οι νεράιδες που πετούν και είναι τρεις
Image by lighthouse from depositphotos

Οι Νεράιδες και τα Απλωμένα Ρούχα του Μωρού
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μικρό χωριό, φωλιασμένο ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους, ζούσε ένα νεαρό ζευγάρι. Η Ευγενία και ο Σωτήρης. Ήταν στοργικοί γονείς του αξιολάτρευτου δύο μηνών μωρού τους. Ένα μοιραίο βράδυ, καθώς ο ουρανός πήρε μια βαθιά απόχρωση του μωβ, ο ειρηνικός κόσμος τους ήταν έτοιμος να διαταραχθεί. Η “κακιά ώρα” δεν άργησε να έρθει. Όμως οι νεράιδες είχαν το νου τους.

Διαβάστε επίσης: Η Κακιά Ώρα και τα Μυστηριώδη Φαινόμενα

Ένας επικίνδυνος δραπέτης

Δύο αστυνομικοί, περιπολούσαν στους ήσυχους δρόμους της πόλης όταν έλαβαν την είδηση ​​για έναν επικίνδυνο δραπέτη. Αποφασισμένοι να διατηρήσουν την κοινότητα ασφαλή, έσπευσαν να ενημερώσουν προσωπικά όλους τους κατοίκους. Οι αστυνομικοί χτύπησαν και την πόρτα των δύο νέων γονιών, με τα πρόσωπά τους βαριά με ανησυχία.

«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει ένας επικίνδυνος δραπέτης που περιφέρεται στην πόλη απόψε», εξήγησε ο ένας αστυνομικός, με χαμηλή φωνή και σοβαρή. «Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να μείνετε μέσα και να κρατήσετε την οικογένειά σας ασφαλή μέχρι να τον πιάσουμε».

Η Ευγενία και ο Σωτήρης ευχαρίστησαν τους αστυνομικούς για την προειδοποίησή τους και υποσχέθηκαν να ακούσουν τη συμβουλή τους. Ωστόσο, μέσα στο χάος και την ανησυχία, ξέχασαν ότι είχαν απλώσει τα ρούχα του μικρού αγοριού τους για να στεγνώσουν στον κήπο. Το μυαλό του ζευγαριού είχε καταναλωθεί από σκέψεις για τον δραπέτη, ξεχνώντας τελείως τα ρούχα που φτερουγίζουν στο νυχτερινό αεράκι.

Καθώς περνούσε η νύχτα, οι κραυγές του αβάφτιστου διαπέρασαν τη σιωπή της νυσταγμένης πόλης. Η Ευγενία και ο Σωτήρης προσπάθησαν τα πάντα για να παρηγορήσουν το ανικανοποίητο μωρό τους, αλλά τίποτα δεν φαινόταν να λειτουργεί. Τελικά, και οι δύο γονείς έπεσαν σε έναν ανήσυχο ύπνο, εντελώς εξαντλημένοι.

Τα απλωμένα ρούχα του μωρού

Το επόμενο πρωί, όταν οι χρυσές ακτίνες του ήλιου φίλησαν τη γη, η Ευγενία όρμησε στον κήπο για να πάρει τα απλωμένα ρούχα του μωρού. Προς απογοήτευσή της, τα βρήκε σκορπισμένα στο δροσερό γρασίδι. Με βαριά καρδιά, έντυσε το μωρό, αγνοώντας τις πιθανές συνέπειες της παράβλεψής της.

Διαβάστε επίσης: Ο φανταστικός φίλος και το 6χρονο αγοράκι

Καθώς η μέρα προχωρούσε, το μωρό αδιαθετούσε όλο και περισσότερο. Τα κάποτε λαμπερά του μάτια έγιναν θαμπά, και τα ροδαλά μάγουλά του χλόμιασαν. Η Ευγενία και ο Σωτήρης ήταν μπερδεμένοι, αναζητώντας απαντήσεις για την ξαφνική ασθένεια του μωρού τους.

Μέσα στην καρδιά τους πίστευαν ότι οι νεράιδες είχαν μαγέψει το αγαπημένο τους παιδί μέσω της απλωμένη μπουγάδας – ήταν μία πεποίθηση που έχαιρε στο χωριό ήδη από τα παλιά χρόνια.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Απελπισμένοι για βοήθεια, στράφηκαν στους γιατρούς αλλά δεν μπόρεσαν να διαγνώσουν κάτι. Τι άλλο να έκαναν; Δεν τους έμενε τίποτε άλλο από το να συναντήσουν μια γερόντισσα που όλη την θεωρούσαν πρώτη στα ξόρκια και στα ξεματιάσματα. Η γυναίκα άκουσε με προσήλωση την ιστορία τους, με τα μάτια της γεμάτα συμπόνια.

Οι νεράιδες

«Αγαπητοί μου φίλοι», άρχισε, «οι νεράιδες δεν είχαν κανένα χέρι στην ασθένεια του μωρού σας. Στην πραγματικότητα, φρόντισαν να είναι καλά».

Η Ευγενία και ο Σωτήρης αντάλλαξαν σαστισμένες ματιές. “Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό;” αναρωτήθηκαν σχεδόν με μια φωνή.

Η γερόντισσα συνέχισε, “Τα ρούχα που άφησες έξω τη νύχτα άγγιξαν οι ευγενικές νεράιδες που κατοικούν σε αυτούς τους λόφους. Είδαν τη λησμονιά σου και, χρησιμοποιώντας τις μαγικές τους ικανότητες, καθάρισαν τα ρούχα από κάθε κακό που θα μπορούσε να είχε συμβεί στο μωρό. Αρρώστησε για να διώξει όλα τα κακά και τα άσχημα. Μέχρι να επιστρέψετε σπίτι θα είναι μια χαρά υγιέστατο και πάλι.”

Πράγματι, έτσι συνέβη. Από τότε, το μωρό που σταδιακά έγινε άντρας και ηλικιωμένος, δεν αρρώστησε ποτέ. Η γερόντισσα τους έδωσε και ένα φυλαχτό για να φοράει πάντα που το χόρεψαν οι νεράιδες.

Διαβάστε επίσης: Το Φυλαχτό με το Τρίτο Μάτι και οι Δυνάμεις του

Πλημμυρισμένοι από ευγνωμοσύνη, η Ευγενία και ο Σωτήρης συνειδητοποίησαν την ομορφιά των πράξεων των νεράιδων. Από εκείνη την ημέρα και μετά, έθρεψαν μια βαθιά σύνδεση με τα μαγικά όντα. Καθώς το αγόρι μεγάλωνε, ανακάλυψε ότι διέθετε ένα εξαιρετικό χάρισμα. Μπορούσε να δει και να επικοινωνήσει με τις νεράιδες που τον προστάτευαν κάποτε.

Ο γιατρός

Υπό την καθοδήγησή τους, το αγόρι ανέπτυξε μια βαθιά κατανόηση του πνευματικού βασιλείου. Έμαθε τα μυστικά της θεραπείας και χρησιμοποιούσε τις μοναδικές του ικανότητες για να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη. Παράλληλα σπούδαζε γιατρός. Οι νεράιδες του χάρισαν σοφία, ενσυναίσθηση και ακλόνητη αφοσίωση για να φέρει χαρά και αρμονία στον κόσμο.

Η είδηση ​​για τα εξαιρετικά δώρα του νεαρού άντρα εξαπλώθηκε παντού και άνθρωποι από όλα τα διπλανά χωριά αναζήτησαν την καθοδήγησή του. Έγινε γνωστός ως ο «Ψιθυριστής της Νεράιδας», έναν τίτλο που έφερε με τιμή και ταπεινότητα.

Και έτσι, η πόλη άκμασε κάτω από την καλοπροαίρετη επιρροή του γιατρού που δεν έπαιρνε χρήματα για τις θεραπείες του, για πάντα ευγνώμων στις νεράιδες που κάποτε πρόσεχαν το αγαπημένο τους μωρό.

Διαβάστε επίσης: Οι Νεράιδες έχουν επιστρέψει σε κάποια απομακρυσμένα σημεία στην φύση

Η Ευγενία και ο Σωτήρης, επίσης, ήταν γεμάτοι με απέραντη περηφάνια καθώς είδαν το απίστευτο ταξίδι του γιου τους, γνωρίζοντας ότι οι νεράιδες δεν τον είχαν μαγέψει, αλλά τον ευλόγησαν με μια καλή μοίρα.

diadrastika / Image by lighthouse from depositphotos.com