Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να εξουσιάσουν τους άλλους

Έτσι και τα ζώδια του αέρα θελήσουν να περάσουν το δικό τους, θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τακτικές… Όλα τα ζώδια, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο, έχουν ανάγκη από προσωπική δύναμη και θέλουν οι επιθυμίες και οι ανάγκες τους να υλοποιούνται μέσα στο περιβάλλον τους.

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, άλλα με άμεσο τρόπο κι άλλα με έμμεσο. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και των ανθρώπινων σχέσεων. Ο καθένας λοιπόν με τον τρόπο του χρησιμοποιεί ορισμένες μεθόδους προκειμένου να τα καταφέρει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά, οι Δίδυμοι δεν καταπιέζουν τους άλλους με τις προσωπικές τους ανάγκες. Αν κάποια ανάγκη τους δεν ικανοποιείται είτε προσαρμόζονται σ’ αυτό είτε αναζητούν την εκπλήρωσή της κάπου αλλού. Διατηρούν αυτή την στάση επειδή και οι ίδιοι δεν θέλουν να δεσμεύονται στο να ικανοποιούν τις ανάγκες των άλλων, τις οποίες περνούν πρώτα από το κόσκινο της λογικής.

Όταν θέλουν κάτι το ζητούν με λογικά επιχειρήματα που μπορούν να φτάσουν και στα όρια της σοφιστίας αφού είναι γνωστή η ικανότητά τους να κάνουν το άσπρο να φαίνεται μαύρο.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν ακόμα να καταφύγουν στην πονηριά ή στην εξαπάτηση για να πάρουν αυτό που θέλουν. Αν αρνηθείς να ικανοποιήσεις κάτι που θέλουν πολύ θα καταφύγουν σε λεκτικά καρφιά και μπορούν να γίνουν πολύ δηκτικοί. Μπορεί ακόμα να γίνουν έξαλλοι από θυμό και τότε η γλώσσα τους δεν αστιεύεται.

Στις συναισθηματικές σχέσεις, κανείς δεν παίζει καλύτερα από τους Δίδυμους το παιχνίδι του ζεστού και του κρύου. Χωρίς να το καταλαβαίνουν, έτσι είναι ο χαρακτήρας τους, περνούν τον άλλο συνεχώς από τον φούρνο στην κατάψυξη. Μέσα απ’ αυτά τα συναισθήματα αποδοχής και απόρριψης που κάνουν τον άλλο να αισθάνεται, οι Δίδυμοι καταφέρνουν συχνά να έχουν το πάνω χέρι στις σχέσεις τους. Η στάση τους που δείχνει «αν με καταπιέσεις θα φύγω» μπορεί να γίνει εξίσου καταπιεστική για τους άλλους.

ΖΥΓΟΣ

Όταν ακούτε Ζυγό σας έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός γλυκού κι ευγενικού πλάσματος που δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στην ζωή του επειδή είναι μόνιμα αναποφάσιστο; Αυτό είναι αλήθεια, αλλά μόνο η μισή. Στην πραγματικότητα, στο θέμα του χειρισμού των άλλων, ο Ζυγός θα μπορούσε να δώσει μαθήματα ακόμα και στον Σκορπιό. Ξέρει να χειρίζεται τους άλλους με την ευγένεια, το γάντι, την χάρη και την γοητεία, χωρίς ο άλλος να το καταλαβαίνει.

Ο Ζυγός μεγαλώνει με την υποσυνείδητη ανασφάλεια ότι θα τον εκμεταλλευτούν οι άλλοι λόγω της υποχωρητικότητάς του κι έτσι σταδιακά μαθαίνει να το κάνει ο ίδιος πρώτος. Έχει την ικανότητα να ψυχολογεί τον άλλο και χειρίζεται καλύτερα απ’ όλους την τέχνη της διπλωματίας. Ξέρει τι να σου πει και πώς να σου το πει για να κερδίσει αυτό που θέλει. Κι ενώ παίρνει αυτό που θέλει σε κάνει να νιώθεις ότι το έκανες με την θέλησή σου, ότι το ήθελες κι εσύ κι ότι είστε κι οι δυο κερδισμένοι που το έκανες.

Αν έχεις κάποιο παράπονο, θα σου εκθέσει τέτοια επιχειρήματα που θα βγει πάντα λάδι. Έτσι, ενώ φαίνεται συνεργάσιμος, υποχωρητικός και καθόλου άμεσος και διεκδικητικός, καταφέρνει καλύτερα απ’ όλους να εκπληρώνει τις ανάγκες του και να παίρνει αυτά που θέλει. Αυτό είναι μεγάλη τέχνη και γι’ αυτό οι Ζυγοί γίνονται καλοί πολιτικοί.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

 Όλες οι μορφές εξουσίας πηγάζουν από τις εσωτερικές ανασφάλειές μας. Η βαθύτερη ανασφάλεια του Υδροχόου είναι μήπως χάσει την ατομική του ταυτότητα και την μοναδικότητά του μέσα στην επαφή του με τους άλλους. Για να το προλάβει αυτό μπορεί να προσπαθήσει να επιβάλει την δική του ταυτότητα στους άλλους ή να την εκδηλώνει προκλητικά και έντονα. Μπορεί να λέει «όχι» στους άλλους με πολύ κάθετο τρόπο, αφού αυτό είναι μέρος της άμυνάς του.

Μ’ αυτό τον τρόπο διαχωρίζει ουσιαστικά τον εαυτό του από τους άλλους και νιώθει αποξενωμένος. Ταυτόχρονα έχει το πείσμα και την αδιαλλαξία που έχουν όλα τα σταθερά ζώδια. Έτσι, ενώ οι αξίες του είναι δημοκρατικές σε θεωρητικό επίπεδο, ο ίδιος μπορεί να φέρεται αυταρχικά στους άλλους. Ο Υδροχόος είναι αντιφατικό άτομο. Κινείται ανάμεσα σε μια βαθιά πίστη στην ελευθερία σ’ ένα ιδεολογικό και κοινωνικό επίπεδο και στην καταπάτησή της στην πράξη μέσα στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

Η δυσκολία του να διαχειριστεί τις συναισθηματικές ανάγκες των άλλων αλλά και τις δικές του δεν τον βοηθά να κατανοήσει βαθύτερα και σε προσωπικό επίπεδο τους ανθρώπους γύρω του, με αποτέλεσμα η άκρατη λογική του να καταπιέζει τόσο τις δικές του συναισθηματικές ανάγκες όσο και αυτές των άλλων. Θεωρεί το προσωπικό επίπεδο αμελητέο μπροστά στο κοινωνικό και το πανανθρώπινο.  Ο Υδροχόος θέλει να σώσει τον κόσμο έστω κι αν ο κόσμος δεν το θέλει και απορεί γιατί οι άλλοι δεν κατανοούν την αλήθεια των ιδανικών του. Έτσι, είναι σίγουρος ότι αν τα επιβάλει όλοι θα καταλάβουν πόσο υπέροχο ήταν τελικά το όραμά του.

astrology.gr / Image by ermakovasve from Pixabay