντας το χέρι του γύρω από τους ώμους της. «Αχ, αγάπη μου, Έλενα», μίλησε απαλά, με τα λόγια του να κουβαλούν μια αίσθηση αρχαίας σοφίας.

«Τα αστέρια κρατούν μέσα τους το μεγαλύτερο μυστικό του σύμπαντος, μια ιστορία τόσο παλιά όσο ο ίδιος ο χρόνος».

Η καρδιά της Έλενας φτερούγισε δυνατά. Η φαντασία της έτρεχε με τις πιθανότητες. Άκουγε με προσήλωση καθώς ο παππούς της άρχισε να ξετυλίγει το ουράνιο μυστήριο που είχε αιχμαλωτίσει το μυαλό αμέτρητων ονειροπόλων.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σε έναν κοσμικό χορό ενέργειας

“Πριν από πολύ καιρό”, άρχισε, με τη φωνή του μελωδική σαν νανούρισμα, “το σύμπαν γεννήθηκε από έναν κοσμικό χορό ενέργειας.

Τα αστέρια, Έλενα, είναι τα απομεινάρια ουράνιων εκρήξεων, που σκορπίζουν αστερόσκονη στους ουρανούς. Κάθε αστέρι είναι ένα φάρος ζωής και μαρτυρία για τον αιώνιο κύκλο της δημιουργίας».

Τα μάτια της Έλενας άνοιξαν διάπλατα, για μια ακόμα φορά. Το μυαλό της ξεπέρασε τα όρια της νεαρής κατανόησής της.

Διαβάστε επίσης: Τα Μεγάλα Μυστικά Κρύβονται Πάντα σε Κοινή Θέα

Ένιωσε το βάρος του σύμπαντος να πέφτει στους ώμους της, καθώς ο παππούς της συνέχιζε να μοιράζεται τα μυστικά που είχαν περάσει από γενιά σε γενιά.

Οι αφηγητές του σύμπαντος

«Το μυστικό βρίσκεται στη διασύνδεση των πάντων», ψιθύρισε, με τη φωνή του μόλις να ακούγεται πάνω από τα θρόισμα των φύλλων.

“Τα αστέρια δεν είναι απλές κηλίδες φωτός, είναι οι αφηγητές του σύμπαντος. Κρατάνε μέσα τους τις αναμνήσεις αμέτρητων κόσμων, τα όνειρα ξεχασμένων πολιτισμών και τις ελπίδες των ψυχών που δεν έχουν γεννηθεί.”

Το μυαλό της Έλενας στροβιλιζόταν με εικόνες μακρινών γαλαξιών, άστρων και πλανητών, γεμάτα ζωή απο πλασμάτα που αψηφούσαν τη φαντασία. Τα λόγια του παππού της ζωγράφισαν μια ζωντανή, ολοζώντανη εικόνα κοσμικών θαυμάτων, ανάβοντας μια φωτιά στην καρδιά της.

Είμαστε μέρος κάτι μεγαλύτερου

«Κάθε αστέρι», συνέχισε ο παππούς της, «είναι μια υπενθύμιση ότι είμαστε μέρος κάτι μεγαλύτερου, μιας υπέροχης κατασκηνωσης υφασμένης με τα νήματα της αστερόσκονης.

Διαβάστε επίσης: Τα Μυστικά του Ουράνιου Φαραώ

Όπως τα αστέρια φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό, έτσι και τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μας φωτίζουν τη δική μας ύπαρξη. Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, αγάπη μου Έλενα, δεμένοι από τα ίδια κοσμικά νήματα που γέννησαν το σύμπαν».

Στα μυστικά των αστεριών

Η Έλενα φώλιασε πιο κοντά στον παππού της, η καρδιά της γέμισε με μια νεοανακαλυφθείσα κατανόηση και εκτίμηση για το σύμπαν που εκτεινόταν πολύ πέρα ​​από τις δυνατότητες της.

Τα μυστικά των αστεριών είχαν ξυπνήσει μέσα της μια διψα, μια επιθυμία να εξερευνήσει τις απεριόριστες δυνατότητες που περίμενε.

Από εκείνη τη στιγμή η μικρή Έλενα έγινε εξερευνητής τόσο του κόσμου όσο και της δικής της φαντασίας.

Με κάθε βήμα που έκανε, κουβαλούσε το ψιθύρισμα από τη σοφία των αστεριών μέσα της, για πάντα συνδεδεμένη με τον ουράνιο χορό που είχε γεννήσει την ύπαρξή της.

Καθώς στέκονταν κάτω από τον έναστρο ουρανό, η Έλενα και ο παππούς της αγκάλιασαν την ομορφιά που τους τύλιγε, γνωρίζοντας ότι τα μυστικά του σύμπαντος έπρεπε να μοιράζονται στους αιώνες.

Διαβάστε επίσης: Η Μηχανή των Ψυχών

Κι έτσι, συνέχισαν τη βόλτα τους, πιασμένοι χέρι χέρι, στο δάσος με καρδιές και μυαλά ανοιχτά στα άπειρα θαύματα που τους περίμεναν.

diadrastika / Image by Kostia777 from depositphotos.com