Στιγμιότυπο με πιθανή τηλεμεταφορά ανθρώπου

Τον Σεπτέμβριο του 2019, κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο μια κάμερα δρόμου υποτίθεται πως κατέγραψε ένα πολύ περίεργο περιστατικό στην Ιαπωνία, όπως μια τηλεματαφορά ανθρώπου. Πολύ σύντομα έγινε viral. Όμως, είναι αληθινή, μοντάζ ή σφάλμα αποτύπωσης;

Στο βίντεο βλέπουμε έναν άνδρα να εμφανίζεται ξαφνικά και να περπατά γρήγορα από τον δρόμο προς το πεζοδρόμιο. Δεν ήταν δυνατόν να καταλάβουμε από πού προήλθε, ακόμα και μετά την προβολή του βίντεο σε αργή κίνηση και σε μεμονωμένα πλαίσια. Στο ένα καρέ δεν υπάρχει κανένας αλλά στο επόμενο θα δείτε το πόδι του ανθρώπου. Ο άνθρωπος πραγματικά φαίνεται να βγήκε από το πουθενά.

Τι συνέβη; Είναι αυτό που φαίνεται; Μία ξαφνική εμφάνιση; Είναι μία τηλεμεταφορά όπως πολλοί ισχυρίζονται; Αρκετοί σκεπτικιστές και σχολιαστές είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για απάτη ή απλά για ένα σφάλμα της κάμερας. Ωστόσο υπάρχουν αρκετές αντιρρήσεις από τους υποστηρικτές της θεωρίας περί τηλεμεταφοράς. (Διαβάστε επίσης: Δ. Νανόπουλος: Η Τηλεμεταφορά Ανθρώπου «θα γίνει, είμαι σίγουρος, ήδη το κάνουν»)

Συνέβη τηλεμεταφορά ανθρώπου;

Μερικοί σχολιαστές πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα πολύ υψηλής ποιότητας μοντάζ φωτογραφιών, όμως άλλοι απαντούν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη στο βίντεο, στο ευρύτερο περιβάλλον και στην κίνηση όπου να διακόπτεται για χάρη κάποιου μοντάζ. Επίσης, δεν μπορεί να πρόκειται για κάποια δυσλειτουργία της κάμερας, για τον ίδιο λόγο: όλοι οι άλλοι άνθρωποι κινούνται και περπατούν κανονικά κατά μήκος του πεζοδρομίου. Ασφαλώς, απαντούν οι επικριτές, γιατί εκεί ακριβώς φαίνεται και η αριστοτεχνία εκείνου που το δημιούργησε. (Διαβάστε επίσης: Επιστήμονες Πέτυχαν την Πρώτη Τηλεμεταφορά στην Ιστορία)

Κρατήστε, λοιπόν, επιφυλάξεις, αφού, δυστυχώς, δεν βρήκαμε ικανά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν τι ακριβώς είναι (ή δεν είναι) αυτό που ακολουθεί στο βίντεο με τίτλο “Teleportation In Japan Caught On Camera!?”. Δηλαδή, αν πρόκειται για τηλεμεταφορά ανθρώπου, σφάλμα αποτύπωσης ή επεξεργασμένο βίντεο.

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.