Ανέκδοτο: Η ξανθιά που έγινε αστροναύτης και πήγε στο διάστημα

Ανέκδοτο: Η ξανθιά που έγινε αστροναύτης και πήγε στο διάστημα

Ήταν μια ξανθιά που στο σχολείο, μέχρι και το Λύκειο έπαιρνε τους χειρότερους βαθμούς στην τάξη από όλες τις άλλες ξανθιές συμμαθήτριές της.

Όμως, επειδή όλοι την κορόιδευαν αποφάσισε να πάρει την εκδίκησή της και γι’ αυτό πήρε μία μεγαλύτερη απόφαση: να γίνει αστροναύτης. Όλοι πάλι την κορόιδευαν, όμως, ο πατέρας της είχε πολλούς γνωστούς μέσα στη NASA και πολλές διασυνδέσεις με πλούσιους επιχειρηματίες που ασχολούνταν με το διάστημα.

Ο πατέρας της, πράγματι μίλησε σε όλους αυτούς κι εκείνοι δέχτηκαν να τον εξυπηρετήσουν επειδή του χρωστούσαν πολλά. Όμως, του τόνισαν όλοι ότι η κόρη του θα έπρεπε να περάσει τα σχετικά τεστ αντοχής σε συνθήκες διαστήματος.

Πήγε η ξανθιά στην ειδική Σχολή Αστροναυτών, με καθημερινή και αδιάκοπη εργασία, ασκήσεις και πολλά, που είναι απαραίτητα στην βασική εκπαίδευση. Προσπαθούσε, προσπαθούσε ώσπου μετά από δεκαπέντε χρόνια ασταμάτητης μελέτης και μετά από επιμονή του πατέρα της, την καλούν στην πρώτη της πτήση στο διάστημα.

Παραδόξως, αν και είχε κάτω του μετρίου βαθμούς σε κουίζ, τεστ ευφυίας κλπ, είχε περάσει όλα τα υπόλοιπα τεστ κοπώσεως, αντοχής, να εργάζεται σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον έλλειψης βαρύτητας, τον προσομοιωτή αποπροσανατολισμού, σε συνθήκες απομακρυσμένου περιβάλλοντος και πάρα πολλές άλλες δύσκολες δοκιμασίες. Σε όλα ήταν με Άριστα!

Την έστειλαν, λοιπόν, στο διαστημόπλοιο και μαζί, της δίνουν και έναν πίθηκο, ο οποίος ήταν και η βασική αποστολή για να ελέγξουν κατά πόσο μπορεί ένα πρωτεύων να αντεπεξέλθει σε πραγματικές συνθήκες.

Η ξανθιά, όπως και ο πίθηκος, είχαν από έναν φάκελο με οδηγίες στα χέρια τους που θα τον άνοιγαν όταν θα έφταναν στο διάστημα. Πράγματι, όταν πια έφτασαν στο διάστημα, ο πίθηκος ανοίγει το φάκελό του, τον διαβάζει και μετά αρχίζει να πατάει κουμπιά, να τραβάει μοχλούς, να ελέγχει οθόνες και να πληκτρολογεί στο κομπιούτερ.

Η ξανθιά, ανοίγει κι εκείνη τον φάκελό της, βγάζει το χαρτί από μέσα, το ξεδιπλώνει και διαβάζει:

«Θα ταΐζεις τον πίθηκο…»

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika.com