Ο Δαλάι Λάμα Μίλησε για τους Εξωγήινους: “Οι Επισκέπτες από Άλλους Γαλαξίες Είναι σαν Εμάς”

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μια νέα αυθεντική φωνή ενώνει τη χορωδία των πνευματικών οδηγών και των θρησκευτικών ηγετών που μιλούν δημόσια για τη ζωή στον Κόσμο και την ύπαρξη άλλων μορφών ζωής παρόμοιες με τις δικές μας.

Αυτή τη φορά ήταν η Αγιότητά του ο Δαλάι Λάμα που έθιξε το θέμα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2013 στο Πανεπιστήμιο Portland (Όρεγκον, ΗΠΑ) με τίτλο «Καθολική ευθύνη και εσωτερικό περιβάλλον».

Μεταξύ των πρώτων, βρίσκουμε τον δημοσιογράφο Stephen Cook με τίτλο “Ο Δαλάι Λάμα αποκαλύπτει: Οι επισκέπτες από άλλους γαλαξίες είναι οι ίδιοι με εμάς“.

Κατά τη διάρκεια της δημόσιας ομιλίας του για το 2013, ο Δαλάι Λάμα μπήκε στο θέμα υπενθυμίζοντας πως «είμαστε όλοι ένα». Όλοι οι άνθρωποι και κάθε ζωντανό ον διαθέτουν μέσα τους μια θεϊκή σπίθα, αλλά και τον «φόβο» του να αισθάνεσαι και να είσαι διαφορετικός από τους άλλους, γεννούν προβλήματα που διαπερνούν τον πλανήτη μας.

Επεκτείνοντας αυτή την έννοια, ο Δαλάι Λάμα πρότεινε ένα απλό παράδειγμα στο κοινό:

Πώς θα αντιλαμβανόμασταν τα όντα από άλλους κόσμους αν τα βρίσκαμε μπροστά μας; Η πολυμορφία θα μας προκαλούσε φόβο! Η «διαφορετική» φύση αυτών των όντων σε σχέση με τη δική μας, θα δημιουργούσε απόσταση μεταξύ των δύο πραγματικοτήτων, που θα μετατρεπόταν σύντομα σε τρόμο και, παράλληλα, θα δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα.

Ωστόσο, ο Δαλάι Λάμα δήλωσε ότι πρέπει να καλωσορίσουμε και να θεωρήσουμε τους «Γαλαξιακούς Επισκέπτες» ως «ίσους με μας». Απλές λέξεις που βρίσκονται στην καρδιά του θέματος σε πολλά επίπεδα.

Γεννημένος από ένα πλευρό του Ινδουισμού, γύρω στον 6ο αιώνα π.Χ., ο Βουδισμός έχει από την αρχή του την «συνειδητοποίηση» ότι ο Κόσμος δεν ήταν κατοικία της μοναδικής ανθρωπότητας αλλά ότι αμέτρητες άλλες μορφές ζωής τον καλύπτουν από την αρχή της προέλευσης του χρόνου.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μιλώντας για τον τόπο όπου κατοικούν και ζουν οι «θεοί», ο Βούδας είπε ότι είναι «μαύρες, σκούρες περιοχές βυθισμένες στο σκοτάδι, ανάμεσα στα παγκόσμια συστήματα, όπου δεν μπορεί να πάρει το ισχυρό και μεγαλοπρεπές το φως του Ήλιου μας και της Σελήνης “. Αινιγματικές φράσεις για το μέρος όπου κατοικούν οι θεοί.

Μια άλλη αναφορά που δόθηκε στον Βούδα για την «πληθώρα των κατοικημένων κόσμων» μπορεί να βρεθεί στο κείμενο Tipitaka, «Οι διδασκαλίες του Βούδα σε τρεις διαιρέσεις» (τόμος 11, σελ. 61 και τόμος 23, sutanta pidok 25, Thai edition) αναφέρονται λεπτομερώς σε τρεις εξωηλιακούς πλανήτες που ονομάζονται Amornrakoyan, Buppaviteha και Auttrarakuru.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο ανώτατος εκπρόσωπος του Βουδισμού μιλά για τη ζωή στον κόσμο και για τα νοήμονα όντα σε άλλους πλανήτες. Στις αρχές του 2000, ο αείμνηστος καθηγητής John Mack, καθηγητής ψυχιατρικής στο Χάρβαρντ και ακαδημαϊκός του φαινομένου απαγωγών, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον επικεφαλής εκπρόσωπο του Βουδισμού και να συμφωνήσουν για την πραγματική ύπαρξη των έμβιων όντων σε άλλους πλανήτες, καθώς και να εκθέσουν τις σπουδές τους για το φαινόμενο των απαγωγών από εξωγήινους.

Αυτή η συνέντευξη αρχικά τεκμηριώθηκε και κινηματογραφήθηκε για να συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ Dalai Lama Renaissance, Wakan Films and Khashyar Darvich (2007), αλλά αργότερα αποφασίστηκε να μην την συμπεριλάβουν.

Μια μεταγενέστερη συνέντευξη από τον John Mack, ωστόσο, άφησε στην ιστορία ένα ίχνος αυτής της εξαιρετικής συνάντησης που θα βρείτε παρακάτω στο βίντεο.

Αφήνουμε τον αναγνώστη με τα δικά του συμπεράσματα και προτείνουμε να ακούσει το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο ο Δαλάι Λάμα μιλάει για “επισκέπτες από άλλους γαλαξίες” μεταξύ των λεπτών 36ου και 37ου λεπτού:

Universal Responsibility & the Inner Environment

diadrastika / Image by John Hain from Pixabay