Σκάλα για το ταξίδι της ψυχής προς τον ουρανό
Image by yaalan from depositphotos

Το Θερινό Ηλιοστάσιο Ανοίγουν οι Πύλες της Ψυχής
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Υπάρχει μία πεποίθηση ότι κατά το θερινό ηλιοστάσιο ανοίγουν οι Πύλες της Ψυχής. Αυτή η πεποίθηση οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε ένα εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης και αυτογνωσίας. Κατά αυτή την περίοδο, όταν ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό, ο λόγος γίνεται πιο έντονος, οι σκέψεις πιο σαφείς και η αίσθηση ενός υψηλότερου σκοπού εντείνεται.

Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ενέργεια;

Λέγεται, λοιπόν, ότι κατά το θερινό ηλιοστάσιο, οι πύλες της ψυχής ανοίγουν και μας δίνουν την ευκαιρία να συνδεθούμε με τον εσωτερικό μας εαυτό και την ανώτερη ενέργεια που κατοικεί μέσα μας. Είναι μια περίοδος που μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε την πνευματική μας πλευρά και να ενισχύσουμε τη σύνδεσή μας με το θείο – όπως κι αν το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Υπάρχουν αρκετές οδηγίες και κατευθύνσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Στη συνέχεια θα σας περιγράψω πως το αντιλαμβάνομαι ο ίδιος.

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την ενέργεια με διάφορους τρόπους. Ένας τρόπος είναι μέσω της διαλογικής μελέτης και της σκέψης. Αφιερώνοντας χρόνο στη σιωπή και στη σκέψη, μπορούμε να ανοίξουμε την καρδιά μας στην καθοδήγηση της ψυχής και να λάβουμε σοφείς εσωτερικές απαντήσεις.

Ποια είναι η σημασία της αυτογνωσίας και της σύνδεσης με το θείο;

Η αυτογνωσία είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να ανακαλύψουμε την πραγματική μας ουσία και να συνδεθούμε με τον εσωτερικό μας εαυτό. Κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστάσιου, οι πύλες της ψυχής ανοίγουν και μας προσκαλούν να εξερευνήσουμε τα βαθύτερα ένστικτά μας και τις ουσιαστικές επιθυμίες μας.

Η σύνδεση με το θείο είναι η διαδικασία μέσω της οποίας αναγνωρίζουμε και αξιοποιούμε την ύπαρξη μιας υψηλότερης δύναμης ή ενέργειας στη ζωή μας. Κατά το θερινό ηλιοστάσιο, αυτή η σύνδεση γίνεται πιο εύκολη και βαθιά, καθώς η ενέργεια του ήλιου ενισχύει την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ των εαυτών μας και του θείου.

Πώς να επωφεληθούμε από τις πύλες της ψυχής κατά το θερινό ηλιοστάσιο;

Για να επωφεληθούμε από τις πύλες της ψυχής κατά το θερινό ηλιοστάσιο, πρέπει να είμαστε ανοικτοί και αποδεκτικοί στην ενέργεια που μας περιβάλλει. Μπορούμε να το επιτύχουμε μέσω του διαλογισμού και της διαλογικής μελέτης και συζήτησης με τον αυτό μας, της σιωπής, αλλά και της αποδοχής της μεταξύ μας σύνδεσης και του θείου.

Τακτική διαλογική μελέτη μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε νέες πλευρές του εαυτού μας και να ανοίξουμε τις πύλες της ψυχής περαιτέρω. Επιπλέον, η σιωπή μας επιτρέπει να ακούμε τις εσωτερικές μας φωνές και να λάβουμε σαφή μηνύματα από τον εσωτερικό μας οδηγό.

Συνεπώς, ας εκμεταλλευτούμε αυτήν την περίοδο και ας ανοίξουμε τις πύλες της ψυχής μας κατά το θερινό ηλιοστάσιο. Μέσα από αυτήν τη σύνδεση με το θείο, θα ανακαλύψουμε μια νέα διάσταση του εαυτού μας και θα αισθανθούμε μια ανανεωμένη ενέργεια και εσωτερική ειρήνη.

diadrastika / Image by yaalan from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.