Γιατί να έχουμε ένα ηλιοτρόπιο πάντα μαζί μας ή στο σπίτι μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το Ηλιοτρόπιο είναι ένας πολύ σημαντικός λίθος με ισχυρές δυνάμεις της χαλάρωσης για το ανθρώπινο σώμα. Είναι επίσης γνωστός ως Blood Jasper σε ορισμένες τοποθεσίες στη Βραζιλία. Υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι βοηθά τους ανθρώπους που υποφέρουν από ένταση των μυών ή πόνους στο σώμα.

Αν και πολλοί θεωρούν τις ιδιότητές του ως μέρος μίας ψευδοεπιστήμης και ότι πέρα από την διακοσμητική του αξία, δεν προσφέρει τίποτα, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα όμορφο αξεσουάρ.

Θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, ενώ μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί ως ένα καλό φυλακτό.

Στα Αγγλικά είναι γνωστό ως Blood Stone, από το κοκκινωπό χρώμα του ανθρώπινου αίματος. Η πέτρα έχει μελετηθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας διάφορα ονόματα, τα περισσότερα σχετικά με τον χρωματισμό της.

Χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με το αίμα, ενώ κάποια νοσοκομεία έχουν ήδη διακοσμήσεις από αυτόν τον τύπο πέτρας.

Όλοι γνωρίζουν ότι το κόκκινο είναι το χρώμα της αγάπης, οπότε μπορούμε μόνο να πούμε ότι αυτός ο κρύσταλλος βοηθά και στον έρωτα.

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από μυϊκούς πόνους μπορούν επίσης να αναζητήσουν αυτή την πέτρα καθώς είναι πολύ αποτελεσματικές ενάντια σε σοβαρούς πόνους στο σώμα και την ένταση των μυών.

Θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική για τις γυναίκες, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία περιπτώσεων δυσκολίας στην εγκυμοσύνη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Είναι μια πέτρα που λέγεται ότι έχει ισχυρούς δεσμούς με τα θεία, και πολλές εκκλησίες ενθαρρύνουν τη χρήση της, ενώ αποτελεί ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα όσων κάνουν διαλογισμό.

Η πέτρα θεωρείται ισχυρός δεσμός μεταξύ ανώτερων όντων και ανθρώπων και πιστεύεται ότι έχει ισχυρή δύναμη επικοινωνίας μεταξύ της γης και του ουρανού.

Αν έχετε εξαντληθεί μετά από μια μακρά εργάσιμη ημέρα, το Ηλιοτρόπιο βοηθά να ανακτήσετε τη θέληση και την ενέργεια που έχετε χάσει.

Πως να χρησιμοποιήσετε Ηλιοτρόπιο

Αυτός ο λίθος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να αποκτήσετε τα οφέλη του. Μπορείτε να το φορέσετε ως κόσμημα σε περιδέραια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιολάκια ποδιού ή οπουδήποτε προτιμάτε, αλλά μπορείτε να το μεταφέρετε μαζί σας στο πορτοφόλι ή την τσέπη σας.

Ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του, είναι να το βάλετε σε ένα μπουκάλι νερό, αφού πρώτα τον καθαρίσετε πολύ καλά. Δεν πρέπει να το αφήσετε για πολλές ημέρες, ενώ θα πρέπει να αλλάζετε το νερό καθημερινά. Όταν βάζετε το νερό στο ποτήρι σας καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι, πριν το πιείτε.

Μπορείτε, επίσης, να τοποθετήστε το Ηλιοτρόπιο σε ένα ράφι, να το αφήσετε αφήσετε κοντά στο κρεβάτι σας, ή ακόμα και να το αφήσετε σε γλάστρες,

Να προτιμάτε σφαιροειδής λίθους καθώς η ενέργειες διαδίδονται ευκολότερα και γρηγορότερα.

Το Ηλιοτρόπιο θεωρείτε αποτελεσματικότερο σε ανθρώπους που είναι στο ζώδιο του Σκορπιού.

diadrastika