Tin Hinan: Η πριγκίπισσα της Ατλαντίδας που διέφυγε από την τραγωδία στην αλγερινή Σαχάρα, σύμφωνα με θρύλους των Βερβέρων

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σύμφωνα με τους θρύλους των Tuareg, ενός χωριού Βερβέρων στην έρημο της αλγερινής Σαχάρας, υπήρξε κάποιος που επέζησε της Ατλαντικής τραγωδίας.

Οι θρύλοι για την Ατλαντίδα αποτέλεσαν αντικείμενο ιστορικών συζητήσεων εδώ και δεκαετίες. Αν πραγματικά υπήρξε κάποτε αυτός ο τόπος, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να πιστέψουμε ότι υπήρξαν και κάποιοι επιζώντες οι οποίοι, έφτασαν σε άλλα μέρη του κόσμου για να εγκατασταθούν και να επιβιώσουν και, φυσικά, για να πουν την ιστορία τους.

Οι Tuareg, λοιπόν, ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι της πριγκίπισσας και ηρωίδας Tin-Hinan, την οποία λογαριάζουν ως ιδρυτή της πόλης τους. Σύμφωνα με την παράδοση, η πριγκίπισσα προήλθε από την αληθινή Ατλαντίδα, από την οποία κατάφερε να ξεφύγει από την καταστροφή.

Στις ιστορίες τους, αναφέρεται ότι η Τιν-Χινάν συσχετίζονταν με άνδρες μεγάλου αναστήματος, με ανοιχτού χρώματος μαλλιά και κάπως λοξά μάτια που προέρχονταν από τον αστερισμό του Ωρίωνα.

Όπως διαβάζουμε στην wikipedia.org, η Tin Hinan αναφέρεται μερικές φορές ως “Βασίλισσα του Hoggar” και από τους Tuareg ως Tamenokalt που σημαίνει επίσης “Βασίλισσα”. Το όνομα σημαίνει κυριολεκτικά “Γυναίκα των Σκηνών”, αλλά μπορεί να μεταφραστεί μεταφορικά και ως η “Μητέρα όλων μας”. Σύμφωνα με διάφορες εκδοχές είχε μία κόρη και μία εγγονή ή τρεις κόρες.

Ο Adolphe de Calassanti Motylinski (1854-1907), στρατιωτικός και μεταφραστής, ο οποίος κατανόησε την γλώσσα των Τουαρέγκ και μελέτησε την κουλτούρα των Βερβέρων, κατέγραψε όλους τους θρύλους που είχαν διασωθεί.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε, όπως αναφέρεται στο ufo-spain.com, η πριγκίπισσα είχε υπερφυσικές ικανότητες και μίλησε για μια μεγάλη πλημμύρα που τελείωσε τον πολιτισμό της. Ήταν επίσης σε θέση να επικοινωνεί κατά βούληση με τους θεούς. Άλλες ιστορίες αναφέρουν πώς η πριγκίπισσα Τιν-Χίναν ήρθε στα εδάφη αυτά και ίδρυσε το βασίλειό της.

Μάλιστα, ιστορείται πως το 1925 ανακαλύφθηκε τοποθεσία όπου πιθανόν να ήταν ο τάφος της και παρέμενε κρυφός για περίπου δεκαέξι αιώνες. Όταν ανοίχτηκε ο μνημειώδης τάφος βρέθηκε μέσα το σώμα μιας γυναίκας, ύψους δύο μέτρων περίπου.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Tin Hinan: Μια Πριγκίπισσα της Ατλαντίδας που Διέφυγε από την Τραγωδία;

Φαινόταν να ήταν θαμμένη με πολλές τιμές και με πάνω από εξακόσια τιμαλφή. Ο σκελετός ήταν πλήρης, ντυμένος και κοσμούνταν με επτά ασημένια βραχιόλια στο δεξί χέρι και επτά χρυσά βραχιόλια στο αριστερό. Η χρονολόγησή της τοποθετείται στον 4ο αιώνα μ.Χ.

Το μνημείο βρίσκεται σε ένα ανάχωμα σε λόφο δίπλα σε μια όαση στην Abalesca και είναι το κέντρο μίας νεκρόπολης με δώδεκα ακόμα τάφους που έχουν σχήμα μικρών πύργων.

Όλα βρίσκεται μόλις διακόσια πενήντα χιλιόμετρα από την οροσειρά Tassilli, η οποία είναι διάσημη για την σπηλιά που φιλοξενεί αρκετά μυστηριώδη προϊστορικά έργα ζωγραφικής με παράξενα οπτικές αναπαραστάσεις ανθρωποειδών που, φυσικά, δεν φαίνεται να ταιριάζει με την ιστορία που παραδέχεται η επίσημη αρχαιολογία.

Σύμφωνα με την wikipedia.org, μια ανθρωπολογική μελέτη των λειψάνων που δημοσιεύθηκε το 1968 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο σκελετός ήταν μιας ψηλής γυναίκας που ανήκε σε μια μεσογειακή φυλή και ότι πιθανότατα δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, λόγω κάποιας παραμόρφωσης των οσφυϊκών περιοχών.

Άραγε, αν ο θρύλος της Ατλαντίδας είναι αληθινός, θα μπορούσε η Τιν-Χινάν να είναι ένας από τους διάφορους επιζώντες που εντάχθηκαν ή δημιούργησαν άλλες φυλές μετά την καταστροφή της γης τους; Θα μπορούσε να είναι μία απόγονος με βασιλικό αίμα στις φλέβες της, αλλά με καταγωγή από επιζώντες της Ατλαντίδας; Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.

Ο μύθος της μυστηριώδους πριγκίπισσας, της οποίας τα λείψανα βρίσκονται στο Μουσείο Bardo στην Αλγερία, αποτελεί μια μικρή αλλά σημαντική ένδειξη της αρχαίας γνώσης που χάθηκε και η οποία, ενδεχομένως, θα μπορούσε να ξαναγράψει το σύνολο της ανθρώπινης ιστορίας από την αρχή, ή να συμπληρώσει τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε αυτήν.

La última princesa de la Atlantida Tin Hinan – Carmen Perez de la Hiz

https://youtu.be/y1J8hp__o14

diadrastika / Image by Karen Nadine from Pixabay