Αστυνομικός Γρίφος: Βρες τον Ένοχο από ένα και μόνο στοιχείο της κατάθεσής του

Αστυνομικός Γρίφος: Βρες τον Ένοχο από ένα και μόνο στοιχείο της κατάθεσής του

Ο Τζον Ουλίαμς, ένας αριστοκράτης, βρέθηκε δολοφονημένος την Κυριακή το απόγευμα στην έπαυλή του, στα βόρεια προάστια. Τον βρήκε η γυναίκα του μέσα στην μπανιέρα του, όταν τον αναζήτησε, επειδή αργούσε να κατέβει στο σαλόνι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Πολύ σύντομα έφτασε στον τόπο του εγκλήματος ο αστυνόμος Ρογήρος Μαυριτανός με την βοηθό του.

Όσο η σήμανση έκανε την δική της έρευνα, ο αστυνόμος συγκέντρωσε τα άτομα που βρίσκονταν το ίδιο χρονικό διάστημα στο σπίτι. Όπως διαπίστωσε πέντε άνθρωποι ήταν στο σπίτι του του Τζον Ουλίαμς: η σύζυγος του κ. Ουλίαμς, ο προσωπικός του σεφ, ο μπάτλερ, η καμαριέρα και ο κηπουρός.

Η βοηθός του αστυνόμου, έβαλε όλους όσους βρίσκονταν στο σπίτι, έξω και πέρα από το σαλόνι, όπου ο Μαυριτανός θα έκανε μία πρόχειρη ανάκριση για να πάρει μια ιδέα του τι ακριβώς συνέβη και κυρίως, που βρισκόταν ο καθένας από αυτούς.

Εκεί που εστίασε, κυρίως, ο αστυνόμος ήταν στο τι έκαναν όλοι αυτοί εκείνο το απόγευμα. Άρχισαν, λοιπόν, να μπαίνουν ένας-ένας και να απαντούν στις ερωτήσεις του.

Η κυρία Ουλίαμς, είπε πως βρισκόταν κοντά στο τζάκι και διάβαζε ένα βιβλίο. Ο προσωπικός σεφ του κου Ουλίαμς εξήγησε πως εκείνη τη στιγμή ετοίμαζε το πρωινό. Ο μπάτλερ ανέφερε πως έδινε οδηγίες στους εργαζόμενους στο σαλόνι ενώ η καμαριέρα δήλωσε ότι έπλενε τα πιάτα στην κουζίνα. Τέλος, ο κηπουρός είπε ότι εκείνη την ώρα πότιζε τα φυτά στο θερμοκήπιο και δεν κατάλαβε τι έγινε παρά μόνο ύστερα από αρκετή ώρα.

Ο αστυνόμος, κάθε φορά που κάποιος από τους υπόπτους έδινε μία απάντηση, σημείωνε στο μπλοκάκι του και έριχνε κλεφτές ματιές στην βοηθό του. Όταν η πρόχειρη ανάκριση τελείωσε, γύρισε στην βοηθό του και την ρώτησε την γνώμη της.

Η άποψή της συνέπιπτε με την δική του. Είχαν εντοπίσει τον δολοφόνο. Το μόνο που έμενε ήταν να τον συλλάβουν και, φυσικά, να το αποδείξουν.

Ποιος ήταν ο δολοφόνος και πως τον εντόπισε ο αστυνόμος Μαυριτανός και η βοηθός του; Αν δεν έχεις βρει την απάντηση, σκέψου και ξαναδιάβασε το κείμενο από την αρχή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Απάντηση:

Ο δολοφόνος του Τζον Ουλίαμς είναι ο προσωπικός του σεφ, γιατί ενώ ο φόνος έγινε το απόγευμα, εκείνος ισχυρίστηκε ότι ετοίμαζε το πρωινό, γεγονός που δεν μπορεί να ευσταθεί.

diadrastika