Ερπετοειδές
Ερπετοειδές σε καλλιτεχνική απεικόνιση

Πιθανό Ερπετοειδές Καταγράφεται σε ρομποτική κάμερα κατά την αποστράγγιση της Μεγάλης Βρετανίας
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένας τεράστιος αριθμός μύθων που κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια αναφέρουν ότι παράξενες μορφές ζωής υπάρχουν και ζουν κάτω από τη Γη. Ωστόσο, αυτοί οι μύθοι συνήθως παραμένουν στο διαδίκτυο και χαρακτηρίζονται ως ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας. Βέβαια, υπάρχουν και εξαερίσεις. Υπάρχουν ιστορίες όντων που προέρχονται από μια σκοτεινή κόλαση και βρίσκονται ενδεχομένως ανάμεσά μας, ήδη από την αρχαιότητα. Κάποιες από αυτές, ίσως, να επιβεβαιώνονται από βίντεο που κυκλοφορούν YouTube, αν και πολλοί τα θεωρούν αναμφίβολα.

Διαβάστε επίσης: Στρατηγός μιλάει για ερπετοειδείς εξωγήινους

Το συγκεκριμένο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, υποστηρίζεται ότι είναι αυθεντικό, καθώς δεν προέρχεται από συνωμοσιολογικές σελίδες, ή από κάποιους ουφολόγους που, συνήθως, δεν έχουν μεγάλη αξιοπιστία. Υπεύθυνη για την καταγραφή, λέγεται ότι ήταν μια εταιρεία υπεύθυνη για το νερό στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 31 Μαρτίου 2011, η οποία ονομάζεται United Utilities. Την επόμενη κιόλας μέρα, το βίντεο έφτασε σε κάθε γωνιά της πλανήτη.

Πολλοί συνωμοσιογράφοι υποστήριξαν ότι ήταν κάποιο «ερπετοειδές» και έσπευσαν να αναλύσουν εικόνες, φωτοσκιάσεις, να κάνουν μεγεθύνσεις, να βάζουν και να βγάζουν ειδικά φίλτρα, προκειμένου να υποστηρίξουν τη θεωρία τους. Άλλοι, ωστόσο, ανέφεραν πως ήταν κάποιο είδος χαμένου ζώου, ενώ κάποιο τρίτοι ότι ήταν ένα φτηνό μοντάζ. Αλλά τι θα κέρδιζε μια επιχείρηση αποχέτευσης από μια τέτοια απάτη;

Διαβάστε επίσης: Ο Σαυράνθρωπος που Εθεάθη στον Ποταμό Po της Ιταλίας

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της εποχής έσπευσαν και αυτά να εξετάσουν την θέαση και να προλάβουν αποκλειστικές δηλώσεις από τους εργαζόμενους και τους υπευθύνους της εταιρείας. Ο Mike Wood, περιφερειακός διευθυντής του συστήματος αποχέτευσης της United Utilities, δήλωσε ότι αρκετοί υπάλληλοι είχαν αναφέρει την παρατήρηση κάποιου περίεργου ζώου και άρχισαν να εξερευνούν ολόκληρο το δίκτυο σηράγγων μέσω παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος. Αλλά αυτό που είδαν δεν ήταν ακριβώς ένας αρουραίος των υπονόμων.

Εξήγησε, επίσης, ότι οι εικόνες φορτώθηκαν στο YouTube, ελπίζοντας ότι το κοινό θα τους βοηθούσε να ανακαλύψουν τι ήταν. Το κοινό φαίνεται πως ανταποκρίθηκε, αλλά παράλληλα ενισχύθηκε και η θεωρία ότι θα μπορούσε να είναι ένα «ερπετοειδές». Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς, ένα περίεργο πλάσμα, με ανθρωποειδή φιγούρα, αλλά με μακριά ουρά και σώμα που θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε κάποιο είδος φοβισμένου ζώου, ίσως και – γιατί όχι – ενός «ερπετοειδούς», στέκεται όρθιο, έχει φωτεινά μάτια και δύο χέρια. Εκείνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι από κάθε είδους επιστημονική κοινότητα σχετική με τη ζωολογία κλπ, τα ερπετοειδή δεν θεωρούνται αληθινά και πραγματικά, αλλά αποκύημα φαντασίας, νεομυθολογίας πολλών θεωριών συνωμοσίας καθώς και προιόν παραπληροφόρησης.

Διαβάστε επίσης: Σωκράτης Αικατερινίδης: Τα Ερπετοειδή Είναι Εδώ

Η εταιρεία δεν δήλωσε ποτέ ότι ήταν μια διαφημιστική εκστρατεία ή κάτι τέτοιο. Με τον καιρό, τα μέσα ενημέρωσης δεν έδωσαν περισσότερη κάλυψη στο θέμα και συν τω χρόνω, το βίντεο και η ιστορία του ξεχάστηκε. Τι ήταν αυτό το πλάσμα; Μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί με τίτλο Sewer creature spotted!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika