Αν μπορείς να λύσεις τον γρίφο με τα μπουλόνια, τότε είσαι ιδιαίτερα ευφυής

Αν μπορείς να λύσεις τον γρίφο με τα μπουλόνια, τότε είσαι ιδιαίτερα ευφυής

Ένας οδηγός πήγαινε βιαστικά σε μία δουλειά. Όμως, σε κάποια στιγμή και ενώ πήγαινε στον προορισμό του, έκοψε δρόμο από ένα μικρό χωριό. Εκεί, στον κεντρικό δρόμο, γίνονταν εργασίες σε μία οικοδομή. Το αυτοκίνητο πέρασε πάνω από μερικές πρόκες που ήταν διασκορπισμένες στο δρόμο, οπότε ένα λάστιχο έσκασε. Ευτυχώς, δεν έτρεχε και ο οδηγός κατέβηκε από το αμάξι του. Κοίταξε τριγύρω του και άρχισε να βρίζει από την ατυχία αυτή. Έσπρωξε το αυτοκίνητο στην άκρη και πήρε τον γρύλο για να σηκώσει το αμάξι και να αλλάξει λάστιχο.

Ξεβίδωσε τα τέσσερα μπουλόνια και τα άφησε δίπλα του επάνω στην άσφαλτο. Είχε ήδη ιδρώσει και λερωθεί, οπότε σηκώθηκε να πάρει μιαν ανάσα, να πιεί λίγο νερό και να συνεχίσει με το να τοποθετήσει την ρεζέρβα. Όμως, κατά λάθος κλώτσησε τα μπουλόνια στη μέση του δρόμου, οπότε άλλα αυτοκίνητα που πέρασαν από πάνω τους εκτίναξαν τα μπουλόνια μακριά.

Όταν ο οδηγός τοποθέτησε την ρεζέρβα στην θέση του λάστιχου που έσκασε, διαπίστωσε ότι είχε χάσει και τα τέσσερα μπουλόνια. Πω-πω, ζημιά μεγάλη είχε πάθει! Ρώτησε τους οικοδόμους και τους περαστικούς μήπως μπορούσαν να τον βοηθήσουν αλλά κανείς μπορούσε και το κοντινότερο συνεργείο ήταν αρκετά μακριά. Τότε, ένα μικρό παιδί που έκανε ποδήλατο και άκουσε το πρόβλημά του, του έδωσε μία έξυπνη λύση για να τοποθετήσει την ρεζέρβα και να φτάσει μέχρι το συνεργείο.

Ποια ήταν η έξυπνη λύση; Μπορείς να την βρεις; Σκέψου ή/και ξαναδιάβασε το πρόβλημα του οδηγού. Αν δεν έχεις βρει την απάντηση ή νομίζεις ότι την βρήκες, τότε ρίξε μια ματιά στην σωστή απάντηση που βρίσκεται λίγο παρακάτω από τις διαφημίσεις, ή πατήστε κατευθείαν στην σελίδα 2.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.